Nodibināta Latvijas Auto nomu asociācija

 
6.oktobris 2011 14:27

6.oktobrī dibināta Latvijas Auto nomu asociācija (LANA), kurā apvienujušies pieci vadošie auto nomu uzņēmumi Latvijā – Sixt, ALD Automotive, Avis, Auto5 un Europcar.

Latvijas Auto nomu acociācija rūpēsies par sakārotu auto nomas nozari Latvijā, tajā skaitā nodokļu un likumdošanas jautājumiem un patērētāju informēšanu par drošu un kvalitatīvu pakalpojumu saņemšanas iespējām. Par Latvijas Auto nomu asociācijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

Latvijas Auto nomu asociācija izveidota ar mērķi veicināt un popularizēt profesionālu un kvalitatīvu auto nomas biznesu Latvijā. Lai ikviens Latvijā varētu saņemt kvalitatīvus auto nomas pakalpojomus, asociācija sekmēs likumdošanas iniciatīvas, sniegs sabiedrībai jaunāko nozares informāciju un konsultēs patērētājus.

“Esmu gandarīts, ka, neskatoties uz to, ka ikdienā pārstāvam konkurējošas kompānijas, mums ir izdevies izveidot asociāciju, kuras mērķis ir darboties visas sabiedrības interesēs. Latvijas Auto nomu asociācija ir izstrādājusi vairākas būtiskas iniciatīvas nozares sakārtošanai, no kurām šobrīd prioritārā ir sakārtotas nodokļu politikas un likumu piemērošanu auto nozarē,” saka Arnis Jaudzems, LANA valdes priekšsēdētājs.

Latvijas Auto nomu asociācija plāno sadarboties ar likumdevējiem, aicinot viņus saņemt ekspertu ieteikumus īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas regulējumu izstrādei un/ vai labojumiem, saistītām asociācijām, kā arī sabiedriskajām un starptautiskajām institūcijām dažādu projektu izstrādē.

“No Latvijas Auto nomu asociācijas aktivitātēm iegūs ne tikai īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas klienti, bet arī sabiedrība kopumā, jo viens no mūsu mērķiem ir sakārtot auto nomas biznesa vidi Latvijā. Tā, lai patērētājiem būtu skairds, ka, veicot pasūtījumu, viņš to saņems augstā kvalitātē. Tāpēc varu droši teikt, ka dalība asociācijā ir arī kā kvalitātes zīme auto nomas pakalpojumiem,” atzīmē Arnis.

Latvijas Auto nomu asociācijas biedri ir lielākie nozares spēlētāji, kuru īstermiņa nomas auto parkā ir vairāk kā 450 automašīnu un vairāk kā 2700 automašīnu pilna servisa līzingā (ilgtermiņa nomā). Asociācijas biedru pārziņā ir 10% no visiem līdz šim 2011.gadā Latvijā iegādātājiem auto, kā arī tie kopumā vidēji noslēdz 1000 īstermiņa nomas līgumus mēnesī. Asociācijas biedru kopējais apgrozījums 2010.gadā bija 13,4 miljoni latu.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 4

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti