Iebrauc ziemā droši! 9

 
20.oktobris 2011 10:51

Jau pēdējās pāris dienas gaisa temperatūra noslīd zem +7 °C, līdz ar to automašīnas vasaras riepu gumijas sastāvs sacietē arvien vairāk, samazinot riepu saķeri ar ceļa segumu.

„GROS AUTO” riepu menedžeris Atis Bērziņš iesaka būt uzmanīgiem uz ceļa un laicīgi veikt riepu maiņu, jo tikai tā Jūs parūpēsieties par savu drošību un nepakļausiet briesmām arī citus ceļu satiksmes dalībniekus!

Taču, ko darīt, ja Jums nav ziemas riepu? Viens variants – iegādāties tās, otrs variants - iegūt ziemas riepas bez maksas!

Jūs nepārklausijāties! Lai pievērstu autovadītāju uzmanību drošai braukšanai ziemā, autodaļu un servisu tīkls „GROS AUTO” organizē unikālu prognožu spēli, kas ikvienam Latvijas iedzīvotājam dos iespēju iegūt savā īpašumā 4 Good Year ziemas riepas par brīvu!

Viss, kas Jums ir jādara, jāprognozē www.grosauto.lv, kad uzkritīs pirmais sniegs Rīgā!

„GROS AUTO” vecākā mārketinga speciāliste Kristīne Kalēja atzīmē, ka pagājušajā gadā pirmais sniegs Rīgā tika reģistrēts 15. oktobrī, un domājam, ka šogad pirmo sniegu Rīgā varētu sagaidīt jau nākamā mēneša sākumā. Starp citu, veicot nelielu aptauju darbinieku vidū, varam atklāt, ka „GROS AUTO” darbinieki pirmo sniegu Rīgā prognozē aptuveni pēc pusotras nedēļas - ap 1. novembri. Kādas būs spēles dalībnieku prognozes un kā būs īstenībā – to redzēsim! Taču skaidrs ir viens - piedalīties prognožu spēlē un iesaistīt tajā savus radus, draugus un paziņas ir vērts, – jo balva ir fantastiska un padarīs Jūsu auto drošu šajā ziemā.

Precīzākais prognozētājs saņems 4 Good Year ziemas riepas no 14” līdz 17” savai vieglajai pasažieru automašīnai.

Ar detalizētiem prognožu spēles noteikumiem var iepazīties www.grosauto.lv.

„Ziemas riepām ir labāka saķere ar ceļu, un arī bremzēšanas ceļš ir daudz īsāks. Pieļaujamais protektora dziļums šīm riepām ir 4 mm, ja tas ir mazāks, palielinās akvaplanēšanas risks, un Jūsu auto uz ceļa kļūst nedrošs. Balstoties uz novērojumiem mūsu autoservisos, esam secinājuši, ka lielākā daļa no autovadītājiem nepievērš uzmanību riepu protektora dziļumam un neaizdomājas, ka ar šādām riepām braukšana ir bīstama, tāpēc aicinām visus autovadītājus vai nu pašu spēkiem pārbaudīt riepu protektora dziļumu, piemēram, izmantojot divu latu monētu, jo tās sānu mala ir tieši 4 mm bieza, vai arī doties uz tuvāko „GROS AUTO” servisu. Latvijā ziemas riepām obligāti jābūt laika periodā no 1. decembra līdz 1. martam.

Atceramies, ka līdz ar pirmo sniegu:

  • pieaug negadījumu skaits uz Latvijas ceļiem – pērn, līdz ar pirmo sniegu, negadījumu skaits palielinājās 2 reizes, un tika reģistrētas 102 avārijas. Bet citus gadus avāriju skaits ir bijis pat līdz 160, kas ir pat 4 x vairāk nekā ikdienā vidēji iepriekšējos gados;
  • pie servisiem veidojas garas rindas uz riepu maiņu. Līdz ar to negaidām pirmo sniegu, bet jau laicīgi parūpējamies par ziemas riepu maiņu!” aicina riepu menedžeris Atis Bērziņš.
 
Visi komentāri
 
284134. viesis 20.oktobris 2011 14:48
0 0 Atbildēt

kārtējās mārketinga basņas

284148. viesis 22.oktobris 2011 13:02
0 0 Atbildēt

284134.

kārtējās mārketinga basņas

====================

Nu , tu šai gadījumā esi totāla neizglītotības basņa :-)

284151. viesis 23.oktobris 2011 13:07
0 0 Atbildēt

Basņām te nav nozīmes-vienam paveiksies(bez maksas!) ,bet firmai reklāma.Cerams,ka tas viens nebūs no pietuvinātajiem...

284153. viesis 23.oktobris 2011 16:26
0 0 Atbildēt

Paveiksies ne paveiksies, bet katrai riepai (gumijas maisījumam) ir

optimālā temperatūra iespējami labākajam darbam. Tāpēc jau uz

riepām ir uzraksti 'Temperature x Traction y" ....

284160. viesis 24.oktobris 2011 14:39
0 0 Atbildēt

„Ziemas riepām ir labāka saķere ar ceļu, un arī bremzēšanas ceļš ir daudz īsāks." , bet ne uz asfalta. Citādi jau arī vasarā brauktu ar ziemas riepām.

284170. viesis 25.oktobris 2011 15:39
0 0 Atbildēt

labāka saķere=lielāks nodilums lūk arī atbilde kāpēc vasarā nebraukā.

284174. viesis 26.oktobris 2011 21:19
0 0 Atbildēt

Arī vasarā ziemenes labāk tur uz caļa, sevišķi asfalta. Jau vairākus gadus braucu tikai ar ziemenēm, pirms katras ziemas nopērku jaunu komplektu un miers.

284175. viesis 26.oktobris 2011 21:40
0 0 Atbildēt

Piekrītu viedoklim, ka vasarā ar ziemenēm ir foršāka braukšana. Pāris gadus jau vasarās braucu ar ziemenēm - labāka saķere ar asfaltu (īpaši jau uz slapja ceļa), tās ir arī mīkstākas un klusākas. Arī bremzēšana ir labāka. Protams, komplekts katru gadu ir jāatjauno.

284198. viesis 28.oktobris 2011 21:13
0 0 Atbildēt

Vispār, kādam spečukam vajadzētu paskaidrot par to ziemas riepu izmantosanu vasarā. Es arī jau kādus pēdējos piecus gadus vasaras norullēju ar iepriekšējā rudenī uzmontētajām mazlietotajām ziemenēm. Nekā slikta vasarās manījis no tām riepām neessmu - drīzāk, tās ir pat klusākas un mīkstākas. Pat plus 30 grādos problemas nav manāmas. Teh.apskatēs vasarās riepu tipam neviens nekad uzmanību nepievērš - TA skatēs probzu nav bijis, galvenais - lai tik protektoram būtu tas dziļums. Ar apdrošinātājiem štelles man nav bijušas, viņu viedokli šajā jautājumā nezinu. CP arī nekad vasarās riepām uzmanību nepievērš. BET, varbūt, ir tomēr kaut kāds būtisks faktors ziemeņu izmantošanā vasarās, par kuru kāds zinātājs var pastāstīt ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti