Nav tā, ka auto detaļas zog galvenokārt rajonos ar sliktu slavu 4

 
29.novembris 2011 8:34

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotajiem datiem, šī gada laikā par auto detaļu zagļu upuriem visbiežāk kļuvuši BMW, Mercedes-Benz, Audi un Volvo īpašnieki.

Kopumā zagtāko detaļu auto markas ir līdzīgas kā pērn – BMW, Mercedes un Audi.

Tāpat ERGO speciālisti norāda, ka detaļu zādzības galvenokārt ietekmē transportlīdzekļa marka, izlaiduma gads un detaļu pieprasījums „melnajā tirgū”, nevis transportlīdzekļa atrašanās vieta. Līdz ar to kopumā starp TOP vietām, kur visbiežāk notiek detaļu zādzības, ir arī salīdzinoši prestiži rajoni, ne tikai rajoni, kas arī ikdienā izceļas ar augstāku kriminogēno nodarījumu īpatsvaru.

Vidējā KASKO atlīdzība par detaļu zādzību - 330 latu

Pēc ERGO datiem, vidējā KASKO atlīdzība par auto detaļu zādzībām šogad sastāda 330 latus, kas ir tikpat, kā pērn. Lielākā atlīdzība 3500 latu apmērā šogad tika izmaksāta BMW 520 markas auto īpašniekam, kad garnadži nozaga ne tikai ārējās detaļas (spoguļus, apstāšanās sensorus u.c.), bet arī detaļas no salona, tostarp stūri.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: „Zagtākās transportlīdzekļu detaļas ir konstantas – pamatā tās, ko iespējams ātri un viegli demontēt. Zagtāko detaļu klāstā visbiežāk ietilpst sānu vai pašaptumšojošies spoguļi, miglas lukturi, un „auto novietošanas sensori”. Likumsakarīgi, iekārojamākās detaļas ir no luksus klases automašīnām – BMW, Mercedes-Benz, Audi, Lexus. Minēto marku automašīnu detaļām ir labs noiets melnajā tirgū.”

Piemēram, ERGO atlīdzība par nozagtu pašaptumšojošos spoguli BMW automašīnai, kurai ir garantija, ir vidēji 400 latu, bet BMW automobilim bez garantijas - vidēji 140 latu. Kopumā starp visbiežāk zagtākajām auto detaļām ir arī riepu diski, priekšējie un aizmugurējie auto atdures stieņi u.c.

ERGO: tas ir stereotips, ka detaļas visbiežāk zog atsevišķos „rajonos” ar sliktu slavu

Atsevišķos rajonos detaļu zādzības tiek pastrādātas ievērojami biežāk, taču ne vienmēr tie ir tā dēvētie bīstamie rajoni.

Ivars Vismanis: „Liela daļa auto detaļu zādzības tiek pastrādātas daudzdzīvokļu namu pagalmos, un ir atsevišķi rajoni, kur tās notiek īpaši bieži – piemēram, Maskavas ielas rajonā, Pļavniekos, Teikā u.c. Tajā pašā laikā starp TOP3 rajoniem ir arī tā dēvētais „klusais centrs” Elizabetes, Ausekļu ielas, Alberta ielas rajonā, kas vērtējams kā nosacīti elitārs rajons. Likumsakarīgi, garnadžus vilina luksus auto, kuru detaļas ir pieprasītas un dārgas.

Salīdzinoši bieži ERGO KASKO pieteikumi saņemti arī detaļu par zādzībām, kas pastrādātas tirdzniecības centru stāvvietās, slikti apgaismotās ielās u.c.”

ERGO speciālisti arī norāda, ka gadījumā, ja notikusi detaļu zādzība, obligāti jāizsauc policija, lai reģistrētu ļaunprātīgo nodarījumu transportlīdzeklim un sastādītu aktu, kas attiecīgi pēc tam jāiesniedz savam apdrošinātājam. ERGO gadījumā klienti var nesaukt policiju, 1x līguma darbības laikā, ja transportlīdzeklim nodarītie zaudējumi nepārsniedz 300 latus.

Par ERGO apdrošināšanas grupu

ERGO ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Baltijas reģionā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, veselības un pensiju apdrošināšanas segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Baltkrievijā. ERGO Baltijā apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms 2010.gadā sasniedza 130 miljonus eiro.

Baltijas valstīs ERGO pakalpojumiem, ekspertu zināšanām un finansiālajai stabilitātei uzticas vairāk kā 450 000 klientu.

ERGO apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst ERGO Apdrošinātāju Grupā, kas ir viena no Eiropas lielākajiem grupām ar kopējo gada parakstīto prēmiju virs 19 miljardi eiro. ERGO ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs, apvienojot 135 apdrošināšanas sabiedrības un apkalpojot vairāk kā 40 miljonus klientu.

ERGO Apdrošinātāju Grupas akcionārs ir Munich Re, kas ir viena no pasaulē vadošajām pārapdrošināšanas un risku apdrošināšanas sabiedrībām.
 

 
Visi komentāri
 
284464. viesis 30.novembris 2011 11:43
0 0 Atbildēt

Tas tā ir, Baložos - Titurgā liela daļa meršu un bembju braukā bez parkingsensoriem un moldingiem... Viens pazīstams iepriekšējās E klases merša īpašnieks teica, ka šim vismaz 3 reizes pie mājas pa nakti kaut kas no auto nofenderēts.

284465. viesis 30.novembris 2011 13:12
0 0 Atbildēt

Sliktos rajonos jau nav ko zagt, loģiski, ka tur arī neko nezags.

284477. viesis 1.decembris 2011 15:44
0 0 Atbildēt

Zoļļukā, zasulauka galā, pašlaik ir salīdzinoši mierīgi. Pagaidām. Vairums iedzīvotāju savus auto novieto ārā pie mājas. Tur nakšņo pajauni bembji, merši, volviķi un citi smalki auto - nav dzirdēts, ka pēdējā laikā kādam kaut kas būtu noskrūvēts. Manus hundajus arī neviens vēl nav aizticis. Pirms pāris gadiem gan bija uzradušies kaut kādi miglas lukturu zagļi , bet arī tie nu nav manīti. Vietējā maksas stāvievietā daudzi savus auto netur viena iemesla dēl - nepatīk.ka šaurības dēl regulari auto tiek apskrāpēti. Protams, citos Rīgas rajonos ir daudz nemierīgāk. Nesen manam krustdēlam e-46 bembi Imantā apskrūvēja pusstundas laikā, kamēr viņš bija paciemojies pie savas džudes...Uz maskavenes vietām ir vēl sliktāk - tur manam kolēgim, viņa pavecam ford mondeo, itin fiksi un nemanāmi novāca abus bamperus ,zapasku un akumulatoru.

284487. viesis 2.decembris 2011 14:33
0 0 Atbildēt

Normāli.. kas tie par auto, kam tik veikli var noskrūvēt bamperus? Manai VectraB pat riteņi +spārnu ieliktņi vispirms jānoņem, lai tiktu klāt skrūvēm..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti