Jauns ekonomisko un jaudīgo Opel LPG ecoFLEX modeļu klāsta paplašinājums 2

 
23.janvāris 2012 10:08

Opel paplašina un uzlabo sašķidrinātās gāzes (LPG) modeļu piedāvājumu. Piecdurvju Astra, Astra Sports Tourer un Meriva tagad ir iespējams pasūtīt ar jauno, jaudīgo un vēl ekonomiskāko 1,4 litru LPG Turbo ecoFLEX dzinēju.

Dzinējs var darboties LPG un benzīna režīmā un ir pieejams divās jaudas versijās: Astra piecdurvju variants un Sports Tourer nodrošina 103 kW/140 ZS ar 200 Nm griezes momentu, bet Meriva – 88 kW/120 ZS (175 Nm) lielu jaudu. Euro 5 sertificētā dzinēja CO2 emisiju daudzums LPG režīmā Meriva modelim ir 124 g/km zems, 129 g/km piecdurvju Astra un 132 g/km Astra Sports Tourer modeļiem darbojoties kombinētajā režīmā.

• Piecdurvju Astra, Astra Sports Tourer, Meriva tagad pieejami ar 1,4 Turbo LPG dzinējiem
• Corsa 1,2 LPG pārdošanā jau no 2011. gada vasaras
• Šī gada rudenī LPG pirmoreiz būs pieejams Zafira Tourer un Insignia modeļos
• Līdz pat 40% zemākas degvielas izmaksas un līdz pat 15% mazāks emisiju daudzums salīdzinājumā ar benzīna dzinējiem

Sākotnējā cena piecdurvju Astra 1,4 Turbo LPG ecoFLEX modelim ir 22,670 eiro, Astra Sports Tourer LPG – 23,770 eiro, bet Meriva LPG versijas cena ir sākot no 22,240 eiro (norādītas ieteicamās mazumtirdzniecības cenas Vācijā, ieskaitot PVN).

Šie modeļi savu debiju piedzīvo pēc Corsa LPG 1,2 ecoFLEX trīsdurvju un piecdurvju modeļu nonākšanas tirdzniecībā pērnā gada jūnijā, kas iezīmēja sākumu jaunās paaudzes Opel LPG pārvietošanās līdzekļiem. Corsa 1,2 LPG trīsdurvju versija LPG režīmā nodrošina 61 kW/83 ZS lielu jaudu un patērē tikai 110 g/km CO2 emisiju.

2012. gada rudenī Opel ecoFLEX spektrs tiks paplašināts ar 1,4 Turbo LPG ecoFLEX Zafira Tourer un Insignia versijām.

LPG ir daļa no Opel alternatīvo dzinējspēku sistēmu portfolio, kas ietver arī CNG modeļus (saspiestā dabasgāze: Zafira 1,6 Turbo, Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo un Combo 1,4 CNG Turbo) un elektriskās automašīnas kā, piemēram, revolucionāro Opel Ampera ar veicamās distances palielinājumu. Ampera ir pirmā elektriskā automašīna, kas paver iespēju ‘doties jebkur, jebkurā laikā’ un nesen tika nominēta kā fināliste ‘Gada Auto 2012’ balvai. Ar jaunajiem LPG ecoFLEX modeļiem Opel uzsver savu misiju būt līderim alternatīvo dzinējspēku sistēmu nodrošināšanā un sniedz atbildi viscaur Eiropā pieaugošajai auto gāzes popularitātei, kuru veicina ekonomiski un dabai draudzīgi domājoši pircēji.

LPG īpašnieki var ietaupīt līdz pat 40% līdzekļu. Dažās valstīs, kā, piemēram, Vācijā, pastāv ievērojamas nodokļu atlaides LPG pārvietošanās līdzekļu īpašniekiem. LPG pircēji, izmantojot LPG režīmu, var rēķināties ar līdz pat 15% zemāku CO2 emisiju daudzumu nekā benzīna līdziniekiem. Papildus tam, jaunajiem Euro 5 standartiem atbilstošos LPG modeļus Opel piedāvā tieši no rūpnīcas, nodrošinot LPG ecoFLEX modeļiem Opel augsto kvalitāti un pilnu ražotāja garantiju. Kopš 2009. gada, kad Opel uzsāka LPG pārvietošanās līdzekļu ražošanu, visā Eiropā pārdots 61,000 automašīnu, no kurām Itālijā vien – 80%.

Visi Opel LPG modeļi nodrošina benzīna dzinēja pilnu funkcionalitāti apvienojumā ar LPG sniegtajām priekšrocībām. Tas panākts pateicoties tam, ka LPG tvertne ir uzstādīta papildus benzīna tvertnei, tādejādi nodrošinot zemākas degvielas izmaksas un paaugstinātu veiktspēju – bez bažām par distanci. Piemēram, maksimālā veicamā distance piecdurvju Astra 1,4 Turbo LPG ecoFLEX modelim ar 56 litru benzīna un 49 litru LPG tvertnēm ir vairāk nekā 1,400 kilometri.

Videi draudzīgas inovācijas

Pēdējās paaudzes LPG dzinējiem Opel ir veicis ievērojamu motora un LPG vienību nodrošinājuma optimizāciju, tādējādi abi elementi viens ar otru darbojas vēl labāk. Dzinējs var viegli pārslēgties starp LPG un benzīna režīmiem un pielāgoties attiecīgajam degvielas tipam, kas tiek izmantots. Tas nozīmē, ka dzinējs darbojas vēl efektīvāk un CO2 emisiju daudzums tiek samazināts līdz minimumam.

Viegli lietojams LPG slēdzis

Corsa, Astra un Meriva LPG modeļos ir iekļauts jauns, viegli sasniedzams benzīna/LPG slēdzis, kas novietots instrumentu paneļa centrā, padarot pārslēgšanās procesu starp LPG un benzīna režīmiem vieglāku kā jelkad. Darbības režīmi (no LPG uz benzīnu vai otrādāk) pārslēdzas automātiski vai arī var tikt pārslēgti manuāli. Automašīnai atrodoties LPG režīmā, slēdža iekšienē ir redzama gaisma. Tiklīdz automašīna pārslēdzas benzīna režīmā, gaisma izdziest. Šī inovācija tiks piedāvāta arī 2012. gada Zafira Tourer un Insignia LPG variantos.

LPG tvertnes uzglabāšanas risinājums

Opel pielāgotajai LPG sistēmai ir praktisks sašķidrinātās gāzes uzglabāšanas risinājums. Tvertne ir optimāli integrēta rezerves riteņa novietnē, tādējādi nodrošinot pasažieru un kravas nodalījuma ietilpību, turklāt – bez ierobežojumiem. Riepu remonta komplekts tiek piedāvāts standarta aprīkojumā visiem LPG pārvietošanās līdzekļiem.

Draudzīga infrastruktūra LPG lietotājiem Eiropā

Opel LPG automašīnu īpašnieki var priecāties par lielisko uzpildes staciju tīklu ar vairāk nekā 25,000 vietām visā Eiropā. Ceļojot cauri Eiropai ar LPG pārvietošanās līdzekli, brauciens neizvēršas par degvielas meklējumiem. Vācijai, ar vairāk nekā 6,400 LPG uzpildes stacijām, ir vislielākā infrastruktūra Eiropā. Arī citās šī kontinenta valstīs ir atzīstams LPG staciju nodrošinājums, piemēram, Itālijā ir vairāk nekā 2,800 staciju, Francijā – vairāk nekā 1,800, Nīderlandē – virs 1,400 un Beļģijā – krietni virs pieciem simtiem. Lielbritānijā gandrīz 600 uzpildes stacijās tiek pārdota sašķidrinātā gāze, bet Ungārijā ir aptuveni 250 šādu staciju.

Opel pašreizējais LPG ecoFLEX klāsts

 

 
Visi komentāri
 
285113. viesis 24.janvāris 2012 13:00
0 0 Atbildēt

vai tikai atkal nav tā , ka par cenu starpību var mierīgi n-tos gadus braukt ar parasto benzīnnieku?

285145. viesis 26.janvāris 2012 11:34
0 0 Atbildēt

Latvijas mājas lapā opel.lv gan nekāda informācija par gāzes iekārtu pasūtīšanu rūpnīcā un cenām nav atrodama!?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti