up! iegūst Euro NCAP Progresa balvu

 
27.janvāris 2012 13:01

Mazākais Volkswagen automobilis turpina pārspēt savus konkurentus – Euro NCAP jau ir piešķīris piecas zvaigznes par up! vispusīgo drošības aprīkojumu.

Papildus tam pilsētas avārijas bremzēšanas funkcija ieguva 2012. gada progresa balvu (Advanced Award). Šo apbalvojumu pirmo reizi piešķīra 2010. gadā, un arī to izveidoja neatkarīgā Eiropas patērētāju tiesību aizsardzības organizācija Euro NCAP.

up! ieguva labāko novērtējumu no visiem automobiļiem tā klasē. Gan bērni, gan pieaugušie sadursmes gadījumā ir lieliski aizsargāti. Šo rezultātu sasniegt palīdzēja izcilais drošības aprīkojums, kurā ietilpst papildus pieejamā pilsētas avārijas bremzēšanas funkciju. Šī sistēma tiek automātiski aktivizēta pie ātruma 5 līdz 30 km/h. Tā izmanto lāzersensoru, kas iebūvēts vējstikla augšējā daļā, lai pārraudzītu līdz pat 10 metrus up! priekšā un noteiktu sadursmes iespējamības risku.

Avārijas bremzēšanas funkcija spēj mazināt avārijas sekas, automātiski pielietojot bremzes, un potenciāli pat izvairīties no sadursmes. Šobrīd up! ir vienīgais automobilis tā segmentā, ko iespējams aprīkot ar pilsētas avārijas bremzēšanas funkciju.

Volkswagen mazākais automobilis jau ir ieņēmis pirmo vietu automobiļu reģistrācijas statistikā, ko apkopo Vācijas Federatīvā autotransporta pārvalde (German Federal Motor Transport Authority). Automobilim up! ir pieejami divi dzinēji (44 kW / 60 ZS un 55 kW / 75 ZS), kā arī piecas aprīkojuma versijas (take up!, move up!, high up!, black up!, white up!), tā cena ir sākot no 9850 EUR. Maijā pie dīleriem ieradīsies jaunākais up! līnijas modelis: četrdurvju versiju būs iespējams iegūt savā īpašumā par 10 325 EUR – tikai par 475 EUR vairāk kā divdurvju versiju.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti