Prestižā balva «Subaru Forester» 5

 
9.februāris 2012 10:08

Nesen uzlabotais Subaru Forester ir ieguvis Anglijas lielākā apvidus auto žurnāla „4X4” Gada 4x4 titulu.

Pieņemot lēmumu, žūrija bija vienisprātis, un ekspertu komisija savu izvēli pamato šādi: „Kā visi Subaru automobiļi, arī Forester ir izcili aprīkots. Forester kvalitātes, vērtību, ērtību un braukšanas īpašību kombināciju ir grūti pārspēt."

Subaru Forester titulu izcīnīja pārliecinoši: „Forester savā klasē vienmēr ir bijis zvaigzne, un ar nesen papildināto benzīna un dīzeļa dzinēju klāstu mirdz spožāk kā jelkad."

Trešās paaudzes Boxer dzinējs ir vēl efektīvāks, turklāt griezes moments pie zemiem un vidējiem apgriezieniem ir uzlabots – tā rezultātā sasniegta vēl augstāka braukšanas jauda. Jaunajam Boxer dzinējam ir arī aktīvā vārstu atvēršanas laika regulēšana gan ieplūdes, gan izplūdes vārstiem un EGR (izplūdes gāzu recirkulācijas) sistēmas kondensators, kas ļauj sasniegt zemāku izmešu līmeni apvienojumā ar augstāku jaudu.

Kustīgās detaļas – virzuļi un savienotājstieņi – ir darināti no viegliem materiāliem. Tie kopā ar jauno, kompakto un ārkārtīgi efektīgo eļļas pumpi samazinājuši zaudējumus berzes dēļ par aptuveni 30 procentiem. Salīdzinājumā ar pašreizējās paaudzes Boxer dzinēju trešās paaudzes dzinējs sniedz lielāku griezes momentu un par vismaz 10 procentiem mazāku degvielas patēriņu, nodrošinot tādu pašu jaudu.

Atjaunotajam Forester ir uzstādīta arī uzlabota šasija, kas sniedz stingrāku braucienu un labāku kontroli un stabilitāti, neupurējot braukšanas komfortu.

Piesēžoties pie stūres, ieraudzīsiet pilnīgi jauna dizaina salonu, apdarinātu ar augstas kvalitātes, taustei tīkamiem materiāliem. Arī instrumentu panelis ir jauns, ar „fosforescējošām”, hromētu gredzenu ietvertām ciparnīcām un LED centrālo informācijas displeju. Jaunumu vidū ir jāmin arī Forester divu zonu klimata kontrole. Jaunajai audio sistēmai standarta aprīkojumā ir Bluetooth brīvroku sistēma. XS un XE versijām standarta aprīkojumā ir radio ar 4,3 collu krāsu monitoru un iebūvētu atpakaļgaitas kameru un septiņiem skaļruņiem.
 

 
Visi komentāri
 
285256. viesis 9.februāris 2012 11:41
0 0 Atbildēt

Ka tikai tehniski būtu labs. Bet tos fosforizējošos spīdekļus var iebāzt.

285264. viesis 10.februāris 2012 8:58
0 0 Atbildēt

Tās mēraparātu skalas izskatās labi, vispār 'fosforescējošs", nevis "fosforizējošs",

valodu tomēr vajag kaut mazliet cienīt :-)

Interesanti, kas tulko tos rakstiņus priekš iauto? Lasot vietām smiekli sanāca :-)

285269. viesis 10.februāris 2012 11:52
0 0 Atbildēt

vai nebūtu pareizāk "luminiscējošs"?

285282. viesis 10.februāris 2012 15:19
0 0 Atbildēt

Luminiscence ir mazliet cita parādība(ļoti īslaicīga) nekā fosforescence(spīd daudz ilgāk pēc gaismas avota izslēgšanas).Mani sasmīdināja divas lietas-"savienotājstieņi" (klaņi?) un "ārkārtīgi efektīgais eļļas pumpis".

285310. viesis 14.februāris 2012 9:07
0 0 Atbildēt

Kaut kā pēdējā laikā vispār iauto "spīd" (luminiscē, fosforescē :-)) ar visai

mežonīgu kļūdu daudzumu, īpaši tehniskos tekstos :-( Acīmredzot darbā

iesaistīts kāds tēls, kurš pavāji pārzin svešvalodas un terminus...savienotājstienis ir burtisks tulkojums no "connecting rod", jeb amerikāniski "conrod", un

tiešām apzīmē iekš- / ārdedzes dzinēja klani :-) Varbūt jāpiesakās palīdzēt iauto,

ne par baltu velti, protams? :-) :-) :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti