Spectrum datora radītājs prognozē lidojošo auto parādīšanos 4

 
2.jūlijs 2008 12:39

Pirmā personālā datora ZX Spectrum izgudrotājs Klaivs Sinklērs (Clive Sinclair) radiostacijas BBC ērterā paziņojis, ka tuvākajā nākotnē cilvēki sāks masveidā izmantot lidojošus automobiļus.

Pēc Sinklēra vārdiem palicis pavisam nedaudz laika līdz tam, kad „aviomobiļu” radīšana kļūs tehniski iespējama un ekonomiski izdevīga. "Esmu pārliecināts, ka tas notiks, un esmu pārliecināts, ka tas būtiski mainiīs pasauli," tā Senklērs.



Pats izgudrotājs nestrādā pie individuāli izmantojama lidojoša aparāta radīšanas, tomēr viņš būtu priecīgs "pieslēgties šim procesam". Pēc viņa domām, aviomobiļa vadīšanai jābūt pilnībā automātiskai, jo ne visi "spēs iemācīties lidot ".

Turklāt zinātnieks uzsvēris, ka personālie aviomobiļi lidojumiem izmantotu elektrību, jo benzīna dzinēji neesot pietiekami droši.



Klaivs Sinklērs ir daudzu elektroierīču pirmatklājējs, ieskaitot portatīvos televizorus. Pats ievērojamākais viņa izgudrojums autobūvē ir elektromobilis Sinclair C5, ko prezentēja Lielbritānijā 1985.gadā. Elektrodzinēju darbināja baterijas un auto maksimālais ātrums bija 24 km/h, kas ļāva vadīt šo transporta līdzekli ikvienam, arī bez autovadītāja apliecības. C5 cena bija 399 sterliņu mārciņas, vēl 29 mārciņas maksāja piegāde klientam. Kopā tika pārdoti 17 000 Sinclair C5.



1992.gadā Sinklērs sabiedrībai prezentēja elektromotociklu Zike, bet viņa pēdējais projekts 2006.gadā bija saliekamais elektrocikls A-Bike.


Tomēr neviens no transporta līdzekļiem pagaidām nav kļuvis populārs pircēju vidū.
 
Visi komentāri
 
258930. viesis 2.jūlijs 2008 18:55
0 0 Atbildēt

Tukši D nav malku cirst. Ar kādām tehnoloģījām tad pēc Sinklēra domām tie autiņi lidos pa debesīm? Pagaidām tak tikai propelleri un raķēšdzinēji spēj pacelt gaisā, nu moš maglevs, bet tā nav lidošana.

258933. viesis 2.jūlijs 2008 19:25
0 0 Atbildēt

Mana ZF teorija - tas noteikti būs maglev n-tajā paaudzē. Ja radam iekārtu, kas spēj "pieķerties" zemes pievilkšanas spēkam (magnētiskajam laukam), tad varam brīvi karāties un lidināties tajā. Ideja bērnu autiņos: www.fys.uio.no/super/levitation/

258947. viesis 3.jūlijs 2008 9:26
0 0 Atbildēt

Lai viņš atbrauc uz Latviju, te lidojošu auto ir papilnam.

258950. viesis 3.jūlijs 2008 10:28
0 0 Atbildēt

Toreiz tie nebija datori, bet skaitļotāji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti