Policija: Būtu pārsteidzīgi apgalvot, ka Rīgā sākušies "taksometru kari" 3

 

Sadedzināti "BalticTaxi" taksometri Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 11.marts 2016 16:00

Vēl pērn policija aizturēja vairākus cilvēkus, kas Vecrīgā meta paštaisītas ierīces zem taksometru riteņiem, dūra riepas un skrāpēja automašīnas.

Valsts policija ir izvirzījusi daudz versiju par kompānijas "BalticTaxi" taksometru dedzināšanu, taču šobrīd ir pāragri runāt, ka Rīgā būtu sākušies "taksometru kari", aģentūrai LETA atzina Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Par visiem pagājušajā nedēļā notikušajiem taksometru dedzināšanas gadījumiem ir sākti kriminālprocesi un izvirzītas ļoti daudzas versijas, teica Sozinovs. Lai arī automašīnu dedzināšanas ir notikušas, tomēr šobrīd ir pāragri izdarīt kādus secinājumus, viņš uzsvēra, gan atzīstot, ka sliecas domāt, ka konkrētie gadījumi ir ļaunprātīgas dedzināšanas.

Nesaskaņas starp taksometru vadītājiem ar policijas iejaukšanos bijušas arī iepriekšējos gados. Vēl pērn policija aizturēja vairākus cilvēkus, kas Vecrīgā meta paštaisītas ierīces zem taksometru riteņiem, dūra riepas un skrāpēja automašīnas, lai šādi paustu neapmierinātību saistībā ar stāvvietu dalīšanu, "nerakstītajiem likumiem" un tamlīdzīgi.Policija toreiz nekonstatēja, ka tas būtu darīts pašu taksometru kompāniju vārdā, taču kopš tā laika policijai nav bijusi informācija, ka taksistu starpā valdītu nesaskaņas.

"Tagad acīmredzot sāksim pievērst pastiprinātu uzmanību, kas notiek šajā biznesā un vai tiešām ir nesaskaņas. Tajā pašā laikā policija nevar vienkārši izdomāt, ka notiktu tas, ko presē dēvē par taksometru kariem, jo mums nav nekādu ziņu," skaidroja Sozinovs. Pastiprināta uzmanība gan nenozīmējot biežākas patruļas Vecrīgā, bet gan ciešāku informācijas analīzi.

Sadedzināti "BalticTaxi" taksometri Foto: Publicitātes attēls

Sadedzināti "BalticTaxi" taksometri Foto: Publicitātes attēls

Jau ziņots, ka nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas "BalticTaxi" automašīnas un iemesls varētu būt pelēkajā ekonomikā strādājošo nevēlēšanās sakārtot nozari un panākt godīgu konkurenci, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Autostāvvietā Pļavniekos esot nodedzināts viens "BalticTaxi" taksometrs, bet "BalticTaxi" taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā kāds nodedzināja trīs taksometrus. Tāpat esot piekauts "BalticTaxi" automašīnas vadītājs, bet citu taksometru autovadītāji lieguši taksometra iebraukšanu Vecrīgā, nobloķējot ceļu.

Kā ziņots, Rīgas dome saistošajos noteikumos, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, noteikusi ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam noteikusi gada nodevu 300 eiro apmērā. Parastā licence vairs nedod pārvadātājam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā - tam jāsaņem speciālā atļauja.

Sadedzināti "BalticTaxi" taksometri Foto: Publicitātes attēls

Sadedzināti "BalticTaxi" taksometri Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
GB12 11.marts 2016 12:22
2 1 Atbildēt

Nu, protams - tikai sagadīšanās...

anonimikis 11.marts 2016 12:30
5 0 Atbildēt

stāvvietā blakus taksim vairs parkoties nedrīkst.

Road Master 11.marts 2016 13:15
0 1 Atbildēt

Tā ir, kad atraujas no kolektīva.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti