Pirmais pilnībā elektriskais Volkswagen komercauto e-Crafter jau pieejams Latvijā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 3.septembris 2018 13:07

Volkswagen Komerctransports ir papildinājis savu piedāvājumu ar jauno, dabai draudzīgo un ietilpīgo kravas furgonu Volkswagen e-Crafter. Tas ir pirmais pilnībā ar elektrību darbināms, bezemisiju komercauto, ko piedāvā ražotājs, turklāt spēkrats ir īpaši specializēts preču un arī pasažieru pārvadājumu nozarei.

 Īsi pēc pasaules pirmizrādes jaunais e-Crafter jau ir pieejams arī Latvijā. Pateicoties tā energoefektivitātei, automobilis vēl pirms nonākšanas tirgū tika izcelts kā potenciālais "European Transport Award for Sustainability 2018" balvas ieguvējs preču piegādes transportlīdzekļu kategorijā.

Kā radīts uzņēmējiem pilsētas teritorijās

Furgona maksimālais ātrums ir 90 km/h, bet tāldarbība – līdz pat 173 km ar vienu uzlādi. Modeļa tehniskā specifikācija tika veidota, ņemot vērā iepriekš veikta pētījuma rezultātus – eksperimentā, kurā tika novēroti dažādu piegādes servisu šoferu paradumi, tika noskaidrots, ka vairums furgonu vadītāju ik dienu ar ietilpīgo spēkratu mēro no 70 līdz 100 km. eCrafter radīts tieši šādām distancēm, kas nereti ietver arī vairākas apstāšanās, līdz ar to auto būs ērts sabiedrotais pasažieru pārvadājumu, loģistikas un preču piegādes nozares darbiniekiem. Jau pašlaik novērojama interese par spēkratu no nozares uzņēmēju puses Baltijas valstīs, kuri to redz kā ikdienai piemērotu, ērtu un aktuālu  risinājumu tieši pilsētvidei, apstiprina Volkswagen Komerctransports pārstāvji Baltijā.

Ar ātro uzlādes iekārtu uzlādējams 45 minūšu laikā

Jaunais bezemisiju e-Crafter nokomplektēts ar 100 kW jeb 136 ZS elektromotoru, kas enerģiju gūst no akumulatora bloka, kurš izbūvēts zem auto grīdas. Izmantojot ātro uzlādi,  automobiļa enerģijas krājumus līdz pat 80 % iespējams atjaunot 45 minūšu laikā. Savukārt, ja tiek izmantota standarta uzlāde - ar 7,2 kW elektrisko jaudu - akumulators līdz 100 % tiks uzlādēts 5,5 stundās.

Plašs kravas nodalījums

Pateicoties akumulatora izbūves risinājumam – zem spēkrata grīdas – netiek ietekmēta auto kravas ietilpība. Tā ir līdzvērtīga Crafter modelim ar iekšdedzes dzinēju - 10,7 kubikmetri. Savukārt spēkrata kravnesība ir vairāk nekā 1700 kg.

Parkošanās bez rūpēm

Automobilī iestrādāts parkošanās asistents, kas palīdzēs izvairīties no iespējamām sadursmēm – īpaši, ja mašīna jānovieto šaurā vietā. Par to gādā 16 parkošanās sensori, kas izvietoti visapkārt auto, kā arī priekšējā un atpakaļskata kamera.

Jaunais eCrafter, kas vizuāli izceļas ar Volkswagen e-klāsta klasisko  diožu lukturu formu, pasūtīšanai pieejams arī Baltijas valstīs. Latvijā tā cena ir 59 425 EUR, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.septembris 2018 21:19
8 3 Atbildēt

173 tas ir teorētiskais, ar nolocītiem spoguļiem un aizlīmētām spraugām.

Tātad, īstais ir ap 150km ar vienu uzlādi. Atrā uzlāde - 80 procenti, tas ir 120km. Vasarā.

Ziemā, akumulators zaudē vēl 20 procentus. Tas nozīmē - 96km ar vienu uzlādi.

Par to var jūsmot tikai komunistiskais eiropietis, bet ko tādu var sataisīt tikai VAG.

viencexperc 3.septembris 2018 21:30
8 2 Atbildēt

Ja paši nemāk, būtu no ķīniešiem pamācījušies.

ķīniešu kompānija LDV sataisīja modeli V8 EV ( v80 ir arī dīzeļa versija). Tam braukšanas diapazons vien ir 350 km

vai ķīniešu chanje buss, kurš brauc 150 jūdzes ( 240 km)

Tas vispār jau pārdošanā labu laiku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti