PAPILDINĀTS ar "Latvijas dzelzceļš" atbildi; Kauna traips "Zasulauka" dzelzceļa stacija (+ FOTO) 29

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozliņš, iAuto redaktors | 2.septembris 2020 9:03

Foto fiksācija 2020.gada 2.septembrī. Bez komentāriem!

No Vikipēdijas:

Dzelzceļa stacija Zasulaukā tika izveidota, kad tika atklātas Rīgas—Bolderājas (1873) un Rīgas—Tukuma(1877) dzelzceļa līnijas.[1] Abas dzelzceļa līnijas piederēja Rīgas—Dinaburgas dzelzceļa sabiedrībai, taču 1895. gadā tās jau bija izpirkusi valsts.

Tagadējā Zasulauka stacijas ēka uzbūvēta 1912. gadā.[2]

1950. gadā Zasulauka stacija tika piemērota elektrovilcienu vajadzībām, tie sāk kursēt posmā Rīga—Dubulti. 

PAPILDINĀTS 2.09.2020. plkst.22:45 ar Valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš" preses sekretāres Ellas Pētermanes atbildi:

"Nodalījuma josla pie dzelzceļa stacijas "Zasulauks" beidzas līdz ar stacijas ēkas sienu, līdz ar to par trotuāra un ielas braucamās daļas tehnisko stāvokli atbildīga ir pašvaldība.

Stacijas ēku un pasažieru platformas ir plānots pārbūvēt un labiekārtot Rail Baltica projekta būvniecības ietvaros. Vienlaikus VAS "Latvijas dzelzceļš" plānveidā veic pasažieru platformu remontdarbus, un arī stacijā "Zasulauks" šogad ir plānots novērst attēlos redzamos bojājumus, lai tie neapdraud dzelzceļa pasažierus.

Tualetes ārpus staciju ēkām ir izvietotas situācijām, ja īslaicīgi nedarbojas tās, kas ir staciju ēkās.

Īslaicīgums ir atkarīgs no situācijas, piemēram, ja tiek veikti uzkopšanas darbi, vai ir nepieciešams veikt nelielus remontdarbus. Tāpēc, lai nesagādātu neērtības pasažieriem, viņiem ir pieejamas biotualetes ārpus stacijas ēkas."

Lasi vēl portālā iAuto.lv par šo tēmu: 

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 2.septembris 2020 9:30
9 1 Atbildēt

NU lai vilciens kļūtu par apsveramu variantu - ir jābūt arī kur novietot savu auto, moto vai tamlīdzīgi vai iespējai savu teiksim velo paņemt ērti līdz, bet stumties vilcienā ar velo - da nu nah, man jau no Tīraines stacijas līdz Jelgavai tas bija vienam pašam pain in the ass, un kad ar siveu uz laukiem pamēģinājām braukt ar velo + vilcienu, zin tad ja laiks ļauj - ērtāk ir nomīties visus 84 km, nekā lēkāt tai vilcienā iekšā un ārā pa tiem stāvajiem pakāpieniem, īpaši ja tautas pavairāk ( tas nekas ka tajā maršrutā iet vai vismaz gāja - vagoni ar visiem velo turētājiem)

WALA 2.septembris 2020 9:06
6 2 Atbildēt

Mūsdienās ir ļoti grūti atrast pielietojumu vecām monumentālām celtnēm un tās arī atbilstoši uzturēt ! Nav vairs ne tik daudz darbinieku nepieciešams, ne arī telpu - dzīves realitāte. Bet ja kādam ir labas idejas ko ar šādām celtnēm darīt - es domāju - speraties pie īpašnieka ar priekšlikumiem - varbūt pat bizness beigās sanāk !

P.S. šādām celtnēm ir viens zināms labums - tās no saules ļoti lēni uz uzsilst, un tad arī lēni atdziest, bet vai tam ir kāds praktisks pielietojums - KVZ.

viencexperc 2.septembris 2020 10:25
6 1 Atbildēt

Nav nekāds kauna traips. Tas ir tas, ko vēlētāji arīgribēja. Zasulaukā 2017.gadā par tādām stacijām nobalsoja 46,59% vēlētāju. Ne tik daudz kā Daugavgrīvā, bet pietiekoši daudz.

Par 2020 gadu datus nezinu, bet redzot, ka uzvarēja citi komunisti, domāju, ka rezultāti būs līdzīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti