Ražas novākšana sākusies - jāuzmanās no lielgabarīta lauksaimniecības tehnikas 16

 
Nozare.lv | 26.jūlijs 2023 8:36

Ražas novākšanas laikā Valsts policija (VP) aicina satiksmes dalībniekus rēķināties ar lielāku lauksaimniecības lielgabarīta tehnikas klātbūtni ceļu satiksmē.

Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka labības pārvadātāju skaits satiksmē šobrīd ir lielāks, nekā ierasti, kā arī vērš uzmanību ceļu satiksmes drošības prasībām, kas jāņem vērā ražas pārvadātājiem. Ražas novākšanas sezonā Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju rīkos autotransporta, kas pārvadā ražu, tehniskā stāvokļa pārbaudes, lai novērstu potenciālus apdraudējumus ceļu satiksmes dalībniekiem.

Lai graudu novākšanas laiks pašiem ražas pārvadātājiem norisinātos bez liekām raizēm, aicinām sekot līdzi sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim – pirms došanās ceļā pārbaudīt riepu, bremžu un stūres iekārtas stāvokli. Lai uzraudzītu to, vai šāda veida autotransports ir tehniskā kārtībā, Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju ražas novākšanas sezonā rīkos tehniskā stāvokļa pārbaudes. Šo pārbaužu laikā kravas pārvadātājus aicinām būt saprotošiem, jo pārbaužu mērķis ir novērst bīstamību, ko var radīt transportlīdzeklis, kas ir tehniski neatbilstošā stāvoklī.

Kravas pieņemšanas punktos un ceļa līkumos vai krustojumos bieži novērojams, ka graudi ir izbiruši uz ceļa braucamās daļas, kas rada bīstamību arī citiem satiksmes dalībniekiem, jo, uzbraucot uz izbirušās labības, transportlīdzeklis var saslīdēt un autovadītājs var netikt galā ar tā vadāmību. Tādēļ ļoti svarīgi ražas pārvadātājiem pārliecināties, vai krava nebirst no kravas nodalījuma un ir apsegta, ja tas ir nepieciešams. Tāpat būtiski pēc kravas izkraušanas ir iztīrīt kravas nodalījumu, lai braucot tas neput.

Tāpat kravas pārvadātājiem ir jāseko līdzi atļautajai transportlīdzekļa masai – nekādā gadījumā to nepārkraut vairāk par atļauto, jo pārkrauts transportlīdzeklis rada bīstamību, kā rezultātā transportlīdzekli var būt grūtāk vadīt un savlaicīgi apturēt, kā arī svars ietekmē riepu izturību.

Policija aicina arī pārējos satiksmes dalībniekus un apkārtējos iedzīvotājus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka kravas transportlīdzekļu, kombainu un traktoru skaits satiksmē šajā laikā būs lielāks, kā ierasti. Kā arī jāņem vērā to, ka kravas izkraušanas vietās varētu veidoties rindas, un pie atsevišķām ēkām būs palielināta šo transportlīdzekļu kustība, kas, iespējams, varētu īslaicīgi traucēt iedzīvotāju ikdienas mieru.

 
Visi komentāri
 
Vernons 26.jūlijs 2023 12:19
4 2 Atbildēt

Lēni braucošam vēl ir pienākums uzvākto "asti" palaist garām! 

Vai uz savlaicīgiem brīdinājuma signāliem arī būs cerība?

0pis 26.jūlijs 2023 13:09
7 3 Atbildēt

Svēts autovadītēja pienākums ir braukt atbilstoši braukšanas apstākļiem. Nevis ar maksimālo atļauto. Ja zemniekam kombains jādabū uz lauka, tad šmurgulis auto gan piebremzēs, gan pabrauks aiz kombaina kilometru-divus.

Nu 26.jūlijs 2023 15:17
3 2 Atbildēt

nezinu gan.  Drīzāk kompleksains smurgulis būs kombainā vadītājs, kas neiebrauks kabatā un nepalaidīs asti garām ...

0pis 26.jūlijs 2023 19:17
0 2 Atbildēt

Jā, tās kabatas ir pēc 500m

MMX 26.jūlijs 2023 16:37
2 0 Atbildēt

Nu šeit gan nepiekritīši, tehniski CSN ir šāds punkts:

104. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:

104.3. traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu;

Teorētiski jau tas traktors vai kombains noteikti brauc ar savu maksimālo ātrumu bet ne viņš viens uz ceļa, attiecīgi lielās tehnikas vadītāji, kas pa dzīvi nav mudaki, tomēr cenšās palaist garām kolonnas. Cita lieta, ka pats esmu braucis pāri Rīgas HES aizmugurē diviem kombainiem, kuriem tur vienkārši nebija kur apstāties. 

Un šo visu es rakstu pats būdams zemnieks, kuram ir gan traktori gan kombains.

S 26.jūlijs 2023 20:55
2 5 Atbildēt

Opis tak ir vecs dalbajobs, viņš iedirsīs pie katra raksta…

Visticamāks arī ir kaut kāds izbijis eļļas smēlējs kurš nu jau par vecu, lai pildītu savu “bezsmadzeņu” pienākumu.

Labi, bet... 26.jūlijs 2023 23:11
0 0 Atbildēt

Kur, piemēram, uz Kokneses šosejas var nobraukt uz lauka pēc 1-2 km?

0pis 27.jūlijs 2023 10:15
0 0 Atbildēt

Kamēr kombains nogriezīsies!

Sperm-nons 26.jūlijs 2023 20:17
0 0 Atbildēt

Igaunijā šovasar pieredzēju, ka redzo pietiekami garu asti, traktors nobrauca malā un palaida sekotājus.

Dfi 26.jūlijs 2023 23:03
0 0 Atbildēt

To pašu aizvakar pieredzēju uz Liepājas šosejas. 

Progresējam.  LV viss nav slikti  )))

Pļurkt 27.jūlijs 2023 7:18
0 0 Atbildēt

Latvijā diezgan bieži redzu, ka lielā tehnika tiek padzīta malā (kādā autobus pieturā), lai palaistu garām asti.

Nu a autobus pieturas Latvijā ir ik pa 2 - 3 km.

Davidich 26.jūlijs 2023 19:31
1 3 Atbildēt

Iesākumā gan vajag pārbaudīt vai tam kombainerim (agrākā mehanizatora atraugai) vispār ir atļauja braukt ar negabarītu pa koplietošanas ceļiem.

WALA 28.jūlijs 2023 8:51
0 0 Atbildēt

Palasi cītīgāk noteikumus kas uz tiem attiecas, ražas novākšanas laikā ir "automātiski" atļauts vairāk, un  attiecīgi 5 metri plats (ja tagad atmiņa nepieviļ) var mierīgi "čunčināt".

WALA 28.jūlijs 2023 8:56
0 0 Atbildēt

Sorry nav man taisnība, vienkārši atļauja lauksaimniecības tehnikai bija beztermiņa un tā nav jāatjauno ...

Aizmirsti par 26.jūlijs 2023 23:10
1 0 Atbildēt

to. Zemniekiem ir pietiekami liels lobijs un vēsturiskā maizes devēju reputācija, un neviens lielos lielo zemnieku kombainus  neparbaudīs. Un pa lielam nevajag arī.  Galvenais lai cilvēks sakarīgs pie stūres,  un skaidrā  !

Ja? 26.jūlijs 2023 23:23
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti