Smiltenē par agresīvu braukšanu soda motorollera vadītāju (+ VIDEO) 12

 
Valsts Policija | 30.aprīlis 2020 10:10

Pirmdien, 27.aprīlī, Vidzemē kāds jaunietis vadīja motorolleru, braucot uz viena – aizmugurējā riteņa, tādejādi apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus un savu veselību. Jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Policija atgādina, ka šādi manevri nav atļauti un ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

Līdz ar sauli un siltumu uz ceļiem palielinās mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku skaits. To skaitā ir arī mopēdisti un motociklisti, tāpēc visiem motorizēto transportlīdzekļu vadītājiem atgādinām, ka satiksmes drošības noteikumu ievērošana, maksimāla uzmanība un pareiza apģērba izvēle ir svarīgākie priekšnosacījumi, lai izvairītos no nepatīkamiem un sāpīgiem starpgadījumiem.

Ņemot vērā, ka motociklistu un mopēdistu sezona ir sākusies. Policija kā jau katru gadu kontrolēs iepriekšminēto transportlīdzekļu vadītājus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas tehniskās apskates. Tāpat uzmanība tiks pievērsta braukšanas ātruma pārkāpējiem.

Jāteic, ka galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātruma pārsniegšana un riskanta manevrēšana. Šogad Vidzemē no 1.janvāra līdz 28.aprīlim mopēdu vadītājiem noformēti jau 76 administratīvo pārkāpumu protokoli par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tostarp arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Savukārt pie mopēda stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 14 vadītāji. Pērn šajā pašā laikā posmā noformēts 67 administratīvā pārkāpuma protokoli. Policija aicina motorizēto transportlīdzekļu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes prasību neievērošana apdraud gan pašu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Kā norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks: "Motorizēto transportlīdzekļu vadītāji ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem, un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists vai mopēdista vadītājs, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš", tādēļ Lūks aicina visus motociklistus un mopēda vadītājus lieki neriskēt ar savām un galvenokārt apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus. Arī autovadītājiem ir jāpierod un jārēķinās ar faktu, ka bez viņiem uz ceļa atrodas arī citi pilntiesīgi satiksmes dalībnieki - motociklisti, mopēdisti, tāpat arī velosipēdisti.

 
Visi komentāri
 
vebvj 30.aprīlis 2020 10:29
0 2 Atbildēt

balsojiet par dziesmu "Vidzemes rodeo" (grupa Apvedceļš)

uupis 30.aprīlis 2020 10:44
1 0 Atbildēt

Keksim regress no OCTA garantēts!

k442 30.aprīlis 2020 11:14
1 0 Atbildēt

Jā gan, tāda iespēja visnotaļ ticama izskatās!

msh 1.maijs 2020 10:36
0 0 Atbildēt

Pat ja tā, tas būs tāds diezgan lēts regress.

Vorobjovs 30.aprīlis 2020 12:52
11 2 Atbildēt

Šitie mazie ķēmi tā arī izaug par tādiem pašiem lašarām un brauc ar lielākiem divriteņiem, un tad vek brīnās kādēļ lielu daļu motociklistu uzskata par atsaldeņiem (ne visi tādi ir).

No otras puses nav jau nekas traks, lai jau sīči braukā, vienīgi varēja tiem sūdiem neņemt nost izpūtējus, citādāk atulbi izskatās, ka skaņa iet pa priekšu

vwgwm 30.aprīlis 2020 13:01
5 2 Atbildēt

daļa pārsēžas uz auto un taisa sūdus jau uz 4 riteņiem

Vernons 30.aprīlis 2020 13:05
1 1 Atbildēt

Es ieviestu aizdedzes pārtraukšanu kā motorlaivās! Izkriti no laivas, aizdedze izslēdzas! Kā obligātu pasākumu. Šis nav pirmais un ne pēdējais, kas aizbrauc bez vadītāja. Jaunība ir netikums, kas ar laiku pāriet!

darklight 30.aprīlis 2020 17:17
1 0 Atbildēt

Un kāds sakars ar aizdedzi? Ja nav vadītāja, gāze tā vai tā netiek dota, līdz ar to rollers ripo tikai pēc inerces. Tieši ar ieslēgtu aizdedzi stāsies ātrāk, jo variators.

reku 30.aprīlis 2020 17:35
0 0 Atbildēt

Kā nu kuram pāriet ,citam kamaz pāri pāriet.Tagad taču var nopirkt ar vienu riteni,pats redzēju vienu tādu uz akmens tilta.Vālēja starp mašīnām.

Opis 30.aprīlis 2020 15:04
5 0 Atbildēt

Skatos un rēcu. Atceros jaunību, kad pirmo reiz uz krosinieka uzkāpu, bija līdzīgi, ar pirmo ātrumu mocis pats rāvās ratā, kad deva ručkā un kādus 50m nobraucu ratā. Smaids līdz ausīm un amats rokā!

Bet kā saka, bez avārijām par kārtīgu pilotu neizaugsi. Te noteikti mamma nebūs priecīga, kad saņems rēķinu par izdauzīto stiklojumu.

Kanibaals 30.aprīlis 2020 20:47
4 0 Atbildēt

Sanāca pļurkt uz dibena.

Hehehe 2.maijs 2020 6:50
1 0 Atbildēt

Stikla durvis maksās savus 2k bez darba. Un tā ir Smiltene - mazpilsēta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti