Kazahiem būs savs elektroautomobilis – ja būs 8

 

Foto: Qoshcar

iAuto | 20.marts 2023 16:05

Kazahstānas jaunuzņēmums Qoshcar Automotive izstrādājis elektromobili, kas veiksmes gadījumā varētu kļūt par “nacionālo” projektu.

Pagaidām gan Qoshcar projekts vēl ir stipri “zaļš”, jo uzņēmumam ir tikai ieceres, plāni un nodomi. Ir arī izstrādātas skices un ideja, kā pirmajam modelim vajadzētu izskatīties.

Tas būtu hečbeks Qoshcar GT Vision 1, bez priekšējā pasažiera sēdekļa un asimetriski iebūvētām durvīm – labās puses durvis ir nobīdītas atpakaļ pasažieru ērtībām. Projekta autori atklāj, ka tas būtu “mūsdienīgs un moderns” automobilis, kas varētu maksāt aptuveni 100 000 dolāru.

Tehnisko platformu autori plāno izstrādāt paši, vai arī nodot pasūtījumu kādam no starptautiskajiem uzņēmumiem. Topošā platforma nodrošinātu iespēju ražot dažādas automašīnas – no rodstera līdz visurgājējam.

Lielākā daļa projekta finansējuma tiks piesaistīta no ārpuses, tādēļ Qoshcar Automotive, kas šobrīd darbojas sešu cilvēku sastāvā, aktīvi meklē investorus. Paralēli notiek arī savas uzlādes stacijas un infrastruktūras izveide plānotajiem elektromobiļiem, kuru ražošanu varētu sākt tuvāko divu-trīs gadu laikā.

Tiesa, arī ražošanas rūpnīcas uzņēmumam vēl nav, taču “pie tā tiek strādāts”.

Qoshcar Automotive cer uz labu iznākumu savam projektam, jo viņu komandā ir trīs speciālisti no Krievijas, kas autobūves nozarē darbojas “ne pirmo gadu”.

 

 
Visi komentāri
 
darklight 20.marts 2023 23:48
5 2 Atbildēt

1. aprīlis taču vēl pēc desmit dienām!

No Comment 21.marts 2023 9:59
6 2 Atbildēt

"jo viņu komandā ir trīs speciālisti no Krievijas, kas autobūves nozarē darbojas “ne pirmo gadu”."

Johadī 21.marts 2023 10:06
1 2 Atbildēt

😂😂😂😂

Ābols 21.marts 2023 10:17
3 2 Atbildēt

Kapēc lai nebūtu? Tas tagad top jājamzirdziņš, skicēt plānus, izveidot fiktīvas firmas kurās pastāv uz papīra, lai tikai saņemtu eiropas un pasaules 'zaļos' grantus jeb finansējumu... Ko var sabāzt kabatā un tālāk atkal norakstīt priekš atrakstīšanās...

Brīnos kā mūsejie vēl nepiedalās šajā.. Ak ja pareizi, šeit nav vienkarsa shēma un ir kaut kas jādara, jataisa!

Nevar tāmē vienkārši uzlikt mistiskus ciparus un nogābt piķi...

iciks 21.marts 2023 11:35
0 1 Atbildēt

Kāds glīts auto...

vietējais 21.marts 2023 13:38
0 4 Atbildēt

Tikmēr latvieši ir nopirkuši kārtējos pāris autovedējus ar vācu lūžņiem...

Žora 21.marts 2023 13:42
0 0 Atbildēt

Patreizējā situācijā Kazahstāna un Armēnija pelna desmitiem, simtiem miljonus par starpniecību. Tās ir attīstītākas valstis tajā reģionā. Nebrīnos, ja drīz vien Masks strādās viņiem.

Krotow 21.marts 2023 17:07
1 0 Atbildēt

Šleser, tu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti