ES dalībvalstis atbalsta Vācijas un EK vienošanos par atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem 9

 

Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 27.marts 2023 16:36

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmdien apstiprinājušas vienošanos starp Eiropas Komisiju (EK) un Vāciju, ar kuru atcelts Berlīnes noteiktais veto ES lēmumam no 2035.gada aizliegt ar iekšdedzes dzinējiem darbināmu jaunu automobiļu pārdošanu.

Bloka prezidējošās valsts Zviedrijas preses pārstāvis norāda, ka vienošanos atbalstījuši ES dalībvalstu vēstnieki.

Sagaidāms, ka ES valstu enerģētikas ministri galīgo apstiprinājumu tai dos otrdien Briselē paredzētā sanāksmē.

Strīds starp Berlīni un Briseli par pakāpenisku atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem automašīnās bija par to, vai ražotāji pēc 2035.gada drīkstēs ražot spēkratus, kuru dzinējos izmanto sintētisko degvielu.

Vācijas satiksmes ministrs Folkers Visings sestdien informēja, ka arī pēc 2035.gada varēs veikt pirmreizējo reģistrāciju automašīnām ar iekšdedzes dzinēju, ja tās izmanto "tikai ogļskābās gāzes neitrālu degvielu".

ES valstu balsojums par lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu marta sākumā tika atlikts, jo Vācija pieprasīja izņēmumu automašīnām, kuru dzinēji darbināmi ar sintētisko degvielu, kuras ražošanā var izmantot atjaunīgos energoresursus, tādējādi neradot papildu izmešus.

 
Visi komentāri
 
imzz 27.marts 2023 17:53
0 0 Atbildēt

Šim faktam ir divi "naratīvi" un attiecīgi divu tipu virsraksti, viens "ka iekšdedzes dzinējam gals klāt" no 2035.gada, un otrs: "Vācija atkal panāk savu". Iauto pieturas pie pirmā. Bet:

"Vācijas satiksmes ministrs Folkers Visings sestdien informēja, ka arī pēc 2035.gada varēs veikt pirmreizējo reģistrāciju automašīnām ar iekšdedzes dzinēju, ja tās izmanto "tikai ogļskābās gāzes neitrālu degvielu". Bioetanols un Biodīzelis arī ir klimatneitrālas degvielas, starp citu.

Volx 27.marts 2023 18:36
0 1 Atbildēt

Tak ne tak. Tad jau visas problēmas jau šobrīd ir atrisinātas un neko pieņemt vairs nevajag. Gāžam tik biodīzelīti un dzīvojam tālāk?

Vaļa kungs šeit būtu ļoti dusmīgs un šito sauktu par Wisfull thinking.

Vācieši ir ieguldījušies sintētiskajā degvielā un tas ir viņu pēdējais salmiņš lai paliktu pie saviem motoriem.

Viņi tak saprot, ka EV konkurencē viņus gaida bankrots

imzz 27.marts 2023 19:03
1 0 Atbildēt

Tikai klimatneitralitātes ziņā e- vai sintētiskās ir tikpat labas, kā uz lauka izaudzētas, neviens zaļais nevar pierādīt pretējo. Tikai tad tiek ieslēgts cits aspekts, proti, ka ir grēks audzēt degvielu uz lauka, kamēr "Āfrikā bērni mirst badā".

Tomēr, ir valstis, kurās ir piemērots klimats un milzīgas, neizmantotas platības, Brazīlija , piemēram, un kuras būtu visai priecīgas, ja Eiropa tām pasūtītu biodegvielas ražošanu.

Krotow 27.marts 2023 21:12
3 0 Atbildēt

Brazīlijā "milzīgās neizmantotās platības" uztaisa, prasti izcērtot lietusmežus. Kur pēc tam sākas ugunsgrēki un augsnes erozija ar noplicināšanos. Rezultātā ciešam mēs visi. Uz lauka speciāli audzētā "biodegviela" vispār jāaizliedz ar likumu ka tirgus un zemnieku galvas kropļojošs subjekts. Āfrikas bērni varētu mazāk spēlēt kariņus un vairāk pievērsties izglītībai un pārtikas iegūšanai.

imzz 27.marts 2023 22:51
0 0 Atbildēt

Brazīlija nepavisam nav blīvi apaugusi ar "lietusmežu". Tas ir vairāk ekvatora rajonā. Brazīlija ir liela, ir teritorijas 2000 km no ekvatora un tā joprojām ir Brazīlija. Ļoti daudz ir prēriju tipa teritorijas arī.

goo.gl/maps/VrZbEApybnqAEqAu8

goo.gl/maps/RApXGYxLhWgYSvZk7

Un patlaban Brazīlija izmanto 11 miljonus hetāru biodegvielu ražošanai.

Spraudnis 28.marts 2023 18:13
2 0 Atbildēt

Šaubos, vai viņi domā par bankrotu EV jautājumos. Galvenais noturēt inženierus. Gan jau viss vel tikai priekšā, tie paši poršinieki kuri ir “pro” teslas cenā ir labāki par teslu, tātad “uzražot” var, ja grib.

Volx 27.marts 2023 19:55
0 0 Atbildēt

Tīko mēs apspriedām(forumā) Holandes zemnieku straujos panākumus vēlēšanās. Lauks ir piesārņotājs, ja nu tu nezināji. Tieši par to bija kipišs tai Holandē. ES tādas muļķības diez vai apspriedīs, beidz tak to vēlmju domāšanu.

Kukū 28.marts 2023 17:58
1 0 Atbildēt

Bet tā EK var aizliegt jebko. Aizliegt dibenu slaucīt ar papīru un darīt to ar pirkstu, lai būtu papīra ekonomija un nepiesārņotu vidi.

Wonder why 31.marts 2023 21:07
0 0 Atbildēt

Es ļoti ceru, ka Eiropas savienība izjuks un visus tos MK krēslā pirdējus tiesās pēc panta par noziegumiem pret cilvēci.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti