Toyota Yaris sasniedz 10 miljonu robežu 2

 
iAuto | 2.aprīlis 2023 5:31

30.martā Valensjēnas (Francija) rūpnīcā no konveijera noripoja desmit miljonais Yaris eksemplārs, kļūstot par piekto Toyota modeli, kam izdevies sasniegt tik nozīmīgu robežu.

Jubilejas eksemplārs ir Yaris GR Sport Dynamic Grey apdarē, kas tiks nosūtīts kādai klientei Parīzes apkaimē, pievienojoties 5 155 506 Yaris kopējam skaitam, kas līdz 2023.gada februāra beigām izgatavoti  Eiropā. Pārējie Yaris, kas veido otru pusi no 10 miljoniem tapuši Toyota rūpnīcās, kas atrodas Japānā, Ķīnā, Taivānā, Indonēzijā, Malaizijā, Pakistānā, Taizemē un Čehijas Republikā.

Eiropā Valensjēnas Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) ražo Yaris kopš 2001. gada, bet Yaris Cross tam pievienojās 2021. gadā. Lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc Toyota mazauto, tajā pašā gadā ražošanu sāka arī rūpnīca Kolinā, Čehijā, bet trešais nozīmīgais satelīts atrodas Valbžihā, Polijā, kas rūpnīcām Francijā un Čehijā piegādā tādas būtiskas sastāvdaļas kā benzīna un elektromotorus, kā arī transmisijas.

Šobrīd pircēju rīcībā ir ceturtās paaudzes modelis, kas ieradās 2020.gadā ar sportiskāku izskatu, uzlabotu braukšanas dinamiku un komfortu. Tas ir pirmais kompaktais automobilis, kas tika radīts uz Toyota New Global Architecture (TNGA) modulārās GA-B platformas, ieguva par 22 procentiem efektīvāku piedziņas mehānismu un 116 Zs hibrīdiekārtu, kas elektriskā režīmā var pārvietoties ar ātrumu līdz 130 km/h.

Pateicoties kompakto izmēru, labā aprīkojuma zemākā degvielas patēriņa kombinācijai savā klasē, Yaris pirmo reizi kļuva par vislabāk pārdoto Toyota modeli Eiropā, iegūstot World Car o the Year 2021 titulu, bet modeļu saimes papildinājums, Yaris Cross, gadu vēlāk tika World Urban Car 2022 lauriem.

 
Visi komentāri
 
LMT 3.aprīlis 2023 6:21
1 1 Atbildēt

Kas ta a tādiem brauc!

GTD2 3.aprīlis 2023 8:46
1 2 Atbildēt

Pie mums ar tādiem  ļoti maz, nav tas konfortablākais auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti