Pamatprincipi veiksmīgai uzņēmējdarbības uzsākšanai 2

 
Uprankd | 30.augusts 2021 11:25

Saimnieciskās darbības uzsākšanas process ir zināms kā ļoti izaicinošs un laikietilpīgs. Lai veiksmīgi virzītu savus iecerētos sapņus uz priekšu, ir jāizvērtē nepieciešamā finansējuma, laika, personīgā un profesionālā atbalsta ieguldījums.

1.       Izvēlieties  interesējošo biznesa ideju

Pirmais lielais solis ceļā uz uzņēmuma izveidi kalpo lēmums par precīzas interesējošās industrijas aptveršanu. Koncentrējieties uz šaura loka biznesa industrijām, kas atbilst jūsu interesēm, personīgajiem mērķiem un talantiem. Tas veicinās nebeidzamu motivāciju brīžos, kad būs novērojamas problēmsituācijas.

2.       Izveidojiet biznesa plānu

Veiksmīgi uzņēmumi tiek veidoti ar rūpīgu un stratēģisku plānojumu. Pirms ieguldāt un piesaistāt ievērojamus finansiālos un laika resursus savam jaunuzņēmumam, kritiski izanalizējiet savas industrijas esošo piesātinātību. Jums ir jāizstrādā veiksmīgs un darbojošss darbības plāns pēc sekojošiem kritērijiem:

Uzņēmuma nosaukuma izvēle

Izvēloties uzņēmuma nosaukumu, ir jāizvēlas pieejams nosaukums, kas atbilst konkrētās valsts vārdiskajiem noteikumiem. Ir svarīgi atcerēties, ka nosaukumam ir jāpielāgojas potenciālo klientu radītajām asociācijām ar jūsu saimnieciskās darbības specifiku. Šajā gadījumā datubāzēs ir iespējams pārliecināties par izvēlētā nosaukuma vai domēna pieejamību.

Uzņēmuma faktiskās vietas izvēle

Neatkarīgi no tā, vai izvēlētās saimnieciskās darbības industrija ir saistīta ar attālināto pakalpojumu sniegšanu un darbu no mājām – jūsu uzņēmuma faktiskā vieta nosaka tās izaugsmes potenciālu.

Tirgus izpētes veikšana

Pirms veidojat savu biznesa plānu, ir svarīgi veikt analītisku tirgus izpēti. Tā ietver sevī  aptaujas veikšanu,  meklētājprogrammas optimizācijas izpēti, vai jebkādu citu iznteresējošās mērķauditorijas aptaujāšanu. Tirgus izpētes galvenais mērķis ir veiksmīgāk izprast saimnieciskās darbības mērķa tirgu vēlmes un intereses, kā arī esošo konkurentu darbību. Atbilstošo faktoru izpētē sniegs veiksmīgāku biznesa plāna izstrādi.

Biznesa plāna izstrāde

Efektīvi izstrādāts biznesa plāns tiek izmantots saimnieciskās darbības nepieciešamā finansējuma piesaistīšanai, kā arī svarīgāko atskaites punktu pārskatīšanai.

Galvenās biznesa plāna izstrādes sastāvdaļas:

  • Produkta izstrāde: Kādu ekonomiski zīmīgu problēmu jūsu uzņēmums atrisina? Ar kādām rakstura iezīmēm jūsu produkts vai pakalpojums atšķiras no konkurentu produkcijas?
  • Pārdošana un mārketings: Kas būs jūsu potenciālie klienti? Kā jūs piesaistīsiet potenciālo klientu uzmanību un pārliecināsiet par savas produkcijas unikalitāti?
  • Sponsori un sakari: Kādas profesionālās attiecības jums būs nepieciešamas uzņēmuma izaugsmei?
  • Finanšu plānošana: Cik Lielu klientu skaitu vai pārdošanas apjomu ir nepieciešams sasniegt lai uzņēmums gūtu peļņu? Kā jūsu uzņēmums saglabās maksātspēju? Kādā veidā jūs piesaistīsiet finansējumu?

3.       Piesaistiet finansējumu

Ikvienam uzņēmumam ir nepieciešams sākotnējs finansējums, lai tas spētu uzsākt savu saimniecisko darbību un segtu radītās izmaksas. Pirms aplūkojiet ārējās finansējuma iespējas, izveidojiet un aprēķiniet  uzņēmuma darbības izmaksas. Tas palīdzēs jums izvēlēties pareizo finansējuma avotu jūsu uzņēmuma vajadzībām. Turpmākajos periodos, izveidojiet detalizētu finanšu plānu un izvērtējiet, kas ir lielākie izmaksas avoti.

Izpētiet vairākas finansējuma iespējas:

  • Personīgās finanses: Šī ir uzņēmējdarbības finansējuma “Dari Pats ” pieeja, kas raksturo ideju, ka jūs nodrošināt sava uzņēmuma kapitālu izmantojot personiskos ietaupījumus un pašreizējos ienākumus. Kad biznesa darbība veicina pietiekami lielu peļņu – šie līdzekļi tiek atkārtoti ieguldīti uzņēmumā, kas nodrošina turpāko biznesa izgausmi.
  • Draugu un ģimenes finansējums: Tuvāko cilvēku finanšu aizdevums ir lielisks veids kā iegūt sākuma kapitālu mikro uzņēmuma uzsākšanai. Šī finansējuma izvēles gadījumā ir ieteicams izveidot rakstisku līgumu un atmaksas plānu.
  • Dotācijas mikro uzņēmumiem: Dotācijas mazajiem uzņēmumiem ir zināms kā uzņēmuma finansējums, kas jums nav jāatmaksā. Dotācijas ir iespējams saņemt brīdī, kad tiek pabeigts pieteikšanās process ar piešķīrēju.
  • Mazo uzņēmumu aizdevumi: Izmantojot bankas vai citu aizdevējiestāžu pakalpojums, ir iespējams pieteikties aizdevumam. Šī finansēšanas metode pieprasa atmaksu ar procentiem, taču jūsu gadījumā tiks nodrošināts kapitāls, kas ļaus segt radušās izmaksas. Arī kredītu apvienošana sniedz lielisku iespēju atmaksāt radušās kredītsaistības ērti un izdevīgi. Pārkreditācija ir arvien izplatītāka un biežāk izmantota sabiedrības vidū. Atcerieties - kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi nav šķērslis uzņēmējdarbības nepieciešamo finansējuma piešķiršanai.

4.       Izveidojiet savu biznesu

Brīdī, kad esat izvedojis sava biznesa struktūru, nākamais solis ir izveidot savu biznesu. Neatkarīgi no tā, kādu uzņēmājdrbības struktūru jūs izvēlaties, tās iekļauj vairākas kopīgas turpmākās darbības, tostarp:

  • Uzņēmuma nosaukuma izveide
  • Reģistrēta aģenta nolīgšana
  • Darba devēja identifikācijas numura iegūšana
  • Dokumentu iesniegšana

Papildus šīm darbībām, katrai uzņēmējdarbības struktūrai pastāv savas unikālās un personalizētās prasības.

5.       Iegūstiet atļaujas un licences

Lai likumīgi vadītu savu jauno uzņēmumu, ir jāievēro noteiktie likumi un  vietējās valdības noteikumi. Vairākos gadījumos tas saistās ar vienas vai vairāku uzņēmējdarbības atļauju un/vai licenču iegūšanu. Kā piemēru var minēt ēdināšanas industriju, kur būs nepieciešamas veselības atļaujas, būvatļaujas, norāžu atļaujas, un citas licences.

6.       Izveidojiet komandu

Jebkuram uzņēmumam spēcīgas komandas izveide ir neatņemama veiksmīgas darbības sastāvdaļa. Tajā iekļaujas ne tikai sasitošo profesionāļu piesaistīšana, bet arī likumisku noteikumu ievērošana. Jums ir jānodrošina darbinieku reģistrāciju VID.

7.       Reklamējiet savu uzņēmumu

Mūsdienās ir pieejami vairāki veidi kā reklamēt savu uzņēmumu, taču visefektīvākās platformas mārketinga īstenošanai ir šādas:

  • Preses relīzes
  • Facebook
  • YouTube
  • Google My Business

Lai gan uzņēmējdarbībs uzsākšana un uzturēšana ir komplicēts process, jums ir jābūt gatavam saglabāt šo biznesu arī turpmākos gadus.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.augusts 2021 12:15
3 4 Atbildēt

Latvijā galvenais biznesa pamatprincips - vienā dienā jākļūst par miljonāru.

Pļurkt 30.augusts 2021 13:45
1 3 Atbildēt

Kārtējā "kupi - prodaj" vai "roga i kopyta" uzņēmuma apraksts!!

A kur iekārtas, a kur ēkas, a kur komunikācijas, a kur transports???

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti