Autotransporta direkcija sākusi izsniegt transportlīdzekļu viedo tahogrāfu kartes 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.jūnijs 2019 12:11

Autotransporta direkcija sākusi izsniegt otrās paaudzes jeb viedo transportlīdzekļu tahogrāfu vadītāja kartes, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Lilita Pelčere.

Viņa norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā ir ieviesti otrās paaudzes jeb viedie tahogrāfi, tādējādi pirmo reizi reģistrējot kravas transportlīdzekli ar pilno masu virs 3,5 tonnām vai pasažieru transportlīdzekli ar vairāk nekā deviņām sēdvietām, ieskaitot vadītāja sēdvietu, tam ir jābūt aprīkotam ar viedo tahogrāfu. Jaunā tipa kartes var iegūt Autotransporta direkcijā.

Direkcijā skaidroja, ka viedā tahogrāfa funkcionalitāte, salīdzinot ar pirmās paaudzes digitālo tahogrāfu, ir daudz plašāka - tas ne tikai uzskaita autovadītāja braukšanas un atpūtas laiku, bet tam arī ir pieslēgta globālās navigācijas satelītu sistēmas (GNSS) iekārta, kas fiksē transportlīdzekļa atrašanās vietu. Papildu tam iekārta ir aprīkota ar attālinātas saziņas funkciju, kas kontroles iestādēm, piemēram, policijai, sniedz iespēju no garāmbraucoša transportlīdzekļa nolasīt nepieciešamo informāciju un pārbaudīt datus. Tādējādi pārvadātāji ir ieguvēji, jo brauciens netiks aizkavēts, lai veiktu fizisku tahogrāfa datu pārbaudi.

Transportlīdzekļi, kas ir aprīkoti ar pirmās paaudzes digitāliem tahogrāfiem, tuvākajā nākotnē ar viedo tahogrāfu jāaprīko nebūs. Pašreiz spēkā esošais regulējums nosaka, ka starptautiskajā satiksmē tie būs jāievieš no 2034.gada.

Autotransporta direkcija ir institūcija, kas Latvijā ir atbildīga par tahogrāfa sistēmu.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

 
Visi komentāri
 
Vernons 25.jūnijs 2019 15:26
0 0 Atbildēt

Pārgudriem nav komentāru!

Pļurkt 26.jūnijs 2019 19:26
1 0 Atbildēt

Beidzot Nordekas kāsējiem būs piseC!!

Vernons 12.jūlijs 2019 17:31
0 0 Atbildēt

Neķer krenķi! Vieglajos arī salikks tahogrāfus! Tad Tev būs piseC.

Tu vispār nezini kas ir Eiropas regula 561 "Par darba un atpūtas režīmu". Tā ir klasiskā Verdzība, kur šoferis vergo visiem!

DALJNOBOJS 25.jūnijs 2019 17:02
3 1 Atbildēt

Cool, ja fiksē atrašanās vietu, varēs sasaistīt ātrumu un vietu un no darbaholiķiem, gāzēs dro****jiem piedzīt sodus par ātruma pārsniegšanu. Tad slinkais, resnaijs daljnobojs varēs braukt mierīgi pēc notiekumiem un neklausīties šefa pārmetumus, ka Andrjuha ir jau gabalā.

REXX 26.jūnijs 2019 7:37
0 0 Atbildēt

Ieviešot šādu visnotaļ precīzu uzskaiti, lietderīgi būtu arī mainīt jēdzienu "auto vadīšana" un "cits darbs" skaidrojumu. Proti, kustību termināļos, rindās, u.c. u.taml. uzskatīt par "citu darbu". Ja jau reiz ir noskaidrojams, kur tāda veida aktivitātes ir notikušas.

Deglis 27.jūnijs 2019 11:51
1 0 Atbildēt

Vis jau ir skaisti, bet kā ir ar vietējiem šoferīšiem, asfalta vedējiem, betona vedējiem utt. tur pa dienu darba laiku un atpūtu ir neiespējami ievērot a soda pēc pilnas programas! Vai arī tie paši tālbraucēji 30km no mājām ir spiesti gulēt mašīnā jo redz jābūt atpūtai, labāk mašīnā gulēt nekā normāli mājās!

Vernons 12.jūlijs 2019 17:33
1 0 Atbildēt

Verdzība paliek verdzība!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti