Elektrisks vācu kravas auto par nepilniem 29 000 eiro (+ FOTO) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.septembris 2019 5:40

Minhenes kompānija Evum Motors plāno uzsākt daudzfunkcionāla elektriskās piedziņas kravas auto ražošanu. Vācijā tas maksās vismaz 28 900 eiro.

Evum Motors izstrādājis kompaktu elektriskās piedziņas kravas automobili, kas varētu noderēt pārvadājumiem pilsētas teritorijā, komunālajiem un sakaru dienestiem, lauksaimniekiem vai vides ekskursiju rīkotājiem.

Vide draudzīgā kravas auto pamatā ir modulāra platforma, kas ļauj viegli izmainīt konstrukciju, kravas kastes vietā uzstādot furgonu, komunālo aprīkojumu vai, piemēram, platformu ar sēdekļiem, kas noderētu tūristu pārvadāšanai.

Evum Motors kravinieks ir 4,10 m garš, var sasniegt maksimālo ātrumu 70 km/h un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobraukt aptuveni 200 km. Automašīnai ir pilnpiedziņa, ko nodrošina divi elektromotori, kas par abiem attīsta 14 Zs. Strāvas krājumus var atjaunot no 230V elektrotīkla un savu artavu dod arī saules panelis, kas iebūvēts jumtā.

Ražošanu bavārieši plāno uzsākt nākamgad, bet pasūtīt viņu ražojumu internetā var jau tagad.

 
Visi komentāri
 
Hmm 17.septembris 2019 10:32
5 0 Atbildēt

Nāk prātā VDR (DDR) laiki un Multicar

reku 17.septembris 2019 23:07
0 0 Atbildēt

VDR trabants tā tik bija mašīna.Plastmasas virsbūve,mūžīgā.Lai paši vācieši starā nebija,cik nācās ar viņiem parunāties.

WALA 17.septembris 2019 11:01
3 0 Atbildēt

Viss ir izdarīts lai būtu lēts dampis, stikli bez liekuma, kabīne maziņa un askētiska, šasija ar bez kaut kādām pretenzijām uz autobūves šedevriem, bet galā tāpat nejēdzīgi dārgs tam kāds ir sanācis.

anoagask 17.septembris 2019 16:33
2 0 Atbildēt

Rīgas Namu Pārvaldnieks iepirka ņivas par 50 vai ciktur tūkstošiem.

Domāju, ka cena veidojas no

baterijas cenas

mazi ražošanas apjomi = augstākas komplektējošo daļu cenas

roku darbs - konveijeru un robotus mazam skaitam nebūvēs

ja tajā kravaskastē ieliks vairāk par 1 slotu, vai tie 17zs pret kalnu to visu pavilks? saķere būs, bet augšā netiek

WALA 17.septembris 2019 17:25
0 0 Atbildēt

Nu šobrīd tas vispār ir tikai koncepts (nav reāli uzražots neviens pats šāda izskata dampis) ar diviem vai drusku vairāk dampjiem kas ir vispār salikti no taisni grieztām plāksnēm (nezinu metāla vai plastikas) ar kuriem laikam tiek bateriju un šasijas testi veikti. 29K gan aŗi ir par vislabāk aprīkoto versiju, kaut arī par ko tur tāda cena rodas attiecībā pret bāzi man vēl rodas papildu jautājumi, jo ekstru saraksts tur ietiplst 20 rindiņās, no kurām neviena nav tāda kas pati par sevi maksātu lielu naudu.

WALA 17.septembris 2019 14:38
0 0 Atbildēt

Un vēl viena lieta, šis šausmīgi izskatās pēc kaut koncpeta līdzīga Alke www.alke.com/, kur Alke ir ticis jau daudz tālāk, un lai aŗi cena nav man zināma - izpildījums izskatās labāks, kaut konstruktīvie elementi ir sarežģītāki.

Un kas Alke nepatika - piedziņas mehānisma "amortizācija" - tur iet kā viens amortizēts modulis kopā motors, difs utt. līdz pat riteņiem.

Domātājs 17.septembris 2019 16:57
1 0 Atbildēt

Kvadracikls ar piekabi sanāk lētāk

HE 18.septembris 2019 9:49
0 0 Atbildēt

Nopērc UAZ pusgurķ ar gāzii , būs pavisam lēti

Kanibaals 18.septembris 2019 23:38
0 0 Atbildēt

Kūdras purvā drošāk ar šo, neizraisīs ugunsgrēku.

WALA 19.septembris 2019 10:07
0 0 Atbildēt

NU nez - elektriskām kastēm ļoti būtiski ir bateriju dzesēšana (un reizēm arī sildīšana). Ja kūdras purvā gadīsies saraut kūdras putekļus iekšā - tas var ļoti draņķīgi beigties. Iekšdedzes kūdras dampjiem būtiksi ir parūpēties lai no izplūdes nelec dzirksteles, jo visa pārējā sliktākais kas var notikt - uzvārīt dzinēju. Elektro gļuki kā tādi nedomāju ka radikāli atšķirsies, kaut gan dīzeļtraķiem elektrības visādu vadu ir stipri mazāk kā šitādam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti