Vairāk nekā 1000 traktoru bloķē ceļus Parīzes tuvumā (+ VIDEO) 6

 
Nozare.lv | 28.novembris 2019 8:06

Lauksaimnieki ar traktoriem trešdien nobloķējuši daļu no Parīzes apvedceļa, protestējot pret ierobežojumu pastiprināšanu pesticīdu izmantošanai, neizdevīgajiem noteikumiem tirdzniecībā ar lielveikalu ķēdēm un citām problēmām.

Lauksaimnieki ieradušies Parīzē ar vairāk nekā 1000 traktoriem, un līdzīgas protesta akcijas sarīkotas arī vairākās citās Francijas pilsētās, radiostacijai RTL pavēstīja lauksaimnieku federācijas FNSEA vadītāja Kristiāna Lambēra.

Elizejas laukos zemnieki nobloķējuši ielu ar siena ķīpām.

Daudzi zemnieki uzskata, ka kļuvuši par mērķi nesaprātīgiem ierobežojumiem pesticīdu un insekticīdu izmantošanai, kā arī vegānu aktīvistu kritikai par mājlopu skaita palielināšanu.

Lauksaimnieki arī iebilst pret brīvās tirdzniecības līgumiem ar valstīm, kas neietilpst Eiropas Savienībā (ES), jo šie līgumi pieļauj lētāku pārtikas produktu importēšanu.

"Mums ir iespaids, ka visi grib mūs mācīt, kā darīt mūsu darbu, lai gan zemnieki nenopelna pietiekami iztikai," sacīja Lambēra.

Zemnieki norāda, ka, neskatoties uz smago darbu, ienākumi bieži knapi nosedz izdevumus. Vairāk nekā 30% lauksaimnieku nopelna tikai 350 eiro mēnesī, liecina sociālās apdrošināšanas dati.

Francijā pēdējos gados arī pieaudzis pašnāvību skaits lauksaimnieku vidū. 

Lauksaimnieku protesti otrdien notika arī Berlīnē, kur satiksmi arī nobloķēja traktori. Vācu zemnieki protestēja pret valdības plānotajiem stingrajiem ierobežojumiem, kuru mērķis ir aizsargāt vidi un kukaiņu sugas, kā arī ieceri padarīt vēl stingrākus ierobežojumus mākslīgā mēslojuma izmantošanā, lai aizsargātu gruntsūdeņus.

Lauksaimnieki apgalvo, ka šie ierobežojumi apdraudēs viņu iztiku.

Otro dienu pēc kārtas Dublinā šodien protestē arī Īru zemnieki, kuri pieprasa paaugstināt gaļas lopu cenas.

 
Visi komentāri
 
Shiirs 28.novembris 2019 15:33
0 1 Atbildēt

Patreiz esmu 15 km no Parīzes. Malači Francūži zemnieki!

Minerāļi 28.novembris 2019 16:27
0 0 Atbildēt

Jā, lai tik pamēģina piespiest viņus indi mazāk kaisīt uz laukiem - tū;iņ Eifeļa torni nogāzīs. Redzēs, redzēs, ka tā zaļā politika uz priekšu virzīsies, ka tik pie franču zemniekiem arī neapstājas

Vernons 28.novembris 2019 16:36
1 0 Atbildēt

Par kukaiņiem. Francijā viņu sen vairs nav. Prikšējais stikls jāsāk tīrīt Polijā!

Zini 28.novembris 2019 20:17
0 0 Atbildēt

pie mums to arī tikpat kā nav, kas it kā labi, ja par mušām un odiem, bet no otras puses - pats saproti uz ko tas velk

Vernons 29.novembris 2019 11:56
0 0 Atbildēt

Varde! Brīnums, kuru vēl šur tur var ieraudzīt.

wons 28.novembris 2019 17:41
0 0 Atbildēt

Tad jau drīz arī Rīgā traktori purkšķinās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti