Geely parāda Tesla Semi konkurentu; sērijā pēc 3 gadiem (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.novembris 2021 12:33

Ķīnas autoražotājs Geely nodemonstrējis elektrisku tālās darbības kravas automašīnu. Šobrīd tas ir koncepts ar nosaukumu Remote Xinghan H, kas līdz 2024.gadam pārtaps par sērijveida modeli Homtruck.

Izskatā Tesla Semi līdzīgais Homtruck izceļas ar futūristiskiem apgaismojuma elementiem un panorāmas kabīnes jumtu. Kravas automašīna ir aprīkota ar 360 grādu kamerām un SAE International ceturtā līmeņa autopilotu ar "over the air" jauninājumu. Tas neprasa vadītāja līdzdalību kontroles procesā un var vadīt automašīnu pa noteiktu maršrutu. Lidars, milimetru viļņu radars un ultraskaņas radars būs pieejami jau bāzes versijai, tāpat kā 5G-V2X sakaru standarta atbalsts.

Kabīnē uzsvars tiek likts uz tehnoloģijām un komfortu, neaizmirstot par draudzīgumu videi, tāpēc apdarē bagātīgi izmantoti otrreizēji pārstrādāti materiāli. Vadītāja priekšā stūre ar iebūvētu ekrānu, izliekts multimediju-informācijas ekrāns, kurā atainojas arī spoguļu vietā montēto video kameru signāls, kā arī projekcijas displejs, savukārt ērtībām ne tikai ergonomisks un komfortabls sēdeklis, bet pilns serviss ar virtuves, tualetes un dušas bloku, vienguļamo gultu un pat nelielu veļas mašīnu.

Homtruck paredzētas trīs spēka iekārtas: pilnībā elektriska ar iespēju nomainīt nolietoto akumulatoru, hibrīda un motors, kas var darboties ar metanolu.

Homtruck ražošanai jāsākas 2024.gadā, turklāt ražotājs to iecerējis pārdot arī ārpus savas valsts robežām, ieskaitot ES.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 10.novembris 2021 12:43
0 1 Atbildēt

Nez ko gan kravas pārvadājumu firmas var iesākt ar šitādu idiotisku puspiekabes-furgona konfigurāciju ???

Un gribētu redzēt kā izskatās šī verķa "pakaļa" pēc pāris reizēm puspiekabju uzkabināšanas

Ņe položeno 10.novembris 2021 13:31
1 0 Atbildēt

Puspiekabe - tas Vernonam. Šim tā nav plānota.

Uhh 10.novembris 2021 13:44
2 0 Atbildēt

tālbraucēja sapnis, jāiemācās tik zeķes adīt, lai nav no garlaicības jānomirst

Gumijas 12.novembris 2021 12:06
1 0 Atbildēt

sievieti komplektā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti