Bīstamā izprieca! Iet bojā, vizinoties ar ūdensmotociklam piesietu pūsli 15

 

Foto: iAuto.lv

VP | 6.augusts 2021 12:35

Vizinoties ar ūdensmotociklam aizmugurē piesietu pūsli, vakar bojā gājis 34 gadus vecs vīrietis. Policijā sākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Policija atgādina par drošību uz ūdens.

Vakar, 5. augustā, ap pulksten 13:00 Gulbenes novada Stāmerienas pagastā vīrietis vadījis ūdensmotociklu, līdzi velkot ar virvi piestiprinātu pūsli. Uz pūšļa atradās sieviete un vīrietis. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pūslis ietriecies ezera krastā izvietotās laipās. Uz pūšļa esošā sieviete ar smagām traumām nogādāta medicīnas iestādē, bet 1987. gadā dzimušais vīrietis diemžēl notikuma vietā gāja bojā.

Valsts policija par traģisko negadījumu ir sākusi kriminālprocesu par ūdens transporta kustības drošības un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radītas smagas sekas.

Vīrietim, kurš vadīja ūdensmotociklu, ir atpūtas kuģa vadīšanas tiesības. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā alkohola koncentrācija netika konstatēta.

Vasarā vizināšanās ar laivu, ūdensmotocikliem u.c. ūdenstransportu ir iecienīta atpūta. Tomēr Valsts policija atgādina – arī vadot ūdenstransportu, ir jāievēro noteikumi un drošības pasākumi!

Vadot motorizētu ūdenstransportu ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jāseko visām drošības instrukcijām. Ūdens transporta vadītājam ir jāizvēlas drošs ātrums, lai varētu laikus apstāties drošā attālumā no šķēršļa, nepieļaujot sadursi vai neapdraudot citus. Būtiski ievērot redzamību, vēju un straumi, un bīstamu vietu tuvumu. Kuģošanas līdzekļa vadītājam vienmēr ir jābūt možam un gatavam reaģēt.

Atgādinām, ka ūdensmotociklus, motorlaivas, kuterus un motorjahtas drīkst vadīt tikai tās personas, kuras ieguvušas attiecīgā kuģošanas līdzekļa vadīšanas tiesības. Ja nav vadīšanas tiesību, pie stūres sēsties nedrīkst!

Obligāta prasība ir arī glābšanas veste. Attiecīgi katrs līdzbraucējs ir jānodrošina ar glābšanas vesti. Ūdenstransporta vadītāja pienākums ir nodrošināt, lai pasažieri, kas ir jaunāki par 12 gadiem, uzvilktu glābšanas vesti. Par šīs prasības neievērošanu vadītājam var piemērot administratīvo sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka kuģošanas līdzekļu vadītāja alkohola koncentrācija asinīs nedrīkst pārsniegt 0,5 promiles un vadītājam ir aizliegts atrasties narkotisko, psihotropo, toksisko, citu apreibinošu vielu vai arī reakcijas ātrumu un uzmanību samazinošu medikamentu iespaidā.

 Vienlaikus vēršam uzmanību, ka 14 gadu vecumu nesasniegušie vadīt airu laivu drīkst tikai pilngadīgas personas klātbūtnē.

Valsts policija stingri uzsver – pārgalvībai uz ūdens nekādā gadījumā nav vietas!

 
Visi komentāri
 
eidis 6.augusts 2021 12:41
5 1 Atbildēt

Tas pats, kas ar ragavām aiz mašīnas. Kur pūšļa vietā izvēloties veikbordu vai slēpes (ziemā snowu vai slēpes), riski radikāli samazinās, jo ir iespēja kontrolēt kustību un nav nepieciešami tik liels ātrums adreanalīnam.

Bet nesaprot / nedomā tauta

Weikborders 6.augusts 2021 13:10
4 0 Atbildēt

Ar pūsli arī ir droši!!

Bet ir nosacījumi kuri jāievēro! Galvenokārt ūdensmoča vadītājs un vieta, pa kurieni ar to tiek braukts, un cilvēkiem uz pūšļa - ķiveres ar vestēm!!

Nu kā var ietēst laipā? Acīm redzot alkahols, tupums, prasmes trūkums vadīt ūdens moci, nezināma vieta utt!

Pats no ūdens moča esmu kritis pie ātruma ~140km/h, ja ir drošības aprīkojums un pārzināma ūdenstilpne, tad "nolikt karoti" ir ļoti grūti!

Rr19 6.augusts 2021 13:22
0 1 Atbildēt

Nosacījumi jāievēro, ātrums nē?

WALA 6.augusts 2021 15:10
2 0 Atbildēt

Diez vai tas būs vidējais alusvēders uz ūdens moča - gadījums ;)

Weikborders 6.augusts 2021 21:57
2 0 Atbildēt

Tur kur ir noteikti ātruma limiti protams ir jāievēro

WALA 6.augusts 2021 15:08
1 0 Atbildēt

tas 140 km/h diez vai būs ar pasažieriem, kas rada papildu problēmas un atbildību!!!! Bet kāds mani mēģinātu vilkt ar 140 km/h uz pūšļa ( vai ragvaām ziemā) - tad viņam būtu jābūt ļoti tuvam draugam, lai nedabūtu ar "koku pa muguru".

Weikborders 6.augusts 2021 22:07
0 0 Atbildēt

Par draugu būšanām taisnība!!

Nu ir jābūt pelēkajai "vielai" tajā paurī.

Es nepazīstamus nekad nevilktu ar šādiem ātrumiem un kur nu vel ar ūdens moci, tas tā starp savējiem, bet ar ūdens moci jebkurā gadījumā velkot pūsli ir jābūt ļoti uzmanīgam pie lieliem ātrumiem, mocis pie nokrituša vadītāja apstāsies ātrāk, kā pūslis.

P.s.

Nē nokritu pats, braucu viens un nevienu nevilku, sanāca ne to vilni paķert, plus diezgan ilgi plosījos, rokas vairs neturēja.

reku 10.septembris 2021 22:02
0 0 Atbildēt

Diemžēl maldies,nolikt karoti var jebkurā laikā,jebkurā vietā.Ieteiktu nebūt tik pārliecinātam .

WALA 6.augusts 2021 15:03
1 0 Atbildēt

Ja cilvēks nezina ko un kā darīt arī ar veiku iesips pa škēršļu joslu un kaut ko pārlauzīs, ja ļoti nepaveiksies- sprandu, un rezultāts būs bēdīgs tik un tā. Un ragavas arī ļoti labi stūrējas - ja māk. Un pat tas ar ko bērnībā izklaidējos ziemā , ar maksimāli slideniem gumijniekiem Dobelē pa Bērzes upes kraujām pa ledu slidnāties lejā uz upi kājās stāvot- ir bīstami, taču ja iemācas - tad arī tur viss ir stūrējams, un līdz upes krastam var paspēt apstāties pat nenoguļoties ...

WALA 6.augusts 2021 15:04
0 0 Atbildēt

Ja nestūrējas ar kājām vien. tad pieliec rokas cimdu pie zemes ... un uz ūdens līdzīgi, ja nepitiek ar viens kestremitātes berzi stūrēšania - tad palielini berzi .. kaut vai "izjājoties" no tā pūšļa ...

Bradypus 6.augusts 2021 16:02
1 2 Atbildēt

Un kas vainas ragavām aiz mašīnas? Problēma ir nepareizā ātrumā un vietā, nevis ragavās vai pūslī. Bet nesaprot / nedomā kritizētāji.

msh 6.augusts 2021 18:31
0 0 Atbildēt

Adrenalīnam? Hm, velkot pa ziemu kādu aiz mašīnas nekad neesmu centies vilkt tā lai šis kāds ķertu adrenalīnu - ragavas uz max 40-50, ar sniega dēli aizmugurē gan ir sanācis atvilkt uz kādiem 90, un galvenais iemesls atmesties bija tas ka tādā ātrumā mašīna sāka celt sniegu augšā tik daudz ka dēlists sāka ieiet tajā sniega mākonī...

Krotow 6.augusts 2021 13:02
1 2 Atbildēt

Dabiskā izlase.

tā neko 6.augusts 2021 14:19
3 0 Atbildēt

atpūtas kuģa vadītājs aizgādāja klientu pie izvadītāja

650 6.augusts 2021 22:13
0 0 Atbildēt

Vai (striķī) piesiets objekts vienmēr kustas precīzi pa to pašu trajektoriju,kā viņa vilcējs? Arī tad, ja vilcējs ir Dalbaēbs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti