Latvijā vidēji gadā nozog 1700 - 2000 velosipēdus 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.maijs 2020 12:02

Latvijā laikā no 2016.gada līdz šī gada maija vidum reģistrētas 7972 velosipēdu zādzības, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Šogad līdz 17.maijam Latvijā reģistrēta 571 velosipēdu zādzība. Visvairāk zādzību reģistrēts aprīlī, kad garnadži nozaguši 181 velosipēdu.

Pērn kopumā reģistrētas 1766 velosipēdu zādzības, 2018.gadā - 1835 zādzības, 2017.gadā - 1779 zādzības, bet 2016.gadā - 2021 šāda veida noziegums.

Policijas pieredze liecina, ka ik gadu visbiežāk velosipēdi tiek nozagti no iekštelpām.

Ņemot vērā minēto, policija aicina izmantot tikai kvalitatīvus un drošus saslēgus, piemēram, U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas, grūti uzlaužamas un kuras ir sarežģīti pārkniebt vai pārzāģēt.

Šādu saslēgu izmantošana apgrūtina velozagļa darbu, tādējādi ļaujot pamanīt zādzības mēģinājumu apkārtējiem iedzīvotājiem un ziņot par to policijai, uzsver likumsargi.

Tāpat, atstājot savu velosipēdu velonovietnēs, ir jāpārliecinās par velonovietnes statīva drošību un to, vai pie tā ir iespējams pieslēgt riteni ar rāmi.

Savukārt pērkot jaunu velosipēdu, policija iesaka to reģistrēt Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kas var būtiski atvieglot policijas darbu, lai atdotu velosipēdu tā likumīgajam īpašniekam.
 

 
Visi komentāri
 
Meeris 24.maijs 2020 18:53
1 0 Atbildēt

vidēji 5 ričuki dienā

Krotow 25.maijs 2020 11:21
2 0 Atbildēt

Nepērciet šaubīgas izcelsmes lisapēdus.

Freijers 25.maijs 2020 12:23
0 0 Atbildēt

Tas ir normālākais ko var darīt + var mēģināt CSDD reģistrēt. varētu sākt domāt par veidiem, kā marķēt velosipēdus, jo vienīgais ceļš pret šo, tieši tāpat kā pret visādām lukturu zādzībām - griežot un bremzējot realizācijas iespējas !!!

msh 25.maijs 2020 20:32
0 0 Atbildēt

Klajš naivums - aizies tas tavs velosipēds uz kādu citu valsti un kaķim zem astes būs tava reģistrācija un marķējums.

uupis 2.jūnijs 2020 7:25
0 0 Atbildēt

Es tāpat domāju. Busiņš ar lombardā nodotiem ričukiem brauc uz Lietuvas lombardu, tur izkraujas un uzkraujas un atbrauc atpakaļ ar ričukiem kurus neviens nemeklēs un mierīgi tirgo kā šeit tā leišos bez bailēm, ka lietotājs atradīs, policija, pat ja lietotājs nejauši atrod, pasūtīs uz putinu, kam tas starptautiskais čakars vajadzīgs. 100% droši. Tās fūres ar Holandes lietotajiem čello arī par kaut ko liecina...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti