RDSD: Lielākā daļa iedzīvotāju un uzņēmēju uzskata, ka Čaka ielas velojoslu eksperiments nav jāturpina 23

 
Nozare.lv | 5.jūlijs 2021 15:52

Lielākā daļa iedzīvotāju un uzņēmēju uzskata, ka Čaka ielas velojoslu eksperiments nav jāturpina, šodien tika informēti Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Lai gan to iedzīvotāju skaits, kuri ir neapmierināti ar velojoslu izveidi šajā ielā kopš decembra ir samazinājies, tomēr arī jūnijā veiktajā aptaujā lielākā daļa aptaujāto nav apmierināti ar šo eksperimentu. Ja decembrī neapmierinātību pauda 65% aptaujāto, tad jūnijā tas bija 51%.

Savukārt neapmierināto uzņēmēju skaits no 65% decembrī, palielinājies līdz 71% jūnijā.

Visvairāk apmierināti ar velojoslu izveidi Čaka ielā ir Centra un Avotu apkaimes iedzīvotāji, bet visvairāk neapmierināti - Grīziņkalna un Purvciema iedzīvotāji.

Ar pārmaiņām vairāk apmierināti ir velosipēdisti un gājēji, bet neapmierināti - sabiedriskā transporta lietotāji un autobraucēji.

Lielākā daļa jeb 59% aptaujāto iedzīvotāju un 68% aptaujāto uzņēmēju norādījuši, ka neatbalsta Čaka ielas pārveidošanu par vienvirziena ielu. 

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja iepriekš atbalstīja Čaka ielas velojoslu eksperimenta turpināšanu līdz 1.septembrim.

Eksperimentu sākotnēji bija plānots īstenot līdz šī gada pavasarim, taču tagad nolemts to turpināt līdz 1.septembrim. Eksperimentā paredzēts nodrošināt pagaidu velojoslu Marijas un Čaka ielās posmā no Elizabetes ielas līdz Ērgļu ielai ekspluatāciju.
 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Purvciema biedrība 5.jūlijs 2021 16:24
17 4 Atbildēt

Mēs esam no Purvciema un mums toč tās jolas nevajag! Anonīmiķis nerunā Purvciema iedzīvotāju vārdā, viņš runā anonīm velosipēdiķu vārdā!

s 5.jūlijs 2021 16:21
11 4 Atbildēt

Tu dzīvo Purvciemā un visu ziemu ikdienā brauc ar velosipēdu?

Ja nē, tad ko tu te izsakies citu vietā?!

anonimikis 5.jūlijs 2021 16:17
8 18 Atbildēt

Purvciema iedzīvotāji ir neapmierināti, jo joslas neturpinās aiz tilta viņu virzienā. Tās vajag pagarināt un apmierinātība ievērojami pieaugs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti