"Progresīvie": Viena velojosla Čaka ielā ir pagaidu kompromiss 12

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 14.jūlijs 2021 7:16

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas pieņemtais lēmums Aleksandra Čaka ielā atstāt tikai vienu velojoslu ir vien pagaidu kompromiss, uzskata partija "Progresīvie".

Kā ziņots, saskaņā ar komitejā lemto, no 1.septembra Čaka ielā satiksme tiks organizēta pa divām autotransporta joslām, vienas sabiedriskā transporta joslas un vienas velojoslas centra virzienā.

"Progresīvie" ir neapmierināti ar šo "sāpīgo pagaidu" kompromisu. Viņuprāt, Čaka ielā ir pilnībā jāatjauno divas velojoslas pēc remontdarbiem Valmieras ielā un Austrumu maģistrāles izbūves, lai nemazinātu gājēju un velobraucēju drošību.

"Diemžēl "Par!/Progresīvie" ir vienīgā domes frakcija, kas pievienojas Gēla arhitektu biroja ekspertu viedoklim. Mēs turpināsim atbalstīt divu velojoslu izveidi Čaka ielā," pauda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājas vietniece Justīne Panteļējeva, piebilstot, ka vienlaikus partiju pārstāvji izjūt citu frakciju vēlmi velojoslas likvidēt pavisam.

Panteļējevu apbēdina tas, ka kolēģi no Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Jaunās konservatīvās partijas frakcijām "atklāti demonstrē", cik viegli ir aizmirst pirmsvēlēšanu solījumus par mobilitāti un pilsētvides atdzīvināšanu Rīgas ģimenēm un jauniešiem - visiem cilvēkiem, kas vēlas Rīgu redzēt drošu dzīvu, aktīvu un veselīgu.

Partijā uzsvēra, ka Satiksmes un transporta lietu komitejā tika izskatīti vairāki iespējamie Čaka ielas attīstības varianti no Gēla arhitektu un pilsētplānotāju biroja. Visi šo ekspertu ieteiktie varianti paredzēja pilnvērtīgu velojoslu saglabāšanu. Par šiem attīstības variantiem iestājās tikai četri no 17 komitejas deputātiem, un tie esot bijuši frakcijas "Par!/Progresīvie" biedri.

"Lai gan šis ir nepatīkams kompromiss, mēs uzskatām, ka viena velojosla Čaka ielā ir labāk nekā neviena. Balsojums pret šo kompromisu, visticamāk, nozīmētu velojoslu likvidāciju. Tas pasliktinātu gan centra, gan apkaimju iedzīvotāju drošību," norādīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis.

Tāpat viņš minēja, ka Čaka ielas eksperimenta laikā būtiski mazinājies satiksmes negadījumu skaits. Pēc viņa domām, ir jāturpina sadarbība ar pilsētplānošanas ekspertiem gan Čaka ielā, gan Rīgas kopainā, lai ieviestu risinājumus, kas ir draudzīgi gan sabiedriskajam transportam, gan gājējiem un velobraucējiem.

Jau vēstīts, ka līdz ar izmaiņām Čaka ielā Satiksmes un transporta lietu komiteja lēma par Krišjāņa Barona ielas pārveidi. Paredzēts, ka Barona iela kļūs par pilnvērtīgu ielu gājējiem, velosipēdistiem un tramvaja satiksmei. Patlaban galējo plānu Barona ielas uzlabošanai ir paredzēts sagatavot līdz 2022.gada aprīlim.

 
Visi komentāri
 
mnde 14.jūlijs 2021 8:23
13 2 Atbildēt

Ka tikai Progresīvie paši nekļūst par pagaidu risinājumu, tā teikt īslaicīgu negadījumu pilsētas pārvaldē...

Tik nepārdomāts haoss sen nav bijis.

Labāk slinki profesionāļi, nekā entuziasma un enerģijas pilni stulbeņi!

OPIS 14.jūlijs 2021 9:37
1 8 Atbildēt

Stulbenis te gan ir viens cits. mnde.

hv 14.jūlijs 2021 10:18
11 4 Atbildēt

Ļoti ceru ka viņi iznīks cik ātri vien iespējams! divos gados tik daudz slikta pilsētai izdarīts kā Ušakovs 12 neiespēja! Visi tilti sabrukuši, ielas bedrēs iebrūk, bet vienīgais ko dome dara ir izpatīk paši saviem velorastiem!

Asaris 15.jūlijs 2021 9:28
1 1 Atbildēt

Tev neliekas ka viss te brūk un gāžas jo 12 gadus Ušņakovs neko nedarīja? Tik smēla piķi Rīgas satiksmē un pēc tam sev kabatā?

??? 14.jūlijs 2021 8:24
15 1 Atbildēt

Kas ir "pilsētplānotāji"? Spriežot pēc padarītā - pašpasludināti krāpnieki, kam nav ne mazākās nojausmas par satiksmi.

Varbūt nemelojiet sev un citiem - visam šim balagānam nav nekāda sakara ar plānošanu vai uzlabošanu, bet gan neslēpts naids pret autovadītājiem un visas darbības ir vērstas lai izdzīvotu autovadītājus no pilsētas, nepiedāvājot reālu alternatīvu...

Stabiņš 14.jūlijs 2021 9:42
2 0 Atbildēt

Es ceru ka tajā velo joslā ieskrūvēs bezkompromisa stabiņus, nu lai drošāk!

Krotow 14.jūlijs 2021 15:19
2 2 Atbildēt

Progresīvie Kremļa pakaļlaižas ar alternatīvo domāšanu.

Kuri? 14.jūlijs 2021 19:07
1 0 Atbildēt

Kremlis taču atbalsta veloceļu izbūvi vismaz lielākajās pilsētās.

Krotow 15.jūlijs 2021 0:35
0 0 Atbildēt

Šie kadri ir sajaukuši vienā putrā skrepas kopā ar karojošo LGBT un welkomismu.

Autovaditajs 14.jūlijs 2021 23:07
2 0 Atbildēt

Kāds no RD Satiksmes departamenta vispār ir studējis atbilstošu vielu?!

Var jau likt kaķiem staigāt uz pakaļkājām, bet tas vē negarantē, ka tas darbosies!

po 15.jūlijs 2021 14:28
1 1 Atbildēt

domā šie nesmeļ?! ušakovs vismaz nesačakarēja visiem citiem dzīvi!

rigged 16.jūlijs 2021 17:54
0 0 Atbildēt

Varētu beidzot salabot tiltus, ko rīdzenieki jau gaida 4 gadus. Sen jau jaunus varēja uzbūvēt, bet bakstās un muļķojas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti