Fotoreportāža: jaunais gājēju un velosipēdistu celiņš Murjāņos (+ FOTO) 6

 

Foto: Renārs Koris

10.augusts 2021 15:30

Murjāņos gar Valmieras šoseju (A3) posmā no Gaujas tilta līdz krustojumam ar valsts vietējo autoceļu V79 Murjāņi–Sēja (1,6.–4,3. km) ir izbūvēts apgaismots gājēju un velosipēdistu celiņš.

Celiņam ir izbūvētas konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona virskārta, ierīkots apgaismojums, atsevišķi posmi arī aprīkoti ar barjerām, lai atdalītu braukšanas plūsmas un uzlabotu satiksmes drošību.

Gājēju un velosipēdistu celiņa sākumā pie tilta pār Gauju izbūvēta rampa, organizējot gājēju kustību zem tilta, kas ļauj droši šķērsot Valmieras šoseju. Pie autobusa pieturvietas “Internātskola” labiekārtota apgaismota gājēju pāreja.

Būvniecības procesā sekmīgi atrisināti tehnoloģiski sarežģīti jautājumi, piemēram, ūdens atvade, celiņa izbūve posmā pie augsta uzbēruma, kas tagad ir nostiprināts un klāts ar šķembām, un blīvs pazemes komunikāciju tīkls zem celiņa trases.

Atdalīta mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku infrastruktūra ievērojami uzlabo satiksmes drošību. Pērn līdzīgs celiņš 2,5 km garumā ir izbūvēts Babītē gar autoceļu Imanta–Babīte (V20), bet šogad celiņš tiek būvēts arī 2 km garā posmā Svētē gar reģionālo autoceļu Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (Žagare) (P95).

Gājēju un velosipēdistu celiņa izbūvi Murjāņos veica SIA “Roadeks” par līgumcenu 1 256 467,37 eiro, tas finansēts no valsts budžeta līdzekļiem.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
s 11.augusts 2021 1:09
2 2 Atbildēt

Šodien tur pretimbraucošais kravinieks iebrauca manā joslā, lai ar lielāku intervālu apsteigtu velosipēdistu, kuram ērtāk bija braukt pa autoceļu, nevis blakus esošo veloceliņu.

Riebjas velosipēdisti. Morāli kropļi.

core 11.augusts 2021 13:51
2 0 Atbildēt

Ļoti labs komentārs, tik žēl, ka neko nevar saprast, laikam kāds meksikānis ar google translate rakstīja.

Sansans 10.augusts 2021 15:52
1 0 Atbildēt

Privāto puķu podiņu varējāt nelikt, bet kokus, kuri nav apzāģēti un rudens vējos dauzīs krutos ledus, vai nenopļauto (metrs un vairāk)zāli, kur jaunpievienotajam Saulkrastu novadam budžets esot līdz apvienošanai veiksmīgi izsaimniekota un nav pat 200€ , ko nomest kaut vienu reizīti šoruden trimmerētājam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 46 600 eiro - Peugeot 408 tagad arī pilnībā elektrisks (+ FOTO)

Peugeot pabeidzis savu 408 saimes komplektēšanu 2022. gadā ieviestajam uzlādējamā hibrīda modelim 408 Plug-In Hybrid 225 pievienojot pilnībā elektrisko E-408. Lasīt vairāk

 

Atceļ kravas automobiļu astoņu nedēļu atgriešanās noteikumu 1

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM). Lasīt vairāk

 

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 13

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti