Fotoreportāža: jaunais gājēju un velosipēdistu celiņš Murjāņos (+ FOTO) 6

 

Foto: Renārs Koris

10.augusts 2021 15:30

Murjāņos gar Valmieras šoseju (A3) posmā no Gaujas tilta līdz krustojumam ar valsts vietējo autoceļu V79 Murjāņi–Sēja (1,6.–4,3. km) ir izbūvēts apgaismots gājēju un velosipēdistu celiņš.

Celiņam ir izbūvētas konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona virskārta, ierīkots apgaismojums, atsevišķi posmi arī aprīkoti ar barjerām, lai atdalītu braukšanas plūsmas un uzlabotu satiksmes drošību.

Gājēju un velosipēdistu celiņa sākumā pie tilta pār Gauju izbūvēta rampa, organizējot gājēju kustību zem tilta, kas ļauj droši šķērsot Valmieras šoseju. Pie autobusa pieturvietas “Internātskola” labiekārtota apgaismota gājēju pāreja.

Būvniecības procesā sekmīgi atrisināti tehnoloģiski sarežģīti jautājumi, piemēram, ūdens atvade, celiņa izbūve posmā pie augsta uzbēruma, kas tagad ir nostiprināts un klāts ar šķembām, un blīvs pazemes komunikāciju tīkls zem celiņa trases.

Atdalīta mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku infrastruktūra ievērojami uzlabo satiksmes drošību. Pērn līdzīgs celiņš 2,5 km garumā ir izbūvēts Babītē gar autoceļu Imanta–Babīte (V20), bet šogad celiņš tiek būvēts arī 2 km garā posmā Svētē gar reģionālo autoceļu Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (Žagare) (P95).

Gājēju un velosipēdistu celiņa izbūvi Murjāņos veica SIA “Roadeks” par līgumcenu 1 256 467,37 eiro, tas finansēts no valsts budžeta līdzekļiem.

 

 
Visi komentāri
 
Sansans 10.augusts 2021 15:52
1 0 Atbildēt

Privāto puķu podiņu varējāt nelikt, bet kokus, kuri nav apzāģēti un rudens vējos dauzīs krutos ledus, vai nenopļauto (metrs un vairāk)zāli, kur jaunpievienotajam Saulkrastu novadam budžets esot līdz apvienošanai veiksmīgi izsaimniekota un nav pat 200€ , ko nomest kaut vienu reizīti šoruden trimmerētājam.

core 11.augusts 2021 13:51
2 0 Atbildēt

Ļoti labs komentārs, tik žēl, ka neko nevar saprast, laikam kāds meksikānis ar google translate rakstīja.

janka 10.augusts 2021 16:12
0 0 Atbildēt

No Lojas jau līdz Murjāņiem arī top, tieši kukurūzas laukā pašaik būvē, cerams ka kombaineri vai arēji rudenī apmali nesajās.

s 11.augusts 2021 1:09
2 2 Atbildēt

Šodien tur pretimbraucošais kravinieks iebrauca manā joslā, lai ar lielāku intervālu apsteigtu velosipēdistu, kuram ērtāk bija braukt pa autoceļu, nevis blakus esošo veloceliņu.

Riebjas velosipēdisti. Morāli kropļi.

cx 12.augusts 2021 10:56
1 0 Atbildēt

Tu laikam nekad neesi braucis ar šosejas velo, ar kādiem Murjāņu apkaimē trenējas sportisti - ar to velo nevar braukt pa šādu veloceliņu!

Latvijā diemžēl neviens neko nepaprasīja velobraucējiem, tikai apgūst naudu būvējot - velosportistiem pilnīgi pietiktu ar 40cm asfaltētu nomali brauktuves malā un nevajadzētu nekādus celiņus un infrastruktūras utml. jo šobrīd uzbūvē to pa ko nemaz nav iespējams braukt ar normālu (ne tūrisma vai mtb) velo!

Gājējs 11.augusts 2021 9:12
1 2 Atbildēt

Tā kā pa ietvi braukt ar velosipēdu nevar, tad nosauc to ietvi par gājēju un velosipēdu ceļu un voilā, var sist sev pa plecu un slavēt, ka baigo lepnumu uzcēluši, bet gājējiem būs jāiet kopā ar tiem trakajiem velosipēdistiem, kuri var kuru katru brīdi uzskriet virsū! Būtu vismaz stabiņus salikuši krustu šķērsu, ali nevar ieskrieties baigi ātri!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti