"Pilsēta cilvēkiem" Čaka ielā piketēs pret velojoslu izmaiņām 16

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 31.augusts 2021 10:27

Šodien plkst.17.30 apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kopā ar Rīgas Centra attīstības biedrību un Avotu apkaimes biedrību rīkos piketu Čaka ielā, lai prasītu tajā "cilvēcīgas un patīkamas vides pilnveidošanu", aģentūru LETA informēja apvienībā.

Pikets notiks no Avotu līdz Bruņinieku ielai. Piketa dalībnieki aicināti plakātos paust savas vēlmes, ko viņi gribētu redzēt Čaka un citās Rīgas ielās. Iedzīvotāji tiek aicināti līdzi ņemt atribūtus ne tikai rakstiskā, bet arī "fiziskā formātā, tādējādi parādot vēlamo labiekārtojumu, piemēram, soliņu, velosipēdu, koku u.c.".

Velojoslas eksperiments Čaka ielā ir ildzis nepilnu gadu - kopš pērnā gada rudens. Tā laikā uz ielas tika izveidotas divas velojoslas, būtiski sašaurinot brauktuves un veidojot garākus autotransporta sastrēgumus. Projektam trūka atbalsta ielas uzņēmēju vidū, turklāt arī nebija viennozīmīga atbalsta iedzīvotāju vidū, attiecīgi Satiksmes un transporta lietu komiteja lēma eksperimentu pārtraukt un satiksmes organizāciju ielā modificēt.

Saskaņā ar komitejā lemto, no 1.septembra Čaka ielā satiksmi būtu jāorganizē pa divām autotransporta joslām, vienu sabiedriskā transporta joslu virzienā prom no centra un vienu velojoslu centra virzienā. Komitejas lēmums arī paredzēja Krišjāņa Barona ielas pārveidi, lai tā kļūtu par pilnvērtīgu ielu gājējiem, velosipēdistiem un tramvaja satiksmei.

Tikmēr "Pilsēta cilvēkiem" uzskata, ka "kārtīgs eksperiments" neesot sanācis, jo iela eksperimenta laikā neesot tikusi labiekārtota, "tajā netika uzstādīti soliņi, velonovietnes, atkritumu tvertnes". Apvienība arī pārmet, ka eksperimenta izvērtēšanā esot izmantota nepatiesa statistika.

Piketa pieteikums seko pēc tam, kad Rīgas mēra Mārtiņa Staķa pārstāvētā frakcija "Par/Progresīvie" (PP) paziņoja, ka koalīcijas partneriem "pieprasa saglabāt" abas velojoslas Čaka ielā līdz 1.novembrim.

PP frakcija ir aicinājusi šonedēļ sasaukt Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, lai izvērtētu jūlijā komitejas pieņemtā lēmuma izpildi saistībā ar satiksmes organizāciju Aleksandra Čaka un Krišjāņa Barona ielās.

12.jūlijā tika uzdots līdz 1.septembrim izstrādāt veloinfrastruktūras uzlabojumus Barona ielā, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanās ceļu Čaka ielas velojoslas vietā.

PP politiķi uzskata, ka nav saņēmuši visas atbildes par veiktajiem darbiem, tādēļ aicina izskatīt šo jautājumu ārkārtas komitejas sēdē, "lai saņemtu skaidras atbildes un paredzētu risinājumus skolēnu drošības uzlabošanai".

Komitejas ārkārtas sēde pagaidām nav sasaukta.

 
Visi komentāri
 
iciks 31.augusts 2021 11:07
0 1 Atbildēt

Protams, miskastes uzlabos satiksmi. Neapšaubāmi.

Vernons 31.augusts 2021 12:06
1 1 Atbildēt

Covid blaknes darbībā!

650 31.augusts 2021 12:19
5 2 Atbildēt

Autobraucējus vairs neviens "nevēlas" redzēt gandrīz pilnīgi nekur.Laiks bankrotēt 4riteņoto miskastu ražotājiem un dīleriem.

Aizliegumu iebraukt jāuzliek 1kārt tiem, kuri šajā bezgaisa laikmetā jorojām atļaujas turēt saimniekojošo darbību "centrā".Tiem, kuri savus (ne-vaksētos) mazgadīgos šmurguļus vēlas vadāt uz "prestižajām" centra/klātienes vietnēm, vispār aizliegt jebkādu darbību ārpus sava guļamrajona.

Tad vairs nebūs neko ne jāpikettē un uz čakkaielas varēs izvietot sauļošanās mēbeles.Ziemā attiecīgi vidējo distanču (d-sā/mazo)ragaviņu tra$$i.

Upss 1.septembris 2021 7:44
0 1 Atbildēt

Cik tu bieži "kažoku" maini?...

Nesaprotu 31.augusts 2021 13:34
2 0 Atbildēt

Kāpēc jāpiketē? Vienkārši jābrauc ar velo pa to Čaka ielu. Auto jau virsū nebrauks.

Velobraucējs 31.augusts 2021 16:46
3 0 Atbildēt

Es jau 30 gadus ar velo braucu pa brauktuvi un nekāda vaina.

Nesaprotu tos dievgosniņus, kas grib sev kaut kādu īpašu statusu uz ceļa. Bērni var braukt pa trotuāru, tur viss ok.

... 31.augusts 2021 16:58
6 0 Atbildēt

Pirms pāris dienām noskatījos cik daudz tukšu un izīējamu telpu ir centrā. Izskatās labi, turpiniet tādā garā!

Haha 31.augusts 2021 17:45
0 2 Atbildēt

Tas taču nav dēļ velojoslām. Arī PSRS nesabruka dēļ velosipēdistiem. Protams, ja esi konspirāciju piekritējs, sakarību atradīsi visur.

... 31.augusts 2021 18:54
6 0 Atbildēt

Ne jau tikai velojoslas, bet visa situācija kopsummā. Totāla autostāvvietu likvidācija (to gan uzsāka jau Ušaks, lai lobētu RS). Cik daudzi uzņēmēji gatavi īrēt telpas, ja viņu uzņēmumu varēs apmeklēt tikai dažu tuvāko māju iedzīvotāji un preces normāli nevarēs ne pievest, ne aizvest...

iciks 31.augusts 2021 19:23
2 0 Atbildēt

Centrs smokot un tas esot tāpēc. Man gan pagrūti iedomāties, kā centrs varētu atlabt, ja tur saliks miskastes un puķudobes. Paskatās uz kaut kādiem veičiem pilsētas nomalē. Pilns pagalms, kaut arī vieta nekāda. Pircējs vēlas piebraukt un nereti tas ir saprotams - ne jau nu padusē pasitis vedīs savu lielo preci sabtranā.

Centrā, saprotams, auto noparkošana ir visai apgrūtināta, tāpēc nevajadzētu brīnīties.

Krotow 31.augusts 2021 19:22
2 0 Atbildēt

Turpiniet vien tādā garā. Drīz Rīgas centrā paliks tikai tūristi.

Hm 31.augusts 2021 21:10
0 3 Atbildēt

Kādus veikalus tu gribētu redzēt Rīgas centrā? IKEA, varbūt? Alfas tipa centru?

Man kautkā ērtāk uz veikalu centrā nejāties ar auto, uz veikaliem braucu uz nomalēm, tur iepirkumu centriem ir kur apstāties, lielas stāvvietas vai ir vietas ielas malā, ja uz mazāku/speciālāku veikalu.

MMM 1.septembris 2021 18:09
2 0 Atbildēt

Varu diezgan droši prognozēt veikalu aiziešanu no centra, tikka veikts pētijums dažādos centra veikalos skaitot visus ienākošos cilvēkus, secinājums, to skaits katastrofāli krīt ik pa pusgadam...

650 1.septembris 2021 12:01
0 0 Atbildēt

Prottams, lai izteiktu viedokli par atsevišķu idiotu veiktajām idiot amat lēmum darbībām, atliek vienīgi pi-ikets un/vai nu ect taisnā Tiesa, cita veida te vairs NAV.

Vienudien pa tv runāja kāds itin labi situēts Burņinieku ielas iemītnieks.Viņš teica, ka šī stabiņiem saaplocekļotā "iela" tagad esot pilnībā dezorganizēta,dezorientēta un degradēta.Tur tagad īstenībā notiekot Ārprāts.

Sabiedriskais 2.septembris 2021 10:38
0 0 Atbildēt

Var taču satiksmi organizēt tā, lai ar velo var braukt pa sabiedriskā transporta joslu.

Pikets 2.septembris 2021 12:28
0 0 Atbildēt

Vēl vajag piketu pret piketu!

Reāli tie kam nav ko darīt, tie piketē, pārējie tajā laikā izmanto ielu. Ja tu stāvi piketā un ielu neizmanto, tev iel vienkārši nav vajadzīga!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti