Vācu jaunietis izgudro ārkārtas bremzēšanas sistēmu velosipēdam (+ VIDEO) 7

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 20.jūnijs 2022 5:45

Vācijas „Jugend forscht” (Jauniešu pētījumi) konkursā uzvarēja puisis, kurš izgudrojis ārkārtas bremzēšanas sistēmu velosipēdam.

15 gadus vecais Vinsents Naks no Augšbavārijas šī gada „Jugend forscht” konkursā uzvarēja ar tehnoloģiju, ko pats nosaucis par Bike Emergency Braking System, jeb BEBS.

Ar savu izgudrojumu jaunietis vēlējies paaugstināt velosipēdistu drošību uz ceļa, jo nav noslēpums, ka divriteņu transportlīdzekļu vadītājiem sadursmes ar citiem velobraucējiem, gājējiem vai automašīnām nav nekāds retums.

BEBS sastāv no vairākiem īpaši ātras darbības sensoriem un žiroskopa (līdzsvara stabilizators). BEBS nepieciešamos komponentus var uzmontēt uz velosipēda stūres un rāmja. Bīstamā situācijā velosipēda bremzēšanā iejaucas autonomā bremžu sistēma - elektromotors, kas izmantojot kabeli, iedarbina avārijas bremzēšanu un kontrolēti aptur velosipēdu.

 

 
Visi komentāri
 
Nea 20.jūnijs 2022 8:30
4 6 Atbildēt

Ja redzi ka autovadītājs dara muļķības, vajag mīties ātrāk lai ieņemtu izdevīgāku pozīciju joslā un izvairītos no briesmām. Strauji bremzē lohi-vajdītāji, izraisot vilcieniņus.

Nea 20.jūnijs 2022 8:48
4 2 Atbildēt

Ne velti ir teiciens - don't brake, accelerate. Labāk manevrēt, lai izvairītos no dunduka, nekā straujio bremzēt radot riskus satiksmes drošībai.

Mjā 20.jūnijs 2022 9:40
1 1 Atbildēt

Puisis vingrina prātu, tas jau tikai prototips. Dzīvē tāda smaga uzparikte nav praktiska. Un tā elektronika arī nav 100% droša, sensors nobīdās un čau, Rasma. Demo arī diezgan neveiksmīgs - derētu vienīgi tiem kas minoties lūr telefonā un nepamana noparkotu auto. Ja skaties uz priekšu, sāniem un atpakaļ kā visi velosipēdisti, tad ir maz iespēju ka auto tevi pārsteigs nesagatavotu.

anoagask 20.jūnijs 2022 12:35
6 1 Atbildēt

ar vienu roku baksti telefonu, bet otrā rokā turi sojas latti, un tad ieslēdzas avārijas bremzēšana - izretināta redele garantēta

WALA 21.jūnijs 2022 9:35
0 0 Atbildēt

"Bulciņa zobos" noamortizēs

Krotow 20.jūnijs 2022 13:06
0 1 Atbildēt

Veids kā garantēti aizlidot pāri stūrei.

Nez 20.jūnijs 2022 13:14
0 1 Atbildēt

Redzams, ka rauj pakaļējo bremzi, par priekšējo varbūt vāciski stāstīts - nezinu. Ar pakaļu bremzēšana neefektīva, cerams ka priekšu arī darbina. Un tad nezinātājam tā bremzēšana var būt liels pārsteigums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti