Rīgas dome atbalsta velomaršrutu izveidi uz Piņķiem, Ulbroku un Ķekavu 7

 
Nozare.lv | 1.jūnijs 2023 10:46

Rīgas dome vakar atbalstīja velomaršrutu izveidi uz Piņķiem, Ulbroku un Ķekavu.

LETA jau ziņoja, ka šo maršrutu izveidei dome plāno piesaistīt 21,2 miljonus eiro no Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma fonda.

Kā liecina Rīgas domes deputātiem iesniegtā informācija, kopējās projekta izmaksas ir 25,6 miljoni eiro, no tām Atveseļošanas un noturības mehānisma fonda finansējums ir 21,2 miljoni eiro, bet Rīgas pašvaldības līdzfinansējums - 4,5 miljoni eiro.

Projekta partneri ir Rīgas plānošanas reģions, Mārupes, Ādažu, Ķekavas un Ropažu novada pašvaldības.

Īstenojot projektu, no galvaspilsētas uz Ulbroku tiks uzbūvēti aptuveni 5,4 kilometri veloceļa, uz Ķekavu - aptuveni 4,1 kilometrs, uz Piņķiem - 7,1 kilometrs.

Projektā no Rīgas pašvaldības puses tiks attīstīti tikai pašvaldības administratīvajā teritorijā esošie posmi.

Kā ziņots, Rīgas metropoles areālā veloceļu infrastruktūras attīstībai paredzētais finansējums no Atveseļošanas fonda kopumā ir 34,5 miljoni eiro.

Projektus var iesniegt līdz šā gada 31.jūlijam.

Veloceļu maršrutus paredzēts izveidot vēlākais līdz 2026.gada 31.maijam maršrutos Rīga-Carnikava, Rīga-Ulbroka, Rīga-Ķekava, Rīga-Babīte-Piņķi un Rīga-Mārupe.

Projektu īstenošana prioritārajos koridoros un attiecīgie finansējuma saņēmēji ir noteikti Atveseļošanas fonda plānā, tādējādi jaunu priekšlikumu iesniegšana nav paredzēta.

Veloceļu attīstība ir viens no priekšnosacījumiem apkaimju savstarpējai savienojamībai, kas dos pienesumu vides un dzīves kvalitātes uzlabošanai reģionos. Tas ir viens no pasākumiem Satiksmes ministrijas īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots ieguldīt 295 miljonu eiro Atveseļošanās fonda finansējumu.

 
Visi komentāri
 
Opis 1.jūnijs 2023 11:45
3 2 Atbildēt

Un kā ir ar Rīgas ceļiem? Es nevaru uz veikalu aizbraukt neiekritot bedrē.

Kanibaals 1.jūnijs 2023 21:34
0 0 Atbildēt

Brilles nopērc stiprākas. Saki vēl ka nevari uz veikalu aizbraukt kādu nenobraucis?

imzz 1.jūnijs 2023 13:15
2 1 Atbildēt

Vajadzēja definēt: Velomaršruti no Piņķiem, Ulbrokas, Ķekavas uz Rīgas centru. "Uz Piņķiem" utt. rada iespaidu, ka šīs vietas būtu kādi nozīmīgi un apmeklēšanas vērti tūrisma objekti.

srt 1.jūnijs 2023 14:28
4 0 Atbildēt

Ulbrokā cūkas, Piņķos šmiga, Ķekavā vistas un olas!

imzz 1.jūnijs 2023 16:02
2 0 Atbildēt

Nu, Ulbrokā vēl ir "Ulbrokas Betmens"

Krotow 2.jūnijs 2023 9:22
0 0 Atbildēt

Kurš tādu vēl atceras 😄

Ezis UK 12.jūnijs 2023 14:41
0 0 Atbildēt

Kads verienigs naudas apgusanas projekts! Great!Kadam zurnalistam deretu paskaitit cik ' intensivi' esosos izmanto!Un atbraukt uz Londonu paverot ka te tas tiek darits.Nu jā Lomdona jau ir nomale salidzinot ar LV,bet te tas nenotiek tik verienigi,kaut ritenbrauceju daudz vairak,te ieredni nevar ta ka gribu ta apgustu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti