Vitenbergs: Ar elektriskajiem skrejriteņiem paredzēts atļaut pārvietoties no 14 gadu vecuma, ar vadītāja apliecību un ķiveri 24

 
Nozare.lv | 13.jūnijs 2023 12:03

Veicot grozījumus Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos, plāno noteikt obligātu elektrisko skrejriteņu reģistrāciju, kā arī atļaut ar tiem pārvietoties tikai no 14 gadu vecuma, ar iegūtu velosipēda vai mopēda vadītāja apliecību un ķiveri galvā, otrdien žurnālistiem teica satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Viņš skaidroja, ka pēdējo gadu laikā pārvietošanās ar elektriskajiem skrejriteņiem strauji guvusi popularitāti, bet tehnoloģiju attīstība un cilvēku paradumu maiņa notiek tik strauji, ka regulējums un kontrole netiek tam līdzi.

Ministrs stāstīja, ka šobrīd Saeimā tiek izskatīti grozījumi Ceļu satiksmes likumā un saskaņošanas procesā Ministru kabinetā (MK) ir grozījumi Ceļu satiksmes likumā. Iecerēts, ka grozījumus Ceļu satiksmes likumā Saeima varētu pieņemt līdz Jāņiem, un tie stātos spēkā uzreiz pēc izsludināšanas. Savukārt MK noteikumus varētu apstiprināt vasaras laikā. Ministrs izteica cerību, ka kopumā stingrāki ierobežojumi varētu stāties spēkā vēl šajā sezonā.

Likuma grozījumu mērķis ir pastiprināt elektrisko skrejriteņu lietošanas kontroli, nosakot, ka to drīkst darīt ne tikai Valsts policija (VP), bet arī pašvaldības policija. Tāpat paredzēts būtiski palielināts sodu par braukšanu reibumā, pārvietojot priekšmetus, kā arī izmantojot viedierīces braukšanas laikā. 

Savukārt Ceļu satiksmes noteikumos tiek virzīta iniciatīva, ka elektrisko skrejriteņu vadītājiem obligāti būs jāizmanto ķiveres. 

Vitenbergs skaidroja, ka ar jauno regulējumu pašvaldības drīkstēs noteikt zonas, kurās ir atļauts novietot elektriskos skrejriteņus. Tāpat paredzēts noteikt obligātu skrejriteņu reģistrāciju un numurzīmes. Turklāt vadītājiem no 14 gadu vecuma, kas būs minimālais vecuma slieksnis elektriskā skrejriteņa vadīšanai, obligāta prasība būs velosipēda vai mopēda vadītāja apliecība. 

Ministrs arī stāstīja, ka ir plānotas dažādas informatīvās kampaņas par to, kā izturēties uz ceļa.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ir jāmeklē risinājumi, kā elektrisko skrejriteņu iznomātājiem uzlikt par pienākumu sekot līdzi īrētājiem un fiksēt tos. 
 

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 13.jūnijs 2023 13:06
4 0 Atbildēt

Šis muldētājs no KPV.LV varēja jau paklusēt - nevines solījums nav izpildīts...

BMW 13.jūnijs 2023 12:37
2 0 Atbildēt

Nu labāk lai maisiņš galvā, sētniekam pēc tam vieglāk sakopt šmuci!

0pis 13.jūnijs 2023 13:47
2 1 Atbildēt

Kāpēc tu gribi spiest uz taisnas, gludas šosejas? Tak noej malā, krūmiņos...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto izmēģina jauno Volkswagen Tiguan (+ foto)

Tiguan ir šobrīd pārdotākais Volkswagen modelis un nu ir pieejama tā jaunākā - trešā paaudze. Uzlaboti dzinēji un jaunas tehnoloģijas, saglabājot raksturīgas gaitas īpašības. Lasīt vairāk

 

Mercedes miniveni tagad arī pagarinātajās versijās 3

Mercedes-Benz miniveni EQT un e-Citan Tourer turpmāk būs pieejami arī pagarinātajās versijās ar lielāku bagāžas nodalījumu un iespēju pārvadāt līdz pat septiņiem braucējiem. Lasīt vairāk

 

Aicina padomāt par drošību, braucot ar elektroskrejriteni (+ VIDEO) 2

“Galva mums ir viena, un galvā ir šis tas iekšā. Tā nav domāta tikai tāpēc, lai cepuri būtu kur uzlikt.” Tā par pārvietošanos ar elektroskrejriteni saka bērnu ķirurgs. Kā pasargāt sevi un savus bērnus no traumām, kas tiek gūtas, braucot ar elektroskrejriteņiem? Lasīt vairāk

 

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon 3

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti