Pie elektroskrejriteņa un velorikšas būs jābūt pielīmētai reģistrācijas uzlīmei 12

 
Nozare.lv | 22.jūnijs 2023 17:18

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas cita starpā paredz lielākus sodus vai jaunus pienākumus elektroskrejriteņu, velosipēdu un velorikšu lietotājiem.

Grozījumi nosaka, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, un pie to konstrukcijas jābūt pielīmētai valsts reģistrācijas uzlīmei. Reģistrācija ir obligāta no nākamā gada 1.janvāra, savukārt esošie transportlīdzekļi jāreģistrē līdz 2024.gada 31.martam. Savukārt velosipēdu reģistrācija noteikta kā brīvprātīga.

Piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni varēs personas no 14 gadu vecuma, ja tām ir velosipēda vai citas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Velorikšu drīkstēs vadīt personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un saņēmušas velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Par velorikšas vadīšanu bez tiesībām varēs piemērot sodu piecu naudas soda vienību apmērā.

Elektronisko pakalpojumu sniedzējam, kas nodrošina koplietošanas elektroskrejriteņa izmantošanu mobilajā aplikācijā vai tīmekļa vietnē, būs jāveic pakalpojuma saņēmēja identitātes un vecuma pārbaude.

Ar grozījumiem noteikti lielāki administratīvie sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem. Paaugstināts naudas sods par luksofora signāla un distances neievērošanu, kā arī elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā.

Pašvaldībām būs tiesības noteikt koplietošanas transportlīdzekļu - elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas noteikumus, ātruma ierobežojumu un novietošanas aizlieguma zonas. Elektrisko skrejriteņu lietošanu var kontrolēt arī pašvaldības policija.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 23.jūnijs 2023 10:56
2 0 Atbildēt

Internetbankā viegli sameklēt arī 5 gadus vecus maksājumus. Protams, tiem kas visu pērk kešā bez čeka, nebūs nekādu papīru.

0pis 22.jūnijs 2023 18:24
2 0 Atbildēt

Uzlīme skūterim un velo ir dažādām vajadzībām....

Tims 22.jūnijs 2023 17:25
1 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka csdd veloreģistrācija bez maksas, vai kaut kāds simbolisks cipars, nesaprotu kādēļ to neizdara visi. Ja būs blakus velo ar uzlīmi un bez, tad garnadzis drīzāk ņems to, kas bez..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto izmēģina jauno Volkswagen Tiguan (+ foto)

Tiguan ir šobrīd pārdotākais Volkswagen modelis un nu ir pieejama tā jaunākā - trešā paaudze. Uzlaboti dzinēji un jaunas tehnoloģijas, saglabājot raksturīgas gaitas īpašības. Lasīt vairāk

 

Mercedes miniveni tagad arī pagarinātajās versijās 3

Mercedes-Benz miniveni EQT un e-Citan Tourer turpmāk būs pieejami arī pagarinātajās versijās ar lielāku bagāžas nodalījumu un iespēju pārvadāt līdz pat septiņiem braucējiem. Lasīt vairāk

 

Aicina padomāt par drošību, braucot ar elektroskrejriteni (+ VIDEO) 2

“Galva mums ir viena, un galvā ir šis tas iekšā. Tā nav domāta tikai tāpēc, lai cepuri būtu kur uzlikt.” Tā par pārvietošanos ar elektroskrejriteni saka bērnu ķirurgs. Kā pasargāt sevi un savus bērnus no traumām, kas tiek gūtas, braucot ar elektroskrejriteņiem? Lasīt vairāk

 

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon 3

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti