Pie elektroskrejriteņa un velorikšas būs jābūt pielīmētai reģistrācijas uzlīmei 12

 
Nozare.lv | 22.jūnijs 2023 17:18

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas cita starpā paredz lielākus sodus vai jaunus pienākumus elektroskrejriteņu, velosipēdu un velorikšu lietotājiem.

Grozījumi nosaka, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, un pie to konstrukcijas jābūt pielīmētai valsts reģistrācijas uzlīmei. Reģistrācija ir obligāta no nākamā gada 1.janvāra, savukārt esošie transportlīdzekļi jāreģistrē līdz 2024.gada 31.martam. Savukārt velosipēdu reģistrācija noteikta kā brīvprātīga.

Piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni varēs personas no 14 gadu vecuma, ja tām ir velosipēda vai citas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Velorikšu drīkstēs vadīt personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un saņēmušas velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Par velorikšas vadīšanu bez tiesībām varēs piemērot sodu piecu naudas soda vienību apmērā.

Elektronisko pakalpojumu sniedzējam, kas nodrošina koplietošanas elektroskrejriteņa izmantošanu mobilajā aplikācijā vai tīmekļa vietnē, būs jāveic pakalpojuma saņēmēja identitātes un vecuma pārbaude.

Ar grozījumiem noteikti lielāki administratīvie sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem. Paaugstināts naudas sods par luksofora signāla un distances neievērošanu, kā arī elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā.

Pašvaldībām būs tiesības noteikt koplietošanas transportlīdzekļu - elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas noteikumus, ātruma ierobežojumu un novietošanas aizlieguma zonas. Elektrisko skrejriteņu lietošanu var kontrolēt arī pašvaldības policija.

 
Visi komentāri
 
Tims 22.jūnijs 2023 17:25
1 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka csdd veloreģistrācija bez maksas, vai kaut kāds simbolisks cipars, nesaprotu kādēļ to neizdara visi. Ja būs blakus velo ar uzlīmi un bez, tad garnadzis drīzāk ņems to, kas bez..

0pis 22.jūnijs 2023 18:24
2 0 Atbildēt

Uzlīme skūterim un velo ir dažādām vajadzībām....

Tims 22.jūnijs 2023 21:22
0 0 Atbildēt

Es savā komentā skūterus principā nepieminēju..

Iautofans 24.jūnijs 2023 21:27
0 0 Atbildēt

Tu esi daunis? Lai piereģistrētu kaut ko, ir jābut īpašumtiecīsību apliecinošam dokumentam? Tev ko liekas, ka visi saglabā pirkuma čekus? Citi tas speļmantiņas no ķīnas sūta, vispar bez nekadiem doķiem. Dauņi viņi ir. Daunis ari ir tas viena par kuru es domaju ka nav, bet ir ritigs cirvis patiesiba.

BMW 27.jūnijs 2023 8:33
0 0 Atbildēt

Vienīgā jēga no velo reģistrācijas ir tajā, lai policija var atrast saimnieku, kad izņems zagto mantu no Lombarda! ;)

No uzlīmes jēga maza, jo to numuru uz uzlīmes neviens gājējs tāpat nesaskatīs, jo sevišķi tad, kad tiks nogāzts gar zemi ar 25 km/h.

0pis 23.jūnijs 2023 8:05
0 0 Atbildēt

Nu re.

Iautofans 23.jūnijs 2023 9:52
0 0 Atbildēt

Psc. Nu kā var izdomāt kaut kādas tādas muļķības. Nu kā cilvēki csdd reģistrēs vecos elektroskrejriteņus? Tacu ir hāpierāda īpašumtiesības piemēram 5 gadus vecam stāvdrāzim, bet ja visi pirkšanas papīri sen jau ir miskastē, ko tad darīt? Jeb csdd pohujā reģistrēs pēc fakta - bujakam ir pie sāna, tātad viņa īpašums?

Viņi tie tautas kalpi ir reāli cirvji.

0pis 23.jūnijs 2023 10:56
2 0 Atbildēt

Internetbankā viegli sameklēt arī 5 gadus vecus maksājumus. Protams, tiem kas visu pērk kešā bez čeka, nebūs nekādu papīru.

Iautofans 24.jūnijs 2023 21:28
0 0 Atbildēt

Internetbankā? Tu esi sutijis kadreiz kaut ko no ķīnas? Tu saprori ka tam parskaitijumam nav nekada sakara ar pirkuma dokumentiem.

Krotow 24.jūnijs 2023 23:58
0 0 Atbildēt

Pirkuma fakta konstatēšanai derēs.

Iautofans 25.jūnijs 2023 9:23
0 0 Atbildēt

Nederēs gan, gribi saderēt?

0pis 25.jūnijs 2023 15:30
0 0 Atbildēt

Es savējiem skūterus nopirku Vācijas internetbodē, ar visiem papīriem un sertifikātiem, kurus iedevu apdirsināšanas aģentam kas tos pievienoja līgumam. Negribās riskēt ar Ķīnas sūdu, kas naktī aizdegsies un būs jāceļās dzēst garāžu un pēc tam jācīnās ar apdrošinātāju, kurš spiedīs uz to, ka baterija no Ķīnas pagraba neatbilst nevienam drošības kritērijam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar sveicienu no astoņdesmitajiem - Fiat piesaka krosoveru Grande Panda (+ FOTO) 1

3,99 m garais Grande Panda līdzinās Panda vectētiņam no tālajiem astoņdesmitajiem gadiem. Lasīt vairāk

 

Seat Leon piedzīvo modernizāciju 6

Seat Leon, Vokswagen Golf tuvākais radinieks no karstās Spānijas, piedzīvojis modernizāciju, kas ietver abus saimes modeļus – hečbeku un universālu. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti