Vāc parakstus par nomas skrejriteņu stāvēšanas vietu ieviešanu 10

 
Nozare.lv | 14.augusts 2023 8:30

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nomas skrejriteņu stāvēšanas vietu ieviešanu.

Kā idejas autors norādīts Ints Burkēvics, kurš vēlas mainīt kārtību, kā stāvēšanai tiek novietoti nomas elektroskrejriteņi.

Idejas autora ieskatā, pēc nomas elektroskrejriteņu lietošanas tie būtu jānovieto speciālās tam paredzētas un apzīmētās novietošanas zonās, tādējādi netraucējot gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Burkēvics norāda, ka, lai ierīkotu novietošanas zonas, būtu nepieciešama informatīva zīme un uz seguma iekrāsoti laukumi, kuros tiktu saprotamā veidā attēlots siluets ar elektroskrejriteni un P burtu. Attiecīgi šādi apzīmējumi būtu jāiekļauj arī Ceļu satiksmes noteikumos.

Šādas zonas būtu jāierīko vietās, kur ir pieejams šāds pakalpojums. Ar likumu arī būtu jānosaka pakalpojuma sniedzējam veikt izmaiņas pakalpojuma noteikumos, norādot novietošanas zonas. Lai veicinātu noteikumu ievērošanu, pakalpojuma sniedzējs par nepareizi novietotu nomas elektroskrejriteni varētu būtu tiesīgs uzlikt naudas sodu klientam. Vienu daļu no šī iekasētā soda varētu novirzīt valsts budžetā, bet otru - pakalpojuma sniedzējam, tā veicinot pakalpojuma sniedzēja interesi kontrolēt šo noteikumu ievērošanu.

Iznākumā nomas elektroskrejriteņi vairs netiktu novietoti, kur pagadās, jo patlaban bieži var novērot, ka tos novieto tā, ka tiek apgrūtināta gājēju, māmiņu ar ratiem u.c. cilvēku pārvietošanās pa ietvēm.

 
Visi komentāri
 
0pis 14.augusts 2023 8:57
3 1 Atbildēt

Kamēr Zaļie Sūdi ir izkaisīti, tie traucē lokāli. Kad tie koncentrēsies stāvvietās, domājams tas būs vēl traucējošāk.

Kurš plānos Stāvēšanas Zonas? Ir milzu starpība gājējiem, vai ZS ir novietoti šķērsām vai gareniski, jo pirmajā gadījumā ietves platums var samazināties pat 2x.

Un visbeidzot - kā radies pieņēmums ka skrejriteņiem ir jāstāv uz seguma? Piemēram, nomalēs kur blakus ietvei ir zālājs, ļoti daudz zālāja, kāpēc tie nevarētu stāvēt blakus ietvei, bet jau zālājā - atstājot vērtīgo ietvi gājēju lietošanai.

es 14.augusts 2023 12:10
0 1 Atbildēt

Lai tas stulbenis, piedošanu, idejas autors sāk izpirkt zemi stāvvietu ierīkošanai vai vismaz pamēģina noslēgt līgumu ar RD par stāvvietu ierīkošanu uz RD zemes.

Be tiem tur, skrejriteņu izplatītājiem, vajadzētu līgumā/aplikācijā paredzēt soda naudu lietotājam, ja skrejritenis netiks novietots noteiktajā vietā, ar skatu pret austrumiem, taisni, uz pekas.

0pis 14.augusts 2023 12:25
1 1 Atbildēt

Tā zemes padarīšana ir ZS operatora uzdevums, tas nav jādara ne tev, ne man, ne citai privātpersonai.

KNAB gan būtu jāpatirina RD ierēdņi, kuru paraksti ir uz ZS ekspluatēšanas atļaujas. Iespējams, ka tik liela vienprātība, atļaujot Galvas Pilsētas pieblīvēšanu ar ZS neregulētā veidā ir sekas materiālajai stimulēšanai.

650 14.augusts 2023 13:09
0 0 Atbildēt

Tu redz kā ir. Atsevišķiem "izredzētajiem" ir visas Tiesības ieviest tādu privāt uzņēmēj darbības (vai bezddarbības) veidu, ka visiem pārējajiem tā dēvētās Sabiedrības locekļiem (mocekļiem) ir tagad jāšapraucas caur viņu ražošanas līdzekļu pārblīvētajiem trotuāriem un jāmēģina nesalauzt savas kājas kāpjot pāri šiem viņu "zaļā" metāla suudiem.

Pie veiksmes vēl nepagadoties šo te skrejbandītu ceļā un mēģinot taktiski preventīvi izprognozēt viņu nodomus un izzīmēt savā loha prātā viņu iespējamās privātās trajektorijas.

Augsne, zaļzālāji un (protams) arī paši Lohi tika pienācīgi sagatavoti- tāpc nevienam visā plašajā passaulē vairs nerodas nekādas šaibas par to, ka Bez šiem zaļajiem suudiem vispār būtu iespējama Latvijas Republikas eksistence principā kā tāda. 

Un neviens tā dēvētais uzraugošais "kantoris" te pat ij nedomāja "iejaukties", kamēr pāris piekasīgi privāti lohi neuzsāka šo sarunu un tagad vēl daži iesniegs savus dažus parakstus/Par!

vietējais 14.augusts 2023 13:17
1 1 Atbildēt

Nekur Eiropā neesmu skrejriteņiem redzējis speciālas stāvvietas (ja neskaita paņemšanas punktus). Bet jā, mūsu idiotiem transportlīdzekļu novietošanu neizprast. Gribat piemēru? Stradiņu slimnīcas teritorijā ir speciāli izveidotas un nomarķētas stāvvietas motocikliem. Viņas stāv tukšas, jo motobraucējiem ir grūti aiziet tos 20 metrus, nomet savus močus turpat uz ietves, kājāmgājēju zonā.

0pis 14.augusts 2023 14:39
3 1 Atbildēt

Bravo! Pārvirzīt lasītāju uzmanību uz citu tēmu - sena taktika. Lai cepās par motociklistiem! Lai nepiemin skrejbandītus!

Slinkais 14.augusts 2023 15:13
3 0 Atbildēt

Jad moči mētāsies visur kā skuteri, tad arī parunāsim))  un mocis maksā dafiga nodokļus. Tas ir jālolo uz ceļa))

Sergejs 14.augusts 2023 16:24
2 1 Atbildēt

Ir krietni vienkāršāks veids kā ar tiem ZS tikt galā: mētājās kur pagadās? - komunālais dienests aizved uz utilizāciju un rēķinu par to ZS īpašniekam. Vai nu izzudīs kā suga vai nu iemācīs savus klientus ievērot pieklājības normas.

0pis 28.augusts 2023 9:33
0 0 Atbildēt

Parīzē cilvēki gaida 1. septembri kad nomas skrejbandīti vairs nebūs ielās.

kuruku 30.augusts 2023 23:24
0 0 Atbildēt

Man arī nepatīk, ka visur mētājas. Bet šad tad izmantoju so sskrejriteņus aizbraukšanai līdz mājām (pēc operācijas nedrīkstēju vadīt auto) un, ja būs jānovieto speciālās stāvvietās, tad jau zudīs jēga, jo stāvvietas jau noteikt būtu tikai biezi apdzīvotās vietās.

Bolts jau pēc būtības zina, kurš pēdējais braucis ar šo riteni, piesaistīta tak bankas karte, un ja nav novietots kārtīgi, piemēro sodu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 23

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti