Parīzei seko Malta - Vidusjūras salā Maltā aizliegs elektroskrejriteņu nomu 18

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.oktobris 2023 14:04

Malta ar 1.martu aizliedz elektroskrejriteņu nomu, pavēstīja valdība.

Ceturtdienas vakarā izziņotais negaidītais lēmums izraisījis gan nopēlumu no e-skūteru aizstāvju puses, gan uzslavas, arī Maltas visblīvāk apdzīvotās pilsētas Slīmas mēra cildinājumus.

Maltas divi lielākie elektroskrejriteņu nomas uzņēmumi "Bolt" un "Bird" pagaidām lēmumu nav komentējuši.

Kaut arī elektroskrejriteņu noma tiks aizliegta, elektroskrejriteņi arī turpmāk varēs būt iedzīvotāju īpašumā un viņi varēs tos izmantot.

Lēmums par nomas elektroskrejriteņu aizliegšanu pieņemts, lai "mazinātu neērtības kopienām un cilvēkiem", skaidroja Satiksmes ministrija.

"Neraugoties uz likumu pastiprināto īstenošanu un naudassodiem, kopienas turpina ciest no traucējumiem, ko rada elektroskrejriteņi," teikts ministrijas paziņojumā.

Vienlaikus izziņota nacionālā velostratēģija.

Tā paredz radīt velojoslu tīklu, mudināt iedzīvotājus izmantot velosipēdus, kā arī valsts finansētas veloprasmju apguves nodarbības.

Līdzīgu lēmumu par elektroskrejriteņu aizliegumu aprīlī pieņēma Parīze.

Elektroskrejriteņi Maltā ir populārs transporta līdzeklis.

Pēc sūdzībām par bīstamu braukšanu ar elektroskrejriteņiem valdība 2020.gadā ieviesa elektroskrejriteņu izmantošanas pamata noteikumus.

Iedzīvotāji ir ļoti apmierināti ar elektroskrejriteņu nomas aizliegumu, sacīja Slīmas mērs Džons Pilovs.

"Problēma bija, kā tie parādījās. No paša sākuma nebija nekādu noteikumu un regulējumu," skaidroja mērs.

 
Visi komentāri
 
0pis 20.oktobris 2023 14:22
3 3 Atbildēt

Neatlaidīgie idioti ar savu uzvedību tomēr panāca, ka pārkāpumu izdarīšanas rīks tika aizliegts. Bet kā lai tiek galā ar idiotiem, kas savu destruktīvo enerģiju novirzīs uz nākamo šmuci?

Sipo 20.oktobris 2023 14:33
6 2 Atbildēt

nāks laiks, nāks padoms, manuprāt Rīgā šī nav nekāda problēma, tāpat kā iedomātie satiksmes sastrēgumi, kas mūsu mazajā ciematiņā drīzāk dēvējami par "sastrēgumiem". Ikreiz sasmejos, kad savu laimes stundu sagaidījušie pa radio noziņo laikam vāzē redzamo "mega sastrēgumu" veselu 5 minūšu garumā

BMW 23.oktobris 2023 9:33
0 0 Atbildēt

Pēc Losandželosas sastrēgumiem es vairs Rīgā neredzu sastrēgumus, Rīgā ir lēna satiksme, bet ne sastrēgumi. Īstā sastrēgumā cilvēki sēž vairākas dienas!

Onsis 20.oktobris 2023 15:30
2 2 Atbildēt

Mums gan jau  aizliegumu pieņems pēc tam kad tie stāvdrāži izzudīs no zemes virsas!

Cik avārijuu jābūt, lai Rīgā tos aizliegtu?

Krotow 20.oktobris 2023 17:39
2 1 Atbildēt

Maltas vadoņi būs garā stipri līdzīgi mūsējiem. Tā vietā lai neļautu nomas skūterus izmantot tūristiem u.c. viesmāksliniekiem, norauj podā visu.

0pis 20.oktobris 2023 18:46
0 3 Atbildēt

Gribi kā PSRS laikos - Inturists saviem klientiem iznomā skūterus, vietējie laiž garo siekalu? 😊

Krotow 21.oktobris 2023 18:57
0 0 Atbildēt

Kur ir problēma Intūrista farcovšķikiem oficiāli nomīt olas? To var vnk ierakstīt likumā.

BMW 23.oktobris 2023 9:37
2 0 Atbildēt

Nu nevarēs iznomāt skūteri, būs nomas elektroļisapeds!

Vai idiots uz velosipēda ir mazāks idiots par idiotu uz skūtera? 

Lisabonā cilvēkam ir Bolt aplikācijā jāaugšupielādē vadītāja apliecība, pirms viņš var piedalīties satiksmē ar Bolt skūteri, vai Bolt Velosipēdu. Ja ļauj braukt cilvēkiem, kas nezina CSN< nu tad arī viņi brauc kā māk, vai kā nemāk!

Jumu 20.oktobris 2023 20:38
0 0 Atbildēt

Man bija sīkie iedevuši pabraukt ar to stāvdrāzi. Riteņtiņi mazi, stūre šaura, lai ar to daudzmaz droši brauktu, nepieciešamas riktīgas iemaņas. Laikam pats nedrošākais no visiem braucamajiem aparātiem.

Saldejums 20.oktobris 2023 22:15
2 0 Atbildēt

Problēma, ka maksā pa minūtēm.

Sīkie pa pēdējo pusdienas naudu paņem, un brauc maksimāli ātri lai iekļautos 1,70 EUR.

Ja skūterus dotu ar fiksētu cenu, piemēram, pēc plānotā kilometru skaita līdz plānotajai vietai, tad cilvēki brauktu mierīgi un bez stresa.

650 21.oktobris 2023 1:00
0 0 Atbildēt

Lieliski, varbūt ka Maltas darboņi pa lēto pārdos savus pamatlīdzekļus LV kolēģiem.Rīgas lohi drīz varēs klupt, kad tos pa trotuāriem izmētātos hlamus (atkāl) pārklās tā dēvētais Pirmais (dzeltenaiss) sniegs.

Tante no laukiem 21.oktobris 2023 21:49
0 0 Atbildēt

It kā policija viņus pieskatīšot... smieklīgi... pēdējo reizi par stāvdrāžiem mentu sižets TV bija pagājušajā vasarā, kur viņi stāstīja, ka visi 36 pie Vecrīgas apturētie bija alkohola reibumā... tāpat joprojām ar stāvdrāžiem drāžas divatā un personas kurām noteikti nav 14 gadu... un galvenais, ka tie satiksmes deģenerāti parkojas tieši trotuāra vidū, par ko gan varētu pēdējam braucējam uzlikt normālu sodu...

P.S. Tie, kuri pa 2tk to ir iegādājušies īpašumā - brauc prātīgi (kā jau ar savu īpašumu), bet sīkie flomasteru sūkātāji pa pēdējiem eiro (1.70e) drāža sar to stāvdrāzi kā pēdējie kretīni...

Krotow 21.oktobris 2023 22:13
0 0 Atbildēt

Pareizā tehnika būtu par 2-3 braucējiem uz 1 skūtera vnk ziņot policijai, nosūtot foto kopā ar vietu un laiku. Tur caur nomas kompāniju noskaidro braucēju un piesūta viņam rēķinu ar foto. Teiksim 200 eiro par vienu izklaidi. Lai čakarējas. vai sadala uz galviņām vai kā. Variants ar skolniekiem - aizturēt un ielikt izolatorā. Lai vecāki nāk pakaļ un maksā. Tos, kuri laužas, var uzlikt uz skaitītāja. Jo ilgāk lauzīsies, jo vairāk maksās. To var kombinēt arī ar sabiedriskajiem darbiem.

Krotow 21.oktobris 2023 22:16
0 0 Atbildēt

Aizmirsu piebilst - no šīm iemaksām kaut kādu procentu var oficiāli novirzīt policistu algām 😝  Lai vecāki izvēlas - vai audzināt savus šmurguļus vai sponsorēt iekšlietu sistēmu.

BMW 23.oktobris 2023 9:43
1 0 Atbildēt

A ko Jūs tā cepaties par tiem braucējiem divatā? Paši neesat bērnībā braukuši ar riteņiem divatā un trijatā? Agrāk braucām ar salieķi peldēt, viens sēdēja uz stūres un otrs stāvēja kājās uz bagāžnieka! Kam bija fātera lielais ričuks, tam varēja vēl uz štangas kādu uzsēdināt!

0pis 23.oktobris 2023 10:57
1 0 Atbildēt

Atšķirība tāda, ka uz ričuka trijatā nebraucām pa ietvēm lielā ātrumā, neizgriezām priekšā auto un ja kritām, tad 99% uz lauku zemes.

Ja tajos laikos sīkie uz ričukiem laukos skrietu virsū gājējiem, notriecot tos un laužot tiem locekļus, sekas būtu 1) aiz ausīm aivilktu pie vecākiem 2) dabūtu kāvienu no vecākiem 3) ričuks tiktu konfiscēts vai upura pārstāvis svētās dusmās to iznīcinātu bez tiesiskām sekām. Un vaininieki staigātu ar ierautu tūpli jo zinātu ka 1) ir vainīgi 2) viņus vēro 3) nākamā reize var būt arī pēdējā

Krotow 23.oktobris 2023 11:08
2 0 Atbildēt

+1

0pis 23.oktobris 2023 13:55
1 0 Atbildēt

Recidīva gadījumā vecākus darbā uzvilktu uz kolektīva puļķa par atvases atstāšanu novārtā un tās neaudzināšanu, nogrieztu ekskursijas, prēmijas u.c. labumus, par ko gonščiks pats nonāktu zem (aiz) sankcijām. Vissliktākajā gadījumā ātruma un hormonu vergs stātos milicijas uzskaitē un tiktu iepazīstināts ar kārtību, kādā mazgadīgie noziedznieki Cēsu kolonijā tiekas ar vecākiem. Nav jau tā PSRS bija tikai čeka un sūdīga tehnika, šis tas bija OK.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 24

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti