Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Trakie tramvaji! :D

joop Reģ.: 21.04.2006

Katru dienu braucot pie stūres esmu redzējis daudz un dažādus satiksmes negadījumus,bet šī rīta cirks uz Maskavas ielas kad divi tramvaji nesadala ,nevis ceļu,bet sliedes...INDIJA

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Bucefals rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Pēc iespējas tuvāk labajai malai nozīmē, ka var pabraukt garām tramvajs, ja var tramvajas var arī vieglais.

Ja vieglajam vietu neatstāj tad droši vien var viņus izuksēt...

Cik man prāts saprot - šinī vietā tas autobuss var mierīgi braukt pa to sliedi un pat tramvajs, ja netiek garām, nevar neko pīkstēt.

Ja būtu baltās svītriņas gar sliežu labo malu, tad gan tam autobusam būtu jāturās savas joslas ietvaros.

Bet baltās līnijas uz bruģa esmu redzējis tikai ārzemēs.

Nu laikam gan nebūš tā ar zīmi virs sliedēm jāsaprot, ka ielai ir 4 joslas... Braukt pa vidējo no divām īsti nav labi

Pieļauju, ka vidējā no vienas (kad virs sliedēm ir spēkā ķieģelis) ir mazliet stiepjams jēdziens vs - vidējā no divām...

Bams Reģ.: 28.02.2005
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

altuss rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Daļnabojs tā ir kāda bīstama diagnoze? Ja ar tādu diagnozi jāstūrē buss pilsētā - tad visiem par to nāksies sajust, ko nozīmē pazemots daļnaboja stūrmanis?

Daļnabojs nav, karjernieks a.k.a samosvalnieks ir diagnoze. Normāli tālbraucēji tomēr jābrauc gana pludeni un satiksmi lasa normāli. Tāda Samosvalnieks, kurš var maukt režīmā pilna gāze - pilna bremze ir sasodīti bīstams subjekts.

Laikam jāpiekrīt šim apgalvojumam. Samosvalnieks ir ~tas pats, kas mikriņa šoferis, tik ar smagāku lamatu zem pakaļas...

Rīgā jau labu laiku ir tā, ka Sabtranss, arī taxisti un nu jau arī visādi kurjeristi un c. preču pievedēji uzskata, ka Rīgas ielas ir viņu darba kabinets. Pārējie te tikai ir neaicināti čammas, kuri maisās pa kājām un traucē strādāt.

To ne reiz esmu dzirdējis gan no ST vadītāju, gan no taxistu puses.

Varbūt katrā ielā vajadzētu iezīmēt arī kurjeru, picu izvadātāju, preču pievedēju un arī musorščiku joslas?

0 0 Atbildēt

Bucefals rakstīja:

Cik man prāts saprot - šinī vietā tas autobuss var mierīgi braukt pa to sliedi un pat tramvajs, ja netiek garām, nevar neko pīkstēt.

Ja būtu baltās svītriņas gar sliežu labo malu, tad gan tam autobusam būtu jāturās savas joslas ietvaros.

Ne, busam un trolejam nav jābrauc pa to sliedi. Tā ir brīva improvizācija. Vietas viņiem pietiek savā joslā.

Te jau rakstīja, ka brauc tā, lai mazāk kratītu. Pats tā arī reizēm braucu.

Bet to, ka tā viņi dara un nelaiž garām citus, es personīgi neatbalstu. Taču RS šoferu ir pāri par 3000, katram klāt CP nepieliksi

0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

Bucefals rakstīja:

Ne, busam un trolejam nav jābrauc pa to sliedi. Tā ir brīva improvizācija. Vietas viņiem pietiek savā joslā.

Te jau rakstīja, ka brauc tā, lai mazāk kratītu. Pats tā arī reizēm braucu.

Bet to, ka tā viņi dara un nelaiž garām citus, es personīgi neatbalstu. Taču RS šoferu ir pāri par 3000, katram klāt CP nepieliksi

Videokamera tilta sākumā varētu darī brīnumus...

0 0 Atbildēt

apm. 1910-1015 gads. Viena visiem labi zināma vieta.

gunzz.users.photofile.ru/...

Rxx Reģ.: 13.01.2008
0 0 Atbildēt

Slokas un Mārtiņa ielas krustojums.

0 0 Atbildēt

Uz kuru gadu šāda ir spēkā?

i45.tinypic.com/...

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Uz kuru gadu šāda ir spēkā?

i45.tinypic.com/...

Spriežot pēc tā, ka maršrutu numuri jau ir, bet ir rekvizēti un vairs nav 10., 11., 12. un 13. maršruta, tad varētu būt ap 1920. gadiem

0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

i45.tinypic.com/...

Spriežot pēc tā, ka maršrutu numuri jau ir, bet ir rekvizēti un vairs nav 10., 11., 12. un 13. maršruta, tad varētu būt ap 1920. gadiem

Silts!

Ļoti!

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Vispābā jau prasītos pamainīt sab transporta maršrutu numerāciju, ja domājam par tūristiem. Citādāk sanāk tā ka kaut kādi turki, kurdi vai kiprioti pie cirka iekāpj trešajā numurā, aizbrauc līdz «Tallinas ielai» un prasa – cik tālu ir līdz pieturai «Arēna Rīga». It kā jau krievu laiki sen beigušies un nav jājauc galva ienaidniekam. Loģoskāk būtu katram maršrutam savu numuru un nav svarīgi kāds transporta līdzeklis šo maršrutu veic. Savukārt tagad ir 3. buss, 3. trollis un 3. tramvajs. Tūristam jau ekstrīms ir sveša pilsēta. Bet jāsaskata vēl vai tas 3-ais ir tas vajadzīgais…

Lai gan man liekas ka tā ir neiespējamā misija – protestu vilnis tādām kardinālām izmaiņām būs līdzīgs 13. janvāra notikumiem…

farruhs Reģ.: 01.02.2006
1 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Vispābā jau prasītos pamainīt sab transporta maršrutu numerāciju, ja domājam par tūristiem. Citādāk sanāk tā ka kaut kādi turki, kurdi vai kiprioti pie cirka iekāpj trešajā numurā, aizbrauc līdz «Tallinas ielai» un prasa – cik tālu ir līdz pieturai «Arēna Rīga». It kā jau krievu laiki sen beigušies un nav jājauc galva ienaidniekam. Loģoskāk būtu katram maršrutam savu numuru un nav svarīgi kāds transporta līdzeklis šo maršrutu veic. Savukārt tagad ir 3. buss, 3. trollis un 3. tramvajs. Tūristam jau ekstrīms ir sveša pilsēta. Bet jāsaskata vēl vai tas 3-ais ir tas vajadzīgais…

Lai gan man liekas ka tā ir neiespējamā misija – protestu vilnis tādām kardinālām izmaiņām būs līdzīgs 13. janvāra notikumiem…

Neko nevajag mainīt. Vajadzētu vēl vairāk sarežģīt, lai visādi, kā Tu saki, turki, žīdi, kurdi un indusi, kā iekāpj pie "Cirka" centrā, tā pie "Cirka" Bolderājā izkāpj.

Nakui tie meltirsainie te nav vajadzīgi.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Vispābā jau prasītos pamainīt sab transporta maršrutu numerāciju, ja domājam par tūristiem. Citādāk sanāk tā ka kaut kādi turki, kurdi vai kiprioti pie cirka iekāpj trešajā numurā, aizbrauc līdz «Tallinas ielai» un prasa – cik tālu ir līdz pieturai «Arēna Rīga». It kā jau krievu laiki sen beigušies un nav jājauc galva ienaidniekam. Loģoskāk būtu katram maršrutam savu numuru un nav svarīgi kāds transporta līdzeklis šo maršrutu veic. Savukārt tagad ir 3. buss, 3. trollis un 3. tramvajs. Tūristam jau ekstrīms ir sveša pilsēta. Bet jāsaskata vēl vai tas 3-ais ir tas vajadzīgais…

Redz 25. trolejbuss jau šāda iemesla dēļ tapa, jo daudzi jauca ar 21. autobusu. Nav tikai skaidrs, kādēļ šādas izmaiņas tika piemērotas tikai vienam maršrutam - ja reiz ir atzīts, ka šāda problēma pastāv, tad kādēļ nav izmaiņu citos maršrutos - kaut vai tajā pašā 3.?!

0 0 Atbildēt

farruhs rakstīja: Vajadzētu vēl vairāk sarežģīt, lai visādi, kā Tu saki, turki, žīdi, kurdi un indusi, kā iekāpj pie "Cirka" centrā, tā pie "Cirka" Bolderājā izkāpj. Nakui tie meltirsainie te nav vajadzīgi.

Nu tādi inteliģenti bija. Aš žēl palika – nācās ceļu stāstīt. Un kāpēc viņi man piesējās – nezinu… Es gan īpaši viņus neatšķiru, bet pēc apģērba un sarunas manieres nez kāpēc nospriedu ka turku vai kipriotu apgabala iemītnieki. Nu nezinu kāpēc…

Bet tad arī sapratu ka ārzemniekam RS maršrutu shēma ir kā piegrieznes »šuj pats« žurnālā un galvenais ka krāsa ar neatšķiras, jāpēta vai ir ilksis pie stīgām vai nav…

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja: Redz 25. trolejbuss jau šāda iemesla dēļ tapa, jo daudzi jauca ar 21. autobusu. Nav tikai skaidrs, kādēļ šādas izmaiņas tika piemērotas tikai vienam maršrutam - ja reiz ir atzīts, ka šāda problēma pastāv, tad kādēļ nav izmaiņu citos maršrutos - kaut vai tajā pašā 3.?!

Man personīgi tas netraucē. Var mainīt var nemainīt numerāciju, bet mainot vai nemainot – troksnis būs. Nemainam – šūmēšanās no tūristiem. Manam – vietējie taisīs mītiņus un raxtīs vēstules…

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

farruhs rakstīja: Vajadzētu vēl vairāk sarežģīt, lai visādi, kā Tu saki, turki, žīdi, kurdi un indusi, kā iekāpj pie "Cirka" centrā, tā pie "Cirka" Bolderājā izkāpj. Nakui tie meltirsainie te nav vajadzīgi.

Nu tādi inteliģenti bija. Aš žēl palika – nācās ceļu stāstīt. Un kāpēc viņi man piesējās – nezinu… Es gan īpaši viņus neatšķiru, bet pēc apģērba un sarunas manieres nez kāpēc nospriedu ka turku vai kipriotu apgabala iemītnieki. Nu nezinu kāpēc…

Varbūt šie nosprieda, ka savējais?

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Bams rakstīja:

i45.tinypic.com/...

Silts!

Ļoti!

tas no 1926. gada "Vadonsis latvju vispārējiem dziesmu un mūzikas svētkiem" rokasgrāmatas

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Redz 25. trolejbuss jau šāda iemesla dēļ tapa, jo daudzi jauca ar 21. autobusu. Nav tikai skaidrs, kādēļ šādas izmaiņas tika piemērotas tikai vienam maršrutam - ja reiz ir atzīts, ka šāda problēma pastāv, tad kādēļ nav izmaiņu citos maršrutos - kaut vai tajā pašā 3.?!

Pa 3 troli nebrauc Solaris troleji. Bet pa A21 un Tb21 brauca.

Tā gan nebija RS iniciatīva kaut ko mainīt.

Šums tika mākslīgi pacelts. Nu varbūt pāris babules aizbrauca nepareizā virzienā. Bet neba nu večas kaut kur tālāķ sūdzējās. Vnk ir pietuvināti cilvēki, kuriem ļoti gribas trolejbusu maršrutiem piešķirt pēc iespējas lielākus numurus

Tāda paša uzpūsta ziloņa dēļ 8. trolis pārtapa par 27

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Bams rakstīja:

i45.tinypic.com/...

Silts!

Ļoti!

tas no 1926. gada "Vadonsis latvju vispārējiem dziesmu un mūzikas svētkiem" rokasgrāmatas

Nu skaidrs. Vnk kaut kur 1928-29 sāka likt atpakaļ tos maršrutus, kurus 1.Pasaules kara laikā noskrūvēja nost.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

kādam nigeram vai vismaz turkam ir jābūt lai "ks" vietā rakstītu "x"

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

Pa 3 troli nebrauc Solaris troleji. Bet pa A21 un Tb21 brauca.

Tā gan nebija RS iniciatīva kaut ko mainīt.

Šums tika mākslīgi pacelts. Nu varbūt pāris babules aizbrauca nepareizā virzienā. Bet neba nu večas kaut kur tālāķ sūdzējās. Vnk ir pietuvināti cilvēki, kuriem ļoti gribas trolejbusu maršrutiem piešķirt pēc iespējas lielākus numurus

Tāda paša uzpūsta ziloņa dēļ 8. trolis pārtapa par 27

Spēcīgi... Iedomājos babuļus, kas uz soliņa pieturā apspriež busu modeļus... Nu apmēram tāpat, kā mēs te, tikai dzīvajā...

Man zināmie babuļi gan vairāk par lielu zilibaltu kasti uz riteņiem nepazīst. Un tā pārāk labi nezina ar ko Solaris atšķiras no MB. A no TB atšķir pēc ragiem...

Bet joprojām nesaprotu, kas traucē likt klāt burtu, kā to dara citur Eiropā? A3 un T3? Un kāda krāniņa pagarinājuma pēc vajag pēc iespējas lielāku ciparu?!?!?

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: kādam nigeram vai vismaz turkam ir jābūt lai "ks" vietā rakstītu "x"

Liec divnieku – gramatika nav mana stiprā puse…

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Bet joprojām nesaprotu, kas traucē likt klāt burtu, kā to dara citur Eiropā? A3 un T3?

Traucē tie paši, kuri uzskata, ka tad bez lielām problēmām troleja vieta varēs palaist busu. Ķipa netiešā trolejbusu likvidēšana. Jo pasažierim pieturā jau pēc būtības ir vienalga, kas to aizvedīs paredzētajā virzienā- trolejs, buss, kamielis vai motorlaiva. ka tik numurs riktīgais

Plāns par vienotu maršrutu numurizāciju ir. Tm1-10, Tb-11-30, A 30-...

Tieši vai netieši, bet pamazām tas realizējas: Tbusam jau pasen nav vairs 2., 4., 6., 7., 8., 10 maršrutu. 1.maršrutu ļoti iespējams slēgs vai aizvietos ar busiem jau itin drīz. Tāpat 9. Atliek 3. un 5. Pārdēvēs.

Un kāda krāniņa pagarinājuma pēc vajag pēc iespējas lielāku ciparu?!?!?

Pasaulē ir ļoti daudz dīvainu cilvēku. Vai nu katram dakteri klāt pieliksi, lai noskaidro iemeslu...

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja: Un kāda krāniņa pagarinājuma pēc vajag pēc iespējas lielāku ciparu?!?!?

lai nabaga iebraukušajiem nigeriem liktos, ka te šitajā mazajā miestiņā ir dakujā transporta

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Seene rakstīja: Un kāda krāniņa pagarinājuma pēc vajag pēc iespējas lielāku ciparu?!?!?

lai nabaga iebraukušajiem nigeriem liktos, ka te šitajā mazajā miestiņā ir dakujā transporta

bet vai tad nau?

0 0 Atbildēt

rīgas transports pamatā ir domāts guļamrajonu apkalpošanai...

labi, uz zoodārzu var aizbraukt (normāli), arēnu rīga (gandrīz) moš un krasta lido (arī jāslāj gabals kājām).....

bet ko tūristam darīt bišumuižā vai pļavnieku kapos

Lasītākie raksti

Jaunie raksti