P.S.
m.delfi.lv/pasaule/article.php?id=7457629
Tā kā mums ir visai grūti noskaidrot indivīdu patiesos ienākumus, tad pietiks ar koeficientiem atbilstoši auto vērtībai/pielietojumam
Man patīk braukt ar drošu ātrumu. To laikam vēl joprojām neesi sapratis. Tas nav "permanenti" izsakāms konkrētā ciparā. Es braucu ar auto, kurš pēc katalogiem man nekādu lielo sodu neradīs un par šoferi dārgai tehnikai nestrādāju. Varbūt tomēr padomā, ka pārspīlēju (ilustratīvi, lai tev vieglāk saprast ideju) par problēmām, kas mani tieši neskar. Es tev piekrītu, ka nevajag lekt augstāk par savu pakaļu, bet plašās masa tam nepiekrīt. Vergo no rīta līdz vakaram, lai tikai varētu samaksāt līzinga ikmēneša maksājumus par māju un mašīnu, ko patiesībā nevar atļauties, bet ir nopirkuši kaut kāda mistiska statusa dēļ - jo redz kārtīgam cilvēkam taču vajag savu māju un jaunu auto. Painteresējies, kas notiek citās dzīves jomās - cik cilvēki Latvijā dzīvo uz vien mēneša bankrota robežas. Bez uzkrājumiem un pilnīgā atkarībā no kārtējiem ikmēneša ienākumiem, lai izpildītu savas saistības ar banku. Tieši tāds ir klasiskais "visdusslānis". Kruts auto, kam uzliktas lētākās ķīniešu riepas, jo normālām naudas vairs nepietiek... Par lielo braucamo stūrmaņiem vispār nerunāsim. Vai tiešām tev šķiet, ka autobusu un fūru stūrmaņi ir paši bagātākie un labāk pelnošie? Vai tramvaja vadītāja, ka spaida pogas miljonus vērtam sastāvam saņem kaut "vidusslāņa" līmeņa algu? Un šādā jau sačakarētā sabiedrībā tu vēl vēlies ieviest drakoniskus sodus par likuma burta neievērošanu kaut kādā vienā jomā, kur vienīgā atdeve būs budžeta papildinājums un tālāka ekonomikas palēnināšanās?
Un ko Nokia? Tu kaut Somijā esi bijis? Es negribētu dzīvot tik nožēlojamu dzīvi. Tādu bezcerību un drūmumu neesmu manījis pat Latvijas nomalēs. Viss, ko redzu tevis piesauktajā - aklu prieku par to, kā viens buržujs ir "atrāvies". Un nespēju redzēt, kāda kopumā ir tā sabiedrība par kuras vienu no konteksta izrautu epizodi tu esi sapriecājies.
Jā, varu piekrist, ka ir slikti, ka cilvēki nepamana zīmes. Bet tā ir realitāte. Lielākā daļa brauc savus ikdienas maršrutus pēc ieraduma, nepamanot nekādas izmaiņas. Šausminos par to katru dienu. Bet šī problēma ir jārisina pavisam savādāk - CSDD vajadzētu beidzot sākt pildīt savus pienākumus un domāt, kā pārbaudīt vadītāju kvalifikāciju, nevis spēju nokārtot eksāmenu, kas ir visnotaļ attālināti saistīts ar reālu auto vadīšanas prasmi.
Piedevām pats esi pirmrindniekos nepamanīšanā. Sāc ar sevi - būsi pārsteigts, ka mani aprēķini ir bāzēti uz 11-20km/h pārkāpumu, nevis tevis iedomāto 20+
Ko tur ar šito gribēji pateikt?
TO ka CSDD vainīgs pie tā ka pārkāpt gribētāji dzīvo no rokas mutē savu kompleksu dēļ?
Drošs ātrums tev lielāks, citam 2x mazāks kādam 1,7 reizes lielāks par tavu. Un? Ko ar to iesākt??? Katram savu ātruma skalu?
Iemācies braukt pēc jau esošajiem noteikumiem, to var darīt droši, pie kam, ja visi brauktu ievērojot esošos ātruma limitus - letālu avāriju skaits krietni saruktu. Jā garlaicīgi, nav adrenalīna, kara un 15 sekunžu ārāk nonnākšanas galapunktā neiecietības un adrenalīna kurinātais karš.
Pirms sēdies pie stūres iedzer nomierinošus līdzekļus, moš palīdz.
Ja es skrienu, es neuzdrošinos apvainoties uz CSN ievērojošajiem. Ja mani kāds apsteidz pārkāpjot, bet tā, ka nevienam nav patraucēts - tā ir viņa sirdsapziņas un CP kompetence.
Bet ja visur mazliet pārkāpj, mudās, čakarē prātu cvitiem, reizē paģērot ātrāk pārkāpt - kā to dara lielākais vairums sīko vanabī lielceļa supergoņščegi - piedodiet - esam, kur esam.
Sāc ar sevi - Tavi "godīgie" +10 km/h uz Jūrmalenes, tik pat zibenīga labās joslas neieņemšana, kādu paģēri no citiem, tava nestāšanās pie luksofora "mākslas vārdā" ir vislielākais un visspilgtākais piemērs TAM, ka mums ar cilvēkiem nav kārtībā! Pirms te kaut ko cepies - paskaties uz sevi un SĀC AR SEVI! Tu vari, citi nedrīkst. Tu vari, kad ir ērti, bet citi nedrīks kā tiem ērti? Tu vari, tev vajag, bet CSDD sliktie...