TAS ka mums nav to autostrāžu, ja neskaita jūrmaleni un to vienas šosejas gabaliņu, pa kuru jābrauc, braucot uz cēsīm vai valmieru. Tādēļ tava klavas klabināšana ir pilnīgi bezjēdzīga, jo tu uztraucies par pāris trīs desmitiem kilometru ceļu.
Attiecībā par pārējo filosofiju - atver savas actiņas. It kā redzams ka tu dzīvo savā mazajā pasaulītē, kurā visi brauc ar max 5-10 gadus vecām mašīnām, bet par spīti tam, ka tu lieto šo forumu, tu kaut kā nespēj saredzēt ka pat arī tik jaunas mašīnas visas nav vienādas. Paņemsim kaut vai fana fabiju - "paātrināmies ātrāk" - par ko tā fabija ātrāk paātrinās - ātrāk par trešo žiguli ar 1,45l motoru tā fabija paātrināsies? "bremzējam straujāk" - gan jau arī tagad ir jaunas mašīnas, kuru bremzēšanas spējas atkal nebūs labākas par to pašu trešo žiguli - galu galā, jaunievedumu trūkuma un ekonomijas dēļ es baidos ka visādiem tirgus apakšgala lētučiem var atrast bremzes, kas līdzīgas mana golfa bezbremzēm, ar kurām, lai sadzēstos no 95 lai, nekavējot vidēji dzīvu plūsmu, nogrieztos uz sānu celiņa, ir ļoti apdomāti un spēcīgi jāmin pedālis grīdā. "manevrējam stabilāk" - reku jau "gada auto" puse mašīnu sastāv no pseidodžipiem, mašīnām ar paaugstinātu klīrensu un paaugstinātu jumtu, lasīt - paaugstinātu smaguma centru - kas stabilitāti nekādīgi neuzlabo, tieši otrādi - ar kašteli ir sanācis pabraukt tikai vienreiz, pirms kādiem 9 gadiem ar svaigu hujdaja tukšonu - nu, stabilitāte varētu būt kā tam pašam trešajam žigulim - viens ir augsts, otram ir mīksta piekare - kaut gan labs jautājums, kas ekstrēmā situācijā drīzāk izmestu kūleni, žigulis vai tukšons. "daudz labākas riepas" - nu jā, kamēr jaunas. Man uz golfa ir, droši vien, kādus desmit gadus vecas debica riepas - ar ko, tavuprāt, tās riepas varētu būt labākas par līdzvērtīga protektora dziļuma padomju riepām? Visdrīzāk ne ar ko. Pačukstēšu arī ka cilvēki, kas brauc ar mašīnām, kam ir 15 gadi vai vairāk, ļoti bieži pērk lietotas riepas, ne par velti tajā pašā stiliņā tirgus sadaļā ir atsevišķs disku un riepu topiks. Es pats personīgi esmu savulaik nopircis trīs lietotu riepu komplektus - A80 laikos kaut kādus divus dažādus pārus, kādus, neatceros, un tolaik arī neko nejēdzu, bet nu viens no tiem pāriem pēc ziemas bija izmetams, jo, ja nemaldos, iedzīvojās bumbuļos, A90 laikā vienu vasareņu komplektu, 5-6 mm, atvestus no norvēģijas, pēc vecuma varēja redzēt ka kāds tur bija nomainījis, jo ieteicamie seši gadi bija pagājuši, un vienu ziemeņu komplektu, kādus 8-9 gadus vecas, bet ar labu protektoru un naglām. Nu un vēl divas reizes ir tikuši nopirkti lieto disku komplekti, uz kuriem bija kaut kādas mizas, kas tika lietotas.
Nepiekrītu galīgi.
Jo manis pieminētie piemēri - pārsvarā parastas 2 joslu vienā virzienā šosejas. Gluži kā pie mums stipri padaudz šoseju (nevis 1-2).
Mani gan tas maz uztrauc, Latvijā vairs ilgstoši neskrienu.
Ir kaimiņos stipri lielāka ātruma brīvība, ko var netraucēti izbaudīt

Lūdzu nepārmet man faktu, ka esmu jau citas mērķa grupas cilvēks. Man nav, par ko kaunēties - viss sasniegts tikai ar savām smadzenēm.
Taču, kā pretarguments acīmredzami "vājāk ekipētu" autovadītāju spiedienam (?) braukt ātrāk - un atkal, tas tā nenotiek nekur. Tam domātas labās joslas, kur var netraucēti dudināt arī lēnāk.
Reizēm rodas sajūta, ka neesi bijis ārpus LV. Tas nav pārmetums, drīzāk secinājums. Un atkal, nekā slikta - tikai novērojums. Lasām mēs Tevi, "msh", kā atvērtu grāmatu

Msh taču ir iespēja pašaut nepilnus simt kilometrus uz dienvidiem un tikt uz baudāmā leišu bāņa!
Un? Arī tev man jāatgādina lai tu izlasi virsrakstu? Un ko man darīt uz tās leišu autostrādes? Man mašīna ir transporta līdzeklis, nevis veids, kā notriekt pēdējo naudu, degvielā - man nav ne vismazākā iemesla braukt pa to autostrādi, jo otrā tās galā nav man nekā saistoša. Ja kas, tad lietuvā ir trīs lielas pilsētas, nevis ūdensgalva un dažas nelielas pilsētas - ja man akurāt vajadzētu kādu pakalpojumu vai preci, kas lietuvā būtu pieejams tuvāk vai lētāk nekā latvijā - tas atrastos tepat klaipēdā, kura no manis atrodas tikpat tālu cik liepāja.
Ā, un, starp citu, fan - kas vispār uz autostrādes var būt baudāms? Iespēja urbināt degunu un skaitīt vārnas? Es varētu daudz lielāku kaifu ķert tepat uz šosejas, vēljovairāk, uz rīgas šosejas - vajadzētu tik braukt ar tukšu mašīnu uz kasiņam mīļajiem 110, kas būtu kādus 10 kmph ātrāk nekā plūsmas ātrums un varētu ļoti daudz apdzīt, lasīt, liela daļa ceļa sastāvētu no - ceturtais robs, pedālis grīdā, patīkams paātrinājums, paejam cēli garām 2-3 mašīnām, piektais robs, manevra beigas. Bet es personīgi dodu priekšroku 95 kmph, nav ko ar huiņu bez vajadzības nodarboties.
Ķēdes izturibu vērtē pēc tās vājākā posma. Un to,vājāko posmu ir gauži daudz!
Mums vidējais autoparka vecums ir padsmit gadu un emeša apraksta autoparka lielāko daļu...
Es tev nevis pārmetu to, ka tu vari ieķert līzē jaunas lētā gala mizas, bet to, ka tev uz acīm ir rozā brilles, un tu domā ka visa latvija ir tavā situācijā. Reku palaidnieks īsi un kodolīgi pateica mana posta jēgu. Neesmu bijis ārpus latvijas? Nu ja ar mašīnu, tad ne tālāk par klaipēdu, jā - bet kāds sakars te ar kaut ko, kas ir ārpus latvijas? Izlasi tofika nosaukumu - "ātruma palielināšana latvijā". Man principā ir pie dirsas, kas ir ārpus latvijas, hoķ piena un ķīseļa lielgabali uzstādīti gar ceļa malām, attaisi logu, atver muti un tek mutē - jo kad es pagriežu sava golfa atslēgu, es braucu pa latviju - ja 2014. gada zvēru karalim ir opcija "teleportieris", un kad tev vajag aizbraukt uz veikalu pēc piena, tu pagriez atslēgu un pukš, tu jau brauc pa lietuvu, poliju vai vāciju uz veikalu, tad tas ir savādāk :D
Un runājot par labajām joslām - man atkal rodas sajūta ka tu dzīvo vai nu jūrmalas rīgas galā, vai arī tur kaut kur uz valmieras pusi, tb tu regulāri brauc pa tām pāris latvijas šosejām, kur nopietnu gabalu vienā virzienā ir vairāk par vienu joslu - jo es neredzu jēgu filosofēt par "labo joslu", tb kaut ko, kā uz vismaz 95% latvijas ceļu nav. Ceļamala nav josla.