- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
msh rakstīja: Neaizmirsti ka tas bija pirms astoņiem gadiem, ar faktisko braucēja stāžu ap 3 gadiem [pa lielam norullētu pa A11], pirmo reizi pašam aizbraucot uz dižo pilsētu. Tu savos studiju gados pirmo reizi aizbraucot uz rīgu gan jau visu zināji, ja arī nekad tur nebiji bijis, vai ne?
Bet kopš tā laika šis tas ir "mazliet" izmainījies, tapēc pēc tā mana divpadsmitā gada vasaras brauciena vari nemaz nemēgināt spriest par to, kā es braucu.
Zaķusalu es izmantoju, jo tajā nestē mani gaidīja vietējais, ar kuru uzbraucot uz salenieka sanāca sazvanīties, un viņš to ieteica darīt.
Es arī nosaprotu, kapēc pie tā, ka pirmo reizi jauns būdams iebraucot Rīgā apmaldies vai ne tur aizbrauc, vaino pašu pilsētu vai satiksmes organizāciju? Itkā tu tādā pašā situācijā iebraucot Berlīnē, Londonā vai Varšavā tu visu atrastu perfekti un aizbrauktu kur vajag. "Dižā pilsēta" tāda provinces pilsēta salīdzinājumā ar Eiropas pilsētām vien ir. Ja protams dzīvo dziļos laukos, tad liekas, ka uz baigo metropoli esi atbraucis un plusā visur saskati tikai slikto. P.S. Pats neesmu rīdzinieks.
core rakstīja: Tas ir pipec, lauķis sāks regulēt kā kuram braukt pa Rīgu, un vēl pēc viņa izdomātajiem noteikumiem
nav pirmā reize kad viņš uzstāj, ka kreisā josla ir pa kreisi un taisni, bet labā pa labi. Loģika kāda? Lai tie kam vajag taisni gaidītu aiz viena kreisā veicēja? Tā bieži var sagaidīt dzelteno un vispār nepārbraukt pāri krustam, kamēr pa labo vesela strīpa var paspēt. Un šajā konkrētajā gadījumā tas vispār ir smieklīgi ![]()
"Tas ir pipec, lauķis sāks regulēt kā kuram braukt pa Rīgu, un vēl pēc viņa izdomātajiem noteikumiem" Nu, ne velti vienu brīdi klīda pa netu tāds retorisks jautājums - kāpēc tie, kas vislabāk zina, kā jāvada valsts (šajā gadījumā - kādai jābūt pareizai satiksmei) vāc zāģu skaidas Liepājpuses gateros? Bet regulē jau ne tikai, kā braukt, bet ar ko braukt, kur dzīvot, kā dzīvot utt. :D iedomājies, kā valsts izskatītos, ja visi pilsoņi būtu tādi kā msh... :D
GB12 rakstīja:
core rakstīja: Tas ir pipec, lauķis sāks regulēt kā kuram braukt pa Rīgu, un vēl pēc viņa izdomātajiem noteikumiem
nav pirmā reize kad viņš uzstāj, ka kreisā josla ir pa kreisi un taisni, bet labā pa labi. Loģika kāda? Lai tie kam vajag taisni gaidītu aiz viena kreisā veicēja? Tā bieži var sagaidīt dzelteno un vispār nepārbraukt pāri krustam, kamēr pa labo vesela strīpa var paspēt. Un šajā konkrētajā gadījumā tas vispār ir smieklīgi ![]()
"Tas ir pipec, lauķis sāks regulēt kā kuram braukt pa Rīgu, un vēl pēc viņa izdomātajiem noteikumiem" Nu, ne velti vienu brīdi klīda pa netu tāds retorisks jautājums - kāpēc tie, kas vislabāk zina, kā jāvada valsts (šajā gadījumā - kādai jābūt pareizai satiksmei) vāc zāģu skaidas Liepājpuses gateros? Bet regulē jau ne tikai, kā braukt, bet ar ko braukt, kur dzīvot, kā dzīvot utt. :D iedomājies, kā valsts izskatītos, ja visi pilsoņi būtu tādi kā msh... :D
Negribu to iedomāties ![]()
msh rakstīja: Jā, iedomājies, valsts izskatītos vienkārši šausmīgi - valsts ārējais parāds samazinātos, dižajā pilsētā sastrēgumu vairs nebūtu, cilvēki brauktu ar adekvātām mašīnām un dzīvotu mājās, nevis būtu pie padomju paneļu mājām saliktas strīpas ar pseidodžipiem - vienkārši ārprāts. Nē, labi ka tādi msh ir maz, vismaz var džipā pasēdēt dižās pilsētas sastrēgumā ![]()
Un kur visi tie cilvēki tās mājas ņemtu?
Bradypus rakstīja: Klau, msh - izskaidro, lūdzu, savu apgalvojumu "Uzskatāms piemērs tas pimpja gājiens uz matīsenes" Kas tika izdarīts nepareizi? Kā vajadzēja rīkoties? Kādēļ? youtu.be/-FvUq8mK0Dg?t=22
Bradypus
Nekas nebija nepareizi. Es tieši tāpat būtu rīkojies. ![]()
Bradypus rakstīja: Nē Šveicē nav "šāds tipisks dižās pilsētas bardaks". Tur nav tik provinciāla un mierīga satiksme. Šveicē ir JĀBRAUC, ja negribi izbaudīt tauri un dusmīgus skatus. Un jā protams, ka piedzīvoji. Jo kā pilnīgs mudaks, krustojumā, kurā ir divas braukšanas joslas un tikai divi atļautie braukšanas virzieni, izlēmi kavēt satiksmi, izvēloties savam braukšanas virzienam neatbilstošo joslu. 1+1 = 2. Pat "dižās pilsetas bardakā".
Bez šaubām - 4-5 mudaki izvēlas nepareizo joslu, un viens pa labo pusi apdzinējs izvēlas pareizo. Kas tas ir, ja ne nepareiza satiksmes organizācija?

msh rakstīja: Pārsimt gadus senā pagātnē anglijā bija spēkā kārtība - lai tu varētu balsot parlamenta vēlēšanās, tev bija jābūt īpašumam par x mārciņām, ciparu neatceros - cipars bija mazs, bet tam laikam vērtība - liela. Internetā es esmu šur tur, no noteiktiem personāžiem novērojis viedokli ka es nedrīkstu paust savu personīgo viedokli - citreiz tas tieši balstās uz to, ar kādu mašīnu es braucu, citreiz mazliet abstraktāk, bet nu doma ir skaidra - ja tev nav īpašumā x pakas, savu personīgo viedokli paust nedrīkst. Tā kā šeit, kā redzams, ir vismaz divi šīs augstās kārtas pārstāvji sapulcējušies, tu un kodols, es vēlētos precizējumu - virs cik tūkstošiem drīkst paust savu viedokli, un zem cik nedrīkst - varbūt jābrauc uz kādu novērģiju vai zviedriju pastrādāt, papelnīt naudu lai drīkstētu...
Ja man nav īpašumā šo tūkstošu, man personīgais viedoklis, bez izpaušanas, drīkst būt? Kāda cita augstās kārtas pārstāvja personīgajam viedoklim drīkstu piekrist, vai arī tas ir aizliegts?
![]()
Neesi iedomājies, ka kādreiz, ja nav ko teikt, drīkst arī paklusēt? Varbūt tomēr pamēģini atrast labāk apmaksātu darbu? Savādāk tieši tu esi tas, kas regulāri dala cilvēkus kārtās, pēc tā cik viņiem nauda, un ar cik dārgu mašīnu brauc. Izskatās, ka tomēr tev par šo ir baigā sāpe sirsniņā, jo, izņemot tevi, šeit par naudu vispār neviens nerunāja. Izteikt viedokli drīkst vienmēr, bet nenāktu par ļaunu reizēm to savu verbālo caureju mazliet pafiltrēt, jo tu šeit nosauci par svimpjiem visus tos, kas nebrauc pēc tevis izdomātiem, satiksmi čakarējošiem noteikumiem. Jūs tur gaterī arī esat simpji, ka dēļus zāģējat ar lentzāģi nevis fuksīti.