- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Palaidniex rakstīja: Es atkal esmu dzirdējis ka opeļa 1,9 dīzelis - GM izpildījumā esot ļoti cimperlīga padarīšana. Ko nu? Un zinu desmitus gadījumu... Katrs gadījums ir INDIVIDUĀLS, 70 kkm daktera režīmā pa kādas vēsākas Krievijas glubinkas pilsētas bezceļu būs baisāka nelaime par pusmiljonu Beļģijā... Visi divmasu sajūgi maksā salīdzinoši lielu naudu, bet, piekritīsi, tos neliek speciāli tāpēc, lai sadārdzinātu mašīnas apkopes otrreizējā tirgū. Lai labāk domājās - pilnīgi par jebkuras markas, jebkura modeļa auto var atrast gana daudz šausmustāstu par baisajām apkopju/remonta izmaksām, par to biežumu un pat tās sagrupēt problēmgrupās. UN? Nav nelūztošu vispār vai bezapkopju atomašīnu! Biežāk/retāk, dārgi/lēti ir šausmīgi subjektīvi vērtējami jēdzieni. Kas vienam šķitīs bieži/dārgi, citam liksies reti un lēti.
Nu, vispār jau liekas ka divmasniekus liek lai sadārdzinātu izmaksas - vai arī uz viņiem pēdējos 15 gadus nenormāli ekonomē, taisot jēlus sūdus. Kad redzi uz ielas kādu C4 A6 2.5 TDI - tu redzi mašīnu, kurai ir vairāk par 20 gadiem, bet visdrīzāk joprojām ir oriģinālais divmasnieks - jo problēmas un iemesls maiņai rodas pa lielam tikai tad, ja tiek celta motora jauda. Kas notika jaunajām kastēm, kad piepeši detaļa, kurai būtu jākalpo tikpat ilgi, cik mašīnas virsbūvei, vai vēl ilgāk, kalpo 5-10 gadus?
Konuss rakstīja: Pēc mērtausta pat diži nolietojusies neizskatās. Nedaudz tumšāka, kā ielejot, bet tas viss. Droši vien lejot lētāko eļļu, tā būtu jāmaina biežāk. Kas Tev liek domāt, ka man mašīna ir plēšanai? Visai iespējams, ka šo vāģi pēc op. līzinga beigām izpirkšu, jo vāģis patīk, un tirgus vērtība tam būs krietni augstāka, nekā līzinga atlikusī vērtība. No otras puses es jau teicu, ka gribu izmēģināt ievērot ražotāja instrukcijas. Jo neizmēģināsi, nepateiksi, vai Long-Life ir ok vai nav. Šobrīd ir ok.
Ir diezgan zīmīgi ka PAR longlife lietošanu izsakās cilvēki, kuri brauc ar jaunām, uz kredīta ieķertām mašīnām, bet es neesmu dzirdējis ka par 25-30 štuku braukšanu ar vienu eļļu pozitīvi izteiktos kāds, kas brauc ar sev pašam piederošu mašīnu, kurai ir vismaz 10 gadi. Nevenu pašu, ne reizi - un long life, ja kas, VAG ieviesa ap gadsimtu miju. Es savām mašīnām mainu reizi pa 15k, jo pa trasi nebraucu, turbīnas nav, leju sintētiku, lai arī lētu - un cik es redzu - tās 15 štukas - tas ir daudz. Ļoti bieži kaut kādu 10-15 gadus vecu, puņķaināku dīzeļu braucēji pasaka - "leju labu eļļu, mainu reizi pa 5-8k [kā kurš]" - jo grib lai motors uzticami kalpotu. Tās ražotāja instrukcijas, kurām tu šobrīd seko, ir domātas tikai vienam nolūkam - lai tu, jaunas mašīnas pircējs, izvēlētos fofāgenu, nevis, teiksim, opeli, jo opelim eļļa jāmaina 2x retāk un tātad izmaksas mazākas. Tev nav obligāti jāseko long life eļļas mūža aprēķinam - spidometru var pārkodēt lai tas rēķinātu intervālu, nevis eļļas termisko izstrādi pēc mistiskas formulas, un varēsi mainīt reizi pa 15k. Attiecībā uz to, ka tu un te vēl viens saka ka viss ir labi - esat savām mašīnām neatkarīgā servisā, pašiem stāvot klāt, paprasījuši lai parauj nost vārstu vāku un paskatās kas apakšā darās? Ja pēc tām 300 štukām tur apakšā viss ir skaisti, tad vēl var cerēt ka tā arī ir - bet tikpat labi var gadīties ka tur apakšā var ar skrūvgriezni eļļas izdedžu kārtu kasīt nost...
feciic rakstīja: 2,5 V6 TDi ar noskŗejienu zem 200k jau ar uguni jāmeklē, tāpat tas netiek ražots jau gadus 10+, tas sen jau vairs nav "jaunais", pat pirmo gadu 2.7 un 3.0 tdi jau lielajam vairumam tuvojas pusmiljona slieksnis(grabošas ķēdes un čurājošas sprauslas). Ja pirms gadiem 20 importa mašīnām visām varēja no vienas mucas eļļu samainīt bez starpības mersis vai opelis, tad tagad starpība starp zemas/vidējas klases lietotas un tik pat lietotas premium klases uzturēšanas izmaksām paliek arvien graujošāka. Man personīgi ļoti patīk R klases mersis bet es tādu negribu(nevaru) atļauties uzturēt pienācīgā līmenī ar visiem elektro navarotiem, pneimo piekarēm, pilnpiedziņu utt utp, bet tapēc jau nav jābļauj ka mašīna mēsls un konstruktori idioti, ir godīgi jāatzīst ka nav naudas un jāizvēlas pieticīgāks auto.
Tev ir izveidota pareizās aitiņas domāšana - ja mašīna ir piekrāmēta ar puņķainām kosmosa tehnoloģijām, lai to spētu atļauties tikai biezi cilvēki, tad plebejiem ir jāapzinās ka viņam ir jābrauc ar dacia - viņš nedrīkst gribēt braukt ar MB! Diemžēl problēma ir tāda, ka tāda veida/vecuma/klases kastes ir dārgas uzturēšanā nekvalitatīvu risinājumu un pārmērīgas sarežģītības dēļ. Līdz ar to tiešām - mašīna ir sūds - konstruktori gan nav idioti, jo viņi ir virzījušies uz citiem mērķiem. Paskatīsimies, teiksim, uz 30 gadus vecu Audi V8 un jaunu A8 - kas reāli ir izmainījies? Izskats, atbilstoši modei, tai pašai modei atbilstoši sakabināti koka ratu riteņi, salikti visādi knibuļi, vairāk skaņas izolācijas - nu ir cita piekare, jā, bet principā alumīnijam nebūtu jāizmaksā daudz dārgāk par makfērsona statnēm - bet beigās uzturēšanas izmaksu atšķirība ir kosmiska. Kāpēc? Nekvalitatīvi tehniskie risinājumi, sevišķi visādi vipendroni, bez kuriem varētu iztikt, jo domāti bling bling nolūkiem - nevis ka V8 būtu zemākas klases mašīna. Ja tu esi ar savu pareizās aitiņas lomu jau samierinājies, man šī situācija krīt uz nerviem - es varu atļauties uzturēt 30 gadus vecas, baudāmas premiuma mašīnas - diemžēl no tā, ko šodien ražo, es varētu uzturēt tikai kaut kādu daciju, un nevis dinamisku hečeku, vai sedanu ar pastāvīgo pilnpiedziņu. Kāda velna pēc? Kurš ir no tā ieguvējs, ražotājus neskaitot?
usaexperc rakstīja: Kāpēc motors ir jāremontē? Ja patīk kautko visu laiku remontēt, nopērc elektromehānisko konstruktoru. Bet auto pamatuzdevums ir pārvietot pakaļu.
Tāpēc, ka vēl nav izdomājuši tādus, kas neplīst. Un ja saplīst, tad nekādu pakaļu nepārvieto.
ro rakstīja: Ziniet neesmu nekāds tehniskais guru , kā piemēram msh, bet nu nevaru nepiekrist viņam par to, ka tagad visu ražo uz īstermiņiem..palasot te dažu komentārus, šķiet iauto pilns ar oligarhiem..pirksim jaunus autu, baudāmos 1.5 nemotorus..cik tie forši..mosh pat 200000štukas nokalpos..sviests..lielākā daļa valsts iedzīvotāju tomēr pērk lietotus auto..daudzi no Vācijas..nu un gribētos redzēt, kā šie tikko no Vācijas pēc 5iem gadiem,šodien ražotie auto, ar saviem1.0-1.5 motoriem kalpos nākamajiem īpašniekiem..jaunu auto vispār nesaskatu jēgas pirkt, jo tam jau izbraucot no salona vērtība nokrītas par 30 %.. a lietotiem drīz motors virs 2.0 būs kā ar uguni jāmeklē..karoche kuda mir katjitsa ![]()
Redzi, ražotāju patiesībā spiež nereālas ekonormas (tik trakas ka teju visi krāpjas), bet maksā viņam naudu PIRMAIS pircējs. Kas notiek ar to auto pēc tam - ražotāju visai maz krata, jo lielāko daļu "dilstošo" daļu tāpat neražo ražotājs bet ražotrāja piegādātāji. Es saprotu, ka Latvijā lielākā tirgus daļa ir kā reizi otrreizējais tirgus, bet pēc dažiem gadiem dēļ ekonormām un ražotāja vēlmes nopelnīt pēc iespējas vairāk (uzražojot tik lēti cik iespējams, lai 90% pirmo lietotāju savu brauktgribēšanu kilometros vai gados būtu iztērējuši un vēlams ne par centu izturīgāku - lasi dārgāku ražošanā) un tad iepārdot viņam atkal jaunu! Kas notiek ar otro pircēju ražotāju patiesīā visai maz krata. To varētu žmiegt izdarī, ja auto ražotājam ar likumiem piespiestu nest atbildību par "nolietoto" auto utilizēšanu un pārstrādi. Kamēr tā nav - ekonomiski pamatoti ir ražot auto, kas noiet maks 3-5 gadi un 120-150kkm, bez nopietniem remontiem, un tad tas auto drīkst sabirzt čupā. Tā kā ir šāda tencence - pēc zināma laika lietojamu auto ar uzrakstu "otrās rokas" atrast būš deficīs. Nu gluži kā ar cigaretēm - Kā vienu cigareti pīpē trīs pīpmaņi bada laikā, pirmais pīpē cigaretes īpašnieks cik grib, otrais cik var, trešajam sanāk tikai tas, kas palicis pāri pēc pirmajiem diviem.
Palaidniex rakstīja: vidējais Latvijas vieglā auto lietotājs nobrauc 15 kkm gadā, varbūt cipars mazliet audzis, bet nedomāju, ka daudz, ok - 17 kkm gadā. Ņemot vērā, ka to ciparu veido arī darba darīšanās braucošie ar prāvāku nobraukumu, varam secināt, ka privātpersona parastā nobrauc mazāk par šo ciparu... un? kas sanāk? Privātpersonas ~12 kkm * 10 gadi = 120 kkm. Aptuveni tik arī tas jaunais auto kā nebūt ciešami droši novelk - līdz parasti lielajai, lasi dārgajai, dzinēja apkopei. Tiem, kas ikdienā spiesti braukāt ne tikai uz no darba, bet arī pa darba darīšanām nobraukās no 25-45 kkm ar parastu vieglo auto Lūk arī tie paši 75 -130 kkm saskries pa 3gadīgu oplīzinga termiņu. Otrreizējam pircējam vēl varētu sanākt kādu brīdi pabraukāt - līdz tiem 150-170 kkm, ko tie motori, īpaši tos nelaužot, arī varētu izturēt. No uzņēmuma oplīzinga auto, ja paveicas atliek 30-80 kkm braucami km, kas nozīmē parastajam mirstīgajam 3-8 gadi vēl ko braukt. Tālāk - metāllūžņu pārstrāde... Lielāko jauno auto masu vismaz šeit iepērk uzņēmumi - tie arī nobrauc tos 100-140 kkm pa 3-4 gadi. Privātie - jā - pērk par savu naudu, tik to pašu nobrauc 7-10 gados. Visa matemātika. Ir protams atsevišķi izņēmumi, bet kopējo bildi neietekmē teju nunemaz.
dafiga pieredzes, kad dzinēji beidzas arī zem 100tkm. vnk nonāk nost cilindru pārklājumi un viss. izstaipas ķēdes, nodilst ķēžu zvaigznes.... vajag atgādināt par dsg pieriedzi? arī sākumā bira visas nost. ta var turpināt un turpināt
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
1
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
21