- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
ezis71 rakstīja: Jūs ko,prātu esat izkūkojuši,ir tak ziemassvētku vakars bet jūs par motoriem,te pat dakters nepalīdzēs.
A ko tu tad te ievilkies? Ieņēmi un atkal kašķi pameklēt sagribējās?
msh rakstīja: Dzimtajam nemotoriņam bija kādas 300 štukas izmešanas brīdī, darīts visdrīzāk bija siksnu un eļļu maiņas, iegansts nomaiņai kļuva dzeses šķidrumu nemainīšanas rezultātā pakorodējusi galva; netaisījos 1.3 remontēt. Esošā motoriņa cipars varētu sakrist ar mašīnas noskrējienu, kurš nu ir pie 340 - tas sava 25 gadu mūža laikā ir piedzīvojis siksnu, blīvju, blīvslēgu maiņas - nesen izpūta galvas blīvi, pa lielam paša vaina - apakša ir padilusi, ciparus gan nezinu, bet nu - jaunam fofāgena žiguļmotoram drīkst eļļa zust litrs uz tūkstoti :D - man, ja negriežu virs 3k, nekas nezūd, pēc degušas eļļas kopš blīvslēgu maiņas arī vairs nesmird, no sākuma, kad blīvslēgi bija sakaltuši un gandrīz visi laida + caurs karteris, tad eļļa zuda mazliet mazāk kā fofāgens atļauj jaunam žiguļmotoram :D Nākotnē gribu jaunāku 2.0, tiem kloķenē bija 60-2 impulsrats un motori nokonfigurēti griezes momentam zemākos apgriezienos, neesmu vienīgi izdomājis, gribu caurplūdes vai atpakaļplūdes motoru.
Nu redz - vecie motori ar nav nekādi mūžīgie. Tāpat bija ar Vento 1.8 monošprici - sūdi sākās pēc 250 000 km un Nissan Sunny 1.6 motoram arī ap to laiku problēma pēc problēmas parādījās. Iespējams, ja brauc no motora līdz motoram, tad vecajiem tos nomainīt ir vieglāk, tāpēc liekas ka var mūžīgi braukt. Paziņa VW T3 busam ir trīs (laikam) motorus 20 gadu laikā nomainījis, bet viņš arī brauc tik daudz, ka eļļa reizi mēnesī jāmaina. Es nezinu, no kurienes folklorā ir radies eļļas patēriņš 1 litrs uz 1000 km. Man salonā teica, ka litrs uz Longlife periodu - 30 000 km ir pieļaujams. Ja vairāk patērē, tad gan jāmeklē problēma. Pirmajā Long Life periodā pēc gāšanas pa trasi un citiem sniegotiem ceļiem to litru arī pielēju, bet otrajā periodā viss līmenī. Un interneta vidē nemanu nevienu izteiktu sūdzību par otrās paaudzes 1.4 TSI (EA211) dzinējiem. Pāris gadi ir pagājuši, un domājams, ka ne viens vien jau ir izgriezies 300 000 un vairāk km. Pirmās paaudzes brāķus ar ķēdēm, par ko visi sūdzējās, VW novērsa. Kaut klauvē pie koka vai spļauj pār plecu, bet uzskatu, ka ar pienācīgām apkopēm un labu degvielu šis aparāts labi un ilgi kalpos.
kolumbs rakstīja: Audi 90.gadu 2.5 tdi (tas kas bija iekš C4). Ir zināms viens, kam uz odometra ir 500 000, vēl iet. Reālais noskrējiens droši vien lielāks, jo reiz tas nācis no Vācijas ar apmēram 200 000 uz odometra... Ā un otrs ar tādu pašu motoru, arī gāja, gāja, noskrējiens bija ap starp 400 000 un 500 000, bet tad zobsiksna pārplīsa...ar to arī pagaidām ekspluatācija pārtraukta...
Nu man tāds šobrīd ir. Reālais nobraukums ap 500 000 km. Blīves protams nedaudz sulojas, bet vēl neprasās uz kapitālo remontu. Jāatzīmē, ka vidējais patēriņš ir ap 7-8L. Uz trases 6L.
raimondsm rakstīja: Varbūt alumīniju? Tas skaitās pārstrādājamākais metāls. Un nevajadzēs krāsot, tik pulē un lako!
Audi A8, A2
atrabotka rakstīja: Bet kurā vietā Abavnieks apgalvoja, ka "vergo" tikai mašīnai? Tā tu to uztvēri. Nekur nav teikts, ka viņam nepaliek nauda ģimenei, atpūtai un citām lietām. Man arī patīk vecākas mašīnas, pats braucu ar teju 21 gadu vecu auto un esmu braucis ar vēl vecākām, bet tapēc nebrēcu, ka visi ir lohi, kuri var un grib atļauties jaunu. Labs, zinošs programmētājs ar vairāku gadu pieredzi labā uzņēmumā bez problēmām nopelnīs 4k eur mēnesī uz rokas (pēc nodokļu nomaksas). Tad kapēc tādam cilvēkam būt par bomzi un braukt ar 80-gadu beigu golfu tikai tāpēc, ka tā ir "izdevīgāk", "lētāk" un "gudrāk"? Ir cilvēki, kas var atļauties braukt ar labu, jaunu auto nepasliktinot savu dzīves kvalitāti ne par matu, tici man! Tev laikam priekšstats, ka visi jauno auto braucēji to tik vien dara kā strādā (vergo) priekš mašīnas, maksā kredītus un servisā atdod visu algu. Nē. Ir cilvēki, kas nopērk auto un brauc. Strādā, ceļo, atpūšas, uztur ģimeni utt. un par tādu auto, remontiem un kurā šrotā lētākas daļas vispār nedomā, jo tas nav būtiski.
Es nekur neesmu teicis ka "visi ir lohi kas brauc ar jaunām mašīnām - bet es varu speciāli priekš tevis pateikt skaidrā tekstā - VISI IR LOHI KAS PĒRK JAUNAS MAŠĪNAS UN KURUS NEINTERESĒ TO KVALITĀTE, VAI INTERESĒ LAI TĀ BŪTU ZEMĀKA.
Tu vēl mazliet esi sajaucis kas ir bomzis - bomzis ir cilvēks,kas ubago, vandās pa miskastēm un dzīvo kādā graustā, nevis cilvēks, kas brauc ar vecu mašīnu. Bet nu latviešiem nabadzības dēļ ir šitentā galvā sakāpušo čuru spiediena problēma; ja ir nauda, jābrauc ar jaunu tačku, un ja brauc ar vecu, bomzis. Tādā ziņā interesanti ir pāris kolēģu novērojumi attiecībā uz leišiem - teiksim, ja cilvēks brauc ar vecu sūdu [vienkārši sūdu] - tad viņam noteikti ir daudz naudas, un var gadīties ka veikalā atstās dažus simtus... ![]()
Kanibaals rakstīja: Tieši tāpēc arī novāc ātrāk no ceļa, lai nebojā ražotāja imidžu. Nu ne jau džips ir drošāks par vieglo. Var saprast arī ražotājus cik ilgi tad turēt rezerves daļas noliktavās no vecajiem modeļiem.
Un kāds te sakars ar ražotāju? VAG politika ir turēt detaļas 10 gadus pēc pēdējās mašīnas, kas attiecīgo detaļu izmantoja, ražošanas beigām, un viņi tā arī dara un viņiem pilnīgi pie dirsas, cik 30 gadus vecu mašīnu ir uz ceļiem palicis. Tāpat patēriņa detaļas pērk OEMu vai aftermarketa ražotāju, un to detaļu pieejamību regulē tirgus.
Konuss rakstīja:
msh rakstīja: Dzimtajam nemotoriņam bija kādas 300 štukas izmešanas brīdī, darīts visdrīzāk bija siksnu un eļļu maiņas, iegansts nomaiņai kļuva dzeses šķidrumu nemainīšanas rezultātā pakorodējusi galva; netaisījos 1.3 remontēt. Esošā motoriņa cipars varētu sakrist ar mašīnas noskrējienu, kurš nu ir pie 340 - tas sava 25 gadu mūža laikā ir piedzīvojis siksnu, blīvju, blīvslēgu maiņas - nesen izpūta galvas blīvi, pa lielam paša vaina - apakša ir padilusi, ciparus gan nezinu, bet nu - jaunam fofāgena žiguļmotoram drīkst eļļa zust litrs uz tūkstoti :D - man, ja negriežu virs 3k, nekas nezūd, pēc degušas eļļas kopš blīvslēgu maiņas arī vairs nesmird, no sākuma, kad blīvslēgi bija sakaltuši un gandrīz visi laida + caurs karteris, tad eļļa zuda mazliet mazāk kā fofāgens atļauj jaunam žiguļmotoram :D Nākotnē gribu jaunāku 2.0, tiem kloķenē bija 60-2 impulsrats un motori nokonfigurēti griezes momentam zemākos apgriezienos, neesmu vienīgi izdomājis, gribu caurplūdes vai atpakaļplūdes motoru.
Nu redz - vecie motori ar nav nekādi mūžīgie. Tāpat bija ar Vento 1.8 monošprici - sūdi sākās pēc 250 000 km un Nissan Sunny 1.6 motoram arī ap to laiku problēma pēc problēmas parādījās. Iespējams, ja brauc no motora līdz motoram, tad vecajiem tos nomainīt ir vieglāk, tāpēc liekas ka var mūžīgi braukt. Paziņa VW T3 busam ir trīs (laikam) motorus 20 gadu laikā nomainījis, bet viņš arī brauc tik daudz, ka eļļa reizi mēnesī jāmaina. Es nezinu, no kurienes folklorā ir radies eļļas patēriņš 1 litrs uz 1000 km. Man salonā teica, ka litrs uz Longlife periodu - 30 000 km ir pieļaujams. Ja vairāk patērē, tad gan jāmeklē problēma. Pirmajā Long Life periodā pēc gāšanas pa trasi un citiem sniegotiem ceļiem to litru arī pielēju, bet otrajā periodā viss līmenī. Un interneta vidē nemanu nevienu izteiktu sūdzību par otrās paaudzes 1.4 TSI (EA211) dzinējiem. Pāris gadi ir pagājuši, un domājams, ka ne viens vien jau ir izgriezies 300 000 un vairāk km. Pirmās paaudzes brāķus ar ķēdēm, par ko visi sūdzējās, VW novērsa. Kaut klauvē pie koka vai spļauj pār plecu, bet uzskatu, ka ar pienācīgām apkopēm un labu degvielu šis aparāts labi un ilgi kalpos.
"no kurienes folklorā ir radies eļļas patēriņš 1 litrs uz 1000 km" ? No dīlera. Tu esi veiksmīgs cilvēks, bet citi tādi nav. Pazīstama meha paziņam dažus gadus vecam fofāgenam ar 100k noskrējienu bija eļļas patēriņa probēmas, un viņam mollerī tieši šito atbildēja - ka norma ir litrs uz 1k - karoč vienkārši pasūtīja. Un cik dzirdēts, ne tas vienīgais tāds gadījums. 3 motori 20 gadu laikā, tas ir maz - zinu cilvēku, kurš 10 gadus nobrauca ar C4 A100 2.8q un kurš to gadu laikā vairāk motoru nomainīja :D Kad tu runā par pienācīgām apkopēm - tava braukšana pēc longlife cikla kā reiz ir apkopju atstāšana novārtā :D Longlife izdomāja priekš tādiem kā tu - kas nopērk jaunu mašīnu plēšanai un kam ir pie dirsas, kāds šrots tiek nākamajam - toties bik var samazināt izmaksas. Es vēl neesmu dzirdējis nevienu tehnisku cilvēku labi izsakāmies par longlife, un man būtu tīri interesanti paskatīties kādu darvu tad tur no tā motora pēc 30k izlej.