Eh, beidz! Es Astrai aiztaisīju to vārstu un tā nobraucu ~ 6 gadus, motors joprojām strādāja kā pulkstenis. Es gan par benzīnieku runāju, ar dīzeļiem maza pieredze.
Glupības. Visnotaļ lielas glupības. Palasi cilvēku stāstus internetā (neskaitāmi) un tur vienam otram EGR čakarējas jau pie 40 vai 60 tūkstošiem. Izdilis motors, sliktais VAG motors u.t.t.? Pēc EGR atslēgšanas nezin kāpēc tas motors velk gadiem un nekādas vainas.
Pārsvarā jams aizķep it kā vairāk tādiem, kas brauc sēņojot, bet gadās arī tādi, kas it kā brauc pareizi (gari gabali, silts motors, normāli apgriezieni), bet arī tādiem gadās šaizes.
Man EGR pirms vairākiem gadiem sāka čakarēties, nokillerēju. Auto joprojām darbojas, ir citas šaizes, bet ne ar motoru saistītas. Eļļas patēriņa nav.
Vienam auto pamēģināju nobloķēt, beidzās ar to ka ieklemmēja vārsts un nācās to nomainīt. Tā kā nav ko aiztikt to kas darbojas, bez programmēšanas tas neko nedod.
Dažādu gada gājumu Eiro normu motoriem tās EGR pieslēgšanas un dabības īpatnības atšķirības ir lielas. Ir dzinēji, kam tie ir jāatprogrammē, ir vecāki dzinēji, kam nekas to nekontrolē. Pie kam EGR vārsta atslēgšana nekādi neiespaido vārsta mehānisko ķīlēšanu...
Kā ta neiespaido, nobloķēts vārsts paliek karsējoties bez caurplūsmas kamēr piecepas.
Nu un kas tad ir? Nobloķēts vārsts neko cauri nelaiž un pie dirsas, tur kaut kas piecepas vai nē.
Tad tas neveras un kļūda klāt, jo tiek mērīts arī atvēruma stāvoklis.
Nu jā, bet tas jau izriet no tā "nobloķēts", jo to izdara, EGR uzliekot blīvi bez cauruma, caur kuru nekas izplūst nespēj, neatkarīgi no atvēruma stāvokļa

Ar laiku piecepas un tas vārsts iesprūst un kompis to nočeko.
Atkarīgs no izpildījuma dw10 dīzelim egr motors strādāja kā nākas bet pati vārsta svira dēļ izdiluma sākusi ķīlēt attiecīgi neaizvērās kārtīgi. Kļūdu nebija, tik cik šņākšana sākot pūst turbīnai. Par nekustīgu droseli gan kļūda bija momentā.