Neko nejaucu. "Turbinētais" jau nav nekas cits, kā uz motora resursa rēķina no mazākas kubatūras "nocelta" lielāka uz gaisa saspiešanas rēķina.
F1 ir 1.6 litru turbo hibrīddzinēji. Un tas netraucē tiem rīt ~45litrus uz 100km. palēnām vajadzētu pielekt, ka tas patēriņš pieeaug atkarībā no slodzes. Un jo vairāk slodze iziet no motorīša optimālā darba rezžīma, jo straujāks pieaugums.
Tie 130Zs, ko mini ir šī motorīša MAKSIMĀLĀ, nevis optimālā jauda. 200+ Zs dzinējs, savukārt tos 130Zs joprojām saražos "pusslodzē", kur tam ir relatīvi augsts lietderības koeficients, tādēļ benzīna mazmotorīši ātri sāk strēbt degvielu, ja tiek ekspluatēti apstākļos, kas prasa visas jaudas izmantošanu. 100-110 pa šoseju nav nekāda lielā slodze un arī Tevis minētais cipars 5.5 ir adekvāts (tāpat, kā iepriekš minētie 6.7 Mokkai saudzīgā bāņa režīmā), un kā parasti "nepamanīji", ka mans iebildums bija par 3.5.
Pamanīju. Mana replika bija par to, ka runāji par mikrofiatu un 10+ litriem. Par to slodzi piekrītu, tikai Latvijas apstākļos to slodzi un maksimālo jaudu salīdzinoši reti kurš izmanto. Alpu reģions vai kas cits, kur to auto esi īrējis, protams, ir cita lieta. Tur ir lielākas slodzes, bet, cik pazīstami ir braukuši ar tiem 1.2 PureTechiem, arī patēriņš nav 10+... bet tas no paziņu teiktā, pats neesmu pārbaudījis.
Klasiski jau "pazīstamie Alpu reģionos" ir pārbijušies un nemēģina neko no tā auto izspiest. Un es jau arī nemēģinu teikt, ka Latvijā tā īpaši draud tas 10+ - tikai to, ka šiem motoriem pie lielas slodzes patēriņu ir iespējams dabūt daudz lielāku, nekā normālas jaudas. Bet nu 3.5 ar jebkuru auto pat Latvijas apstākļos ir iespējams dabūt tikai reāli traucējot satiksmi visiem, ne tik vien dinamiski braukt gribošajiem.
Lai dabūtu 10+ faktiski vajag ilgstoši "pedāli grīdā". Kā izrādās 0.9 Fiestai uz kalnu bāņa pret kalnu tas notiek 4 ātrumā, "redlainā" pie apdullinoša un neprātīga 70km/h ātruma, pie kura fūres taurē un apsteidz.