- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
darklight rakstīja: Tu par ko runā?
Seat Leon
darklight rakstīja: Ok, pārcenots varbūt arī nav īstais vārds, jo viss maksā tik, cik maksā. Vienkārši: paņemot līdzvērtīgus, vienādā stāvoklī esošus dažādu marku auto - tas BMW būs krietni dārgāks. Pat Mersi vai Lexi var nopirkt daudz izdevīgāk nekā BMW. Nu bet es te par veciem autiņiem, līdz 5K.
Uz nojātiem BMW stāv rinda pumpainu, neizglītotu tīņu, kuriem melni reperi ieskalojuši murgus par "prestižsu", "turbo jaudu", "ielas driftu" un citus murgus. No austrumu puses nāk spiediens ar Brat un Brat 2. Attiecīgi tos šrotus izķer kā pīrādziņus. Tāpēc arī cena spiež uz augšu visu piedāvājumu un labākā atbilde ir: atstāt tīņu marku tīņiem. Sekss ar BMW suportiem tomēr ir ievērojami nekaitīgāks kā ar pieturvietas soliņiem vai garāmgājēju pakaušiem. Lai tas paliek sīkajiem. Gan izaugs līdz īstiem auto. Mammas maku tikai žēl
ezis71 rakstīja: Sveiki! Nu izvizināja mani ar RS.Nu ko lai es saku,tur tikai uzrāviens un viss,auto sudraba krāsā,piekare cieta,jūt katru ielāpu uz asfalta.Labi,jauns čalis,lai priecājās,ne mana druva.Esot gribējis nomainīt eļļu pie viena meistara(labs,uzticams meistars) bet tā kā motora karteris no plastmasas tad esot vajadzīga speciāla atslēdziņa ar ko korķīti dabūt laukā.Tam meistaram tādas nav jo ikdienā ar eļļas maiņām nenodarbojās.Es viņam iesaku aizbraukt uz eļļas maiņas punktu,skatos čalis paliek domīgs,es jau saprotu kad nebrauks,pirks internetā to atslēdziņu un jaunu korķīti.
Moderniem auto eļļu maiņa paredzēta ar vakumēšanas metodi. Nevar zināt cik tā plastmasas vītne reizes pietiks?
WALA rakstīja: Pirmkārt - pontošana, ne pointošana! Otrkārt, ja nepaslinkotu tad zinātu ka bez BMW slīpēšanai ir gan derīgas Toyota, gan Lexus kaut izteikti vairāk tautai patika RWD Nissani. Mazdas MX5 ar ir tīri lietojamas. Un patiesībā "manā" lokā "slīpēja" ar GT4 Celica un dažs pat ar FWD Celica, Supra, Nissan Silvia, Nissan SX200, Nissan Skyline, Toyota AE86 (hačiroku), Lexus IS200, Subaru STI, Mitsu Evo un vēl šo to. Tagad "to vietā" tehniski ir Toyota GT86, pāris Nissani, Mazda MX5, Yaris GR utml. Jā protams arī BMW joprojām "tur ir" ...
Atvaino nepievērsu uzmanību tam pointam…. 1. Ja nepaslinkotu un vispār izlasītu ko rakstiju, tad varbūt Tev būtu skaidrs, ka es NEKUR neteicu, ka ar ar tevis nosauktajiem auto nevar “slīpēt”, mēs šeit par Latviju runājam. Tad sūdainais Mazda mx5 ir dārgāka par vecu bmw, turklāt dārgākas detaļas, un ja Tu kaut reizi mūžā būtu nodarbojies ar jebkāda veida autosportu tu saprastu kādēļ budžeta variantos izvēlas auto kuri pietiekoši daudz ir sastopami uz ielām, kaut virsbūves detaļu ziņā! 2.kas tie par salīdzinājumiem, celica (fwd neskaitās, nesaprotu kādēļ vispār to piemini), supras, silvias, un tas ae toyotas, tas viss ir dārgāks par teju jaunu teslu, kas tie par stulbiem salīdzinājumiem, jeb ko Tu iedomājies? Ja nepamanīji stāsts bija par lietotiem un veciem parastiem bmw! 3. Wala nu tu dod, zināju ir ari porši ar tiem arī var likt slīpi, starp citu ļoti populāri, katram otrajam studentam tāds ir garāžā…
WALA rakstīja: Pirmkārt - pontošana, ne pointošana! Otrkārt, ja nepaslinkotu tad zinātu ka bez BMW slīpēšanai ir gan derīgas Toyota, gan Lexus kaut izteikti vairāk tautai patika RWD Nissani. Mazdas MX5 ar ir tīri lietojamas. Un patiesībā "manā" lokā "slīpēja" ar GT4 Celica un dažs pat ar FWD Celica, Supra, Nissan Silvia, Nissan SX200, Nissan Skyline, Toyota AE86 (hačiroku), Lexus IS200, Subaru STI, Mitsu Evo un vēl šo to. Tagad "to vietā" tehniski ir Toyota GT86, pāris Nissani, Mazda MX5, Yaris GR utml. Jā protams arī BMW joprojām "tur ir" ...
Jā, paņem atver ss un nopērc to supru, silvia vai skyline... viņu tik daudz, ka pat nezin no kā izvēlēties
AD666 rakstīja: Un pats nebrauci? Es redz sponsorēju no savas kabatas gan auto gan moto, bet man patīk braukt, nevis skatīties youtube video. Tu ielec diskusijā nesaprotot par ko vispār ir runa. Un to greizo diskusiju jau Tu pats arī izveidoji. Stāsti te pat profesionālo autosportu, bet vai pats kaut kur brauc? Diskusija: Kādēļ veci bmw šroti ir dārgāki par citu ražotāju vecajiem šrotiem. “Wala” - skyline, silvia, 350zeteles, 200k latus vērti mistiski bmw, profesionāls autosports…. “Bet es jau neko, pats nebraucu citi arī nedrīkst”…
"Kādēļ veci bmw šroti ir dārgāki par citu ražotāju vecajiem šrotiem. " Tāpēc ka viņi visi ir izbembjoti un pamesti zem preses un viņu vienkārši vairs nav - tāpēc arī neadekvāti dārgi - protams, kopā ar kulta mašīnas statustu, jo tak bemuve. Situācija 10 gadus atpakaļ - uz ielām vēl var redzēt B2 aužus un B3 visās malās - to laikabiedrs, E30, jau ir pazudis. Tās pašas mašīnas šobrīd - B2 ir gandrīz pazuduši, B3 viens otrs vēl ir - visi atlikušie E30 ir svētdienas/projektu mašīnas. Situācija šobrīd - par labā stāvoklī esošas žurkas ar lielāku sešu katlu motoru naudu droši vien B5 S4 var nopirkt, jo atkal - tās kastes reāli jau ir pazudušas. Desmit gadus atpakaļ arī ļoti iekrita acīs aina šrotos - auži - lielākoties nodzerti vai nopisti līdz kliņķim, behas - nošķiltas.
GB12 rakstīja: Nav pieeejama visiem, pirku "caur kaut ko". ..
Padalies, lūdzu, kā var tikt tajās izsolēs? Arī plānoju nākotnē samainīt auto. Līdz šim pirku Vācijā, bet varbūt izsoles arī ir laba opcija...
GB12 rakstīja: Pēc astoņu mēnešu auto meklējumiem vakar sanāca tāds spontāns pirkums - izsolē ieķēru Volvo V60 R-Design D4 (190 ZS dyzelinas, 8 pakāpju automatas), 2018. gada, no Nīderlandes... Kopumā auto šķiet OK, ir pāris vizuālu štruntu, kas jāsataisa (jānokrāso aizmugurējais bampers, pāris sīkās buktes jāizvelk un jānokrāso diski). Naudiņu nolocīju, tā ka, jāgaida kādas 2-3 nedēļas, līdz atnāks mājās. Redzēs, kas beigās no tā visa sanāks, pirmo reizi pērku auto aukcionā.
A kā tie auto nonāk izsolēs? No uzņēmēja viedokļa - nepieļautu. Pārdotu kautvai sievasmātei. Atņemts? Tad jau pat diski būs kantaini. Jo kāpēc jārūpējas, ja iet uz galu?
650 rakstīja: Nu ko ta pa nullēm- vaig iet plusos, lohu tak arvien vairāk paliek..No otras puses,kam nahfig pēc gada tirgot un atkal nonstopā ko meklēt.Tajā štruntā kubikmetrs kūdras no depo diezin vai ielocīsies, bet zem 5l/vid ir visai reāli pabraukt- padomā, līdz 2035jam kādu žuuksni ietuaupīsi ;p
Tam jābūt ietilpīgam autiņam. Es tiko savā KIA Ceed veselu neizjauktu skapi iebāzu un aizvedu uz dāču! Šitajā arī vajadzētu iet, ja sēdekļi normāli noliecās.
650 rakstīja: Tas v60 gan tāds pamazs šmurguls, bet iebāzt jau šo/to var.Jaunais mōdels no 19tā g tam ir padevies drusku lielāks.Ta principā jau nav slikts auto- kamēr kārtībā, tamēr uz gaisu brauc.Sava romantika- iebrauc kkur kādā Liepājā, a tur neviens LOhs nenojauš, ka ar saviem 3,5/vid esi atripojis ;p
3,5 - slapjajos sapņos, vai vienreizējs pasākums, ķipa ekorallijs pavēsā vasaras dienā. Vidēji nekas mazāks par 4,5 nesanāks, bet reālāk jau 5,5 - 6. Kā visiem.
Volx rakstīja: Starp citu, arī es to nenojaušu. Pagaidām visekonomiskākais, ar ko esmu braucis, ir PSA 1.2 motors, 3 cilindri. Tur man sanāca 5.2
Paņem pamēģini aygo tam 0.9 kub. trisscilindru tarkšķmotors, iekļausies zem 5 litri. Tiesa tas vēl briesmīgāks grabeklis par psa 1.2 nemotoru.
topinamburs rakstīja:
650 rakstīja: Tas v60 gan tāds pamazs šmurguls, bet iebāzt jau šo/to var.Jaunais mōdels no 19tā g tam ir padevies drusku lielāks.Ta principā jau nav slikts auto- kamēr kārtībā, tamēr uz gaisu brauc.Sava romantika- iebrauc kkur kādā Liepājā, a tur neviens LOhs nenojauš, ka ar saviem 3,5/vid esi atripojis ;p
3,5 - slapjajos sapņos, vai vienreizējs pasākums, ķipa ekorallijs pavēsā vasaras dienā. Vidēji nekas mazāks par 4,5 nesanāks, bet reālāk jau 5,5 - 6. Kā visiem.
4.5 ir Skuteļa Hyundai Ioniq hibrīdam
Volx rakstīja: Starp citu, arī es to nenojaušu. Pagaidām visekonomiskākais, ar ko esmu braucis, ir PSA 1.2 motors, 3 cilindri. Tur man sanāca 5.2
Toyota Yaris hibrīds. 3.5l pa Norvēģijas kalniem. 3.5l = ar bākas metodi
eidis rakstīja:
Kalniem ir interesanta opcija, ceļi pa tiem ir arī lejup. No Brenner kalnu pārejas līdz Briksenei var nobraukt 50 km pilnīgi bez patēriņa. Otrā virzienā - ar kādiem 10 l/100 km.
eidis rakstīja:
Vēl jau jābūt pacietībai un prasmei to ekonomiju no auto izspiest. Nez - tur stumšana smagos posmos ar ietilpst?
Man jebkurš nemotors, kas ir ņemts nomā, momentāni tērē 10+ litrus. No 1.0 Fiestas sanāca pēc bākas metodes 13 litrus izspiest un tāpat pret kalnu ātrāk par 70 nevarēja dabūt - fūres gāja garām
Viseknomiskākais ceļojuma rādītājs kalnainos ceļos ir bijis ar 3.0 dīzeli, kas neticami iztika ar ~5.9 litriem.
Bradypus rakstīja:
eidis rakstīja:
Vēl jau jābūt pacietībai un prasmei to ekonomiju no auto izspiest. Nez - tur stumšana smagos posmos ar ietilpst?
Man jebkurš nemotors, kas ir ņemts nomā, momentāni tērē 10+ litrus. No 1.0 Fiestas sanāca pēc bākas metodes 13 litrus izspiest un tāpat pret kalnu ātrāk par 70 nevarēja dabūt - fūres gāja garām
Viseknomiskākais ceļojuma rādītājs kalnainos ceļos ir bijis ar 3.0 dīzeli, kas neticami iztika ar ~5.9 litriem.
Nu tur jau tā lieta, ka es nevienu brīdi neekonomēju. Un man ir diezgan plaša pieredze gāzt pa kalnu ceļiem, kā rezultātā es tur pārvietojos ātrāk par lielu daļu lokāļu. Ir gan mendele (īpaši ar nemotoriem) izmantot reljefu. T.i. ieskrieties stingri virs atļautā pa kalnu uz leju, ja priekšā gaidām kāpums. Auto jūtu labi, gāžu uz saķeres robežas. Pa šoseju, kur radari, gan rātni - nepatīk man tā NO sodu aprēķinu metodika. Un 3,5l. Pieņemu, ka lielu lomu tur elektromotors spēlē. Acīmredzot tai utij tas sanāk prāva jaudas deva un pret kalnu diezgan ilgi var vilkt. Īpaši gan nepētīju kā tās piedziņas slēdzās. Nebija interesanti
eidis rakstīja:
Bradypus rakstīja:
eidis rakstīja:
Nu tur jau tā lieta, ka es nevienu brīdi neekonomēju. Un man ir diezgan plaša pieredze gāzt pa kalnu ceļiem, kā rezultātā es tur pārvietojos ātrāk par lielu daļu lokāļu. Ir gan mendele (īpaši ar nemotoriem) izmantot reljefu. T.i. ieskrieties stingri virs atļautā pa kalnu uz leju, ja priekšā gaidām kāpums. Auto jūtu labi, gāžu uz saķeres robežas. Pa šoseju, kur radari, gan rātni - nepatīk man tā NO sodu aprēķinu metodika. Un 3,5l. Pieņemu, ka lielu lomu tur elektromotors spēlē. Acīmredzot tai utij tas sanāk prāva jaudas deva un pret kalnu diezgan ilgi var vilkt. Īpaši gan nepētīju kā tās piedziņas slēdzās. Nebija interesanti
Kalnu eksperts, uz saķeres robežas gāzējs, pasaku stāstnieks 😂