Kad jācieš priekšā braucošo dēļ (+ video) 19

 
iAuto | 2.janvāris 2017 16:35

Video autors piedzīvo avāriju un vaicā, kurš jūsuprāt pie notikušā vainojams? (skatīt no 1:25)

 
Visi komentāri
 
Rallists 2.janvāris 2017 17:18
11 2 Atbildēt

Ja samestais nebūtu tik nervozi bremzējis un rāvis stūri nebūtu sagriezies. Video autoram bija pietiekami vietas lai samesto mašīnu apbrauktu pa labo pusi, gan jau ka nostrādāja "target fixation".

Par kravas kasti nevar saprast-tikpat labi apdzenamais piedeva gāzi lai kaste šim netiktu garām.

BMW 2.janvāris 2017 19:48
4 2 Atbildēt

Nu nav tur citu iespēju kā vainot kravinieku. Viņš brutāli brauca vieglajam sānā. Tas vai laida/nelaida nav principiāli svarīgi, maksimums pievienotu vainu arī vieglā šoferim, bet nekādā mērā nesamazinātu kravas auto vadītāja atbildību.

reku 2.janvāris 2017 18:10
3 2 Atbildēt

Lai apbrauktu pa labo pusi ir jabut sevišķi šaurai pieritei.Vainigs smagais kurš aizkera to vieglo.Smaga vodilam korkas jaatnem uz mūžu.

k442 2.janvāris 2017 18:52
17 4 Atbildēt

Nu filmētāju es arī par bezvainīgu nesauktu - turpināt nesties ar ievērojamu ātruma starpību situācijā, kad priekšā briest mēsli un nav iespējams pārliecināties, ka pretējā josla ir brīva, lai droši apdzītu priekšā lēni braucošo - nu nav tas prāta darbs, nav, bez tam sadursmes brīdī filmētājs arī no savas joslas jau bija izbraucis. Es teiktu, ka vaina ir 50:50 starp smago un filmētāju.

P.S. Konkrētajā situācijā, savlaicīgi bremzējot, filmētājam būtu pietiekami vietas, lai apbrauktu sanesto auto gar aizmuguri.

Vernons 2.janvāris 2017 19:58
3 3 Atbildēt

Daļēji piekrītu!

iuz 2.janvāris 2017 22:40
1 0 Atbildēt

Ne visiem smadzenes ar kājām saslēdzās pietiekoši ātri. Galu galā tas ir sekunžu jautājums. Kāds gudrāks varētu izrēķināt cik daudz laika bija noreaģet, jo skatoties video nevar objektīvi novērtēt kā bija realitātē. Varbūt skatijās atpakaļskata spogulī utt utjp.

Taču, es būtu atmetusies, mirklī kad kravas auto dzina vieglo... Kaut kā tā.

Wee 2.janvāris 2017 19:51
2 0 Atbildēt

Tu taču saproti, ka tavs "tu teiktu" likuma priekšā ir bezvērtīgs arguments. Nav tādu iespēju nomērīt kurā brīdī vieglā vadītājs laicīgi nebremzēja vai nespēja to izdarīt.

Vernons 2.janvāris 2017 19:54
2 12 Atbildēt

CSN 105. punkts! Intervāls. No "Gazeles" vadītāja piespēles notiek divu citu sadursme. CSL 19. pants nedarbojas! Un sekas "tiesās" pēc 105. punkta 1. trešdaļas! Bet cietumā būtu jābāž gazeles vadītājs, kaut arī sadursme nenotika. Skumji ka tā kāds var izrīkoties. Filmētājs varēja, bet nemācēja braukt pa nomali.

Marshals_Mr 2.janvāris 2017 20:17
2 0 Atbildēt

Nemot vērā, ka ir video materiāls, par vainīgu visticamāk tiks atzīts smagā auto vadītājs, vai arī par vainīgiem atzīs abus - kravas un video redzamo vieglo auto.

Man reiz bija līdzīga situācija pirms 10gadiem, kad veicu apdzīšanu uz lauku ceļa neregulējamā krustojumā un apdzenamais izvēlējās nogriezties - sadursme nebija, jo izvairījos, lai neiebrauktu tam sānā, bet rezultātā atrados uz lauka ar pamatīgi bojātu auto, tik un ta vainīgais bija tas kurš traucēja man viņu apdzīt un veica manevru savlaicīgi nerādot pagriezienu (ieslēdzot tikai jau griežot stūri) un nepārliecinoties par drošību.

Marshals_Mr 2.janvāris 2017 20:25
7 0 Atbildēt

Tiesa, vieglā auto vadītājs laikam ir ar mazu pieredzi un tikai skatās taisnā virzienā vai nez kur vēl - Arī nesen man bija gadījums ka blakus esošā joslā kravas buss izdomāja pārkārtoties pa labi joslā, kur braucu es, protams mani nepamanot, redzēju, ka auto man tuvojas drošs paliek, drošs pa bremzēm (un tikai, nekādas stūres raustīšanas - auto sēnslīdē tik un tā aizslidēs tālāk nekā taisni bremzējot) un veiksmīgi izvairījos no sadursmes. tādēļ atgādinu visiem - ievērojiet distanci un vērojiet visus ceļu satiskmes dalībniekus (autovadītājus, gājējus, dzīvniekus, u.tml), nevis ceļu pa kuru braucat - ceļš nepārvietojas, tas nekur nepaliks, jāuzmanās ir no visa, kas var apkārt mainīties un tam tuvoties.

:-) 2.janvāris 2017 21:36
3 2 Atbildēt

Tas prieks, ka rīkojies un spried saskanā ar CSN, nevis interpretē tos pec savas nesaprašanas, kas novedusi pie ne vienas vien ciešanas!

Gunch 2.janvāris 2017 21:40
0 0 Atbildēt

es pat teiktu savlaicigi bremzejot filmetajs iespejams butu pat paguvis pilniba apstaties.jebkura gadijuma ari redzot sev prieksa apzisanas manevru butu jaievero piesardziba. saja gadijuma izskatas ka uz bremzi tik uzspieda pasa pedeja bridi kad jau bija par velu..

Kanibaals 2.janvāris 2017 23:13
0 0 Atbildēt

Trīs amatieri uz ceļa satikās tas arī viss. Protams smagais iniciēja domino efektu, bet domino varēja arī nebūt, ja kauliņi nesaliktos tik pareizi.

ESpatsunbralis 3.janvāris 2017 1:48
1 0 Atbildēt

Nu filmētājs pats vainīgs , ka neievēroja distanci . Jo smagais jau neuzskēja viņam virsū , Smagais atbildēs par savu pārkāpumu ,apdzīšanu . Bet no abām pusēm cietušais ar labu advokātu palīdzību varētu dabūt apdrošināšanu vai nu no smagā vai arī no ceļa pārvaldītāja , ja risa bijusi par dziļu

Chankaishi 3.janvāris 2017 7:19
6 0 Atbildēt

Kravas auto vainiigs 100 punkti. Iespeejams, kravas vainas, savas nemaakuliibas vai ljaunpraatiibas deelj uzsita pa apdzenamaa purnu, taa izraisot avaariju. Filmeetaajs nav vainiigs, taadu gaajienu no kravas auto shofera nav iespeejams paredzeet.

juriz 3.janvāris 2017 10:44
1 0 Atbildēt

Ko tagad spriest - kā būtu ja būtu?

Lielākajai daļai šeit būtu līdzīgas darbības un pilnas bikses.

Interesanti, ka viņiem tas ir standarts braukt ar ieplaisājušu stiklu.

Vernons 3.janvāris 2017 14:16
1 8 Atbildēt

Nekas jau nebūtu noticis, ja Gazeles "nospiestais" malā nebūtu rāvis atpakaļ uz asfalta. Turpinot kustību taisni pa nomali, samazinājis ātrumu un tikai tad atgriezies savā joslā. Dažam labam, bez citu "palīdzības", iet līdzīgi.

reku 3.janvāris 2017 15:26
1 0 Atbildēt

Nekas netrauceja gazeles daunim savadak vinu nevar nosaukt pieklajigi apdzit to vieglo pa savu kreiso joslu ar pietiekamu distanci.Kapec vinam bija tas vieglais jaspiez malā.Filmetajam nebija javeic nekada apbrauksana,apdzisana pa labo pusi jo nospiestais vareja izveleties Vernona versiju un nemt pa labi pilnigi normala riciba.

Filmetajs tad butu jau ari vainigs un apdrosinasanu nesanemtu.Apdzisana pa ceļu nomali ir aizliegta.

Vernons 3.janvāris 2017 14:52
3 27 Atbildēt

Vīnes Konvencija, 7.pants, Vispārīgie noteikumi

1. Ceļu lietotājiem jāizvairās no jebkādas rīcības, kas varētu apdraudēt vai aizsprostot satiksmi, apdraudēt cilvēkus vai radīt kaitējumu sabiedriskam vai privātam īpašumam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti