Uzbūvēts jauns tilts – ietvēm kompromiss; "Pilsēta cilvēkiem" tilta pārbūvi uzskata par brāķi (+ VIDEO) 73

 
LTV Ziņu dienests/Nozare.lv | 9.novembris 2023 9:47

“To nereti sauc par Brasas tilta remontu, bet ir uzbūvēts pilnīgi jauns tilts, kurš kalpos 100 gadus vismaz”, intervijā “Rīta Panorāma” uzreiz pēc Brasas tilta atklāšanas visa veida satiksmei sacīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV). Pretējās domās ir apvienība "Pilsēta cilvēkiem".

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kritizē Brasas tilta pārbūves projektu

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kritiski novērtējusi Brasas tilta pārbūves projektu, norādot, ka tas ir nekvalitatīvs, aģentūru LETA informēja apvienības pārstāve Gunita Piterāne.

Galvenais pārmetums tiek veltīts it kā pārāk platu brauktuvju izbūvei. Brauktuvju platums esot gandrīz par metru lielāks, nekā būtu nepieciešams. Tas maldināšot autovadītājus, radot iespaidu, ka uz tilta paredzēts lielāks ātrums nekā 30 vai 50 kilometri stundā. 

Vienlaikus platās brauktuves atņemot vietu gājējiem un velosipēdistiem, tāpēc tilta ziemeļu pusē izbūvēta 1,5 metrus plata "tehniskā ietve" ar režģi, kura turklāt ierobežota ar stabiem.

Biedrība uzskata, ka tas ir nepieņemami pilsētā, kurā gājējs plānošanas dokumentos esot prioritāte pār autotransporta vajadzībām. 

Turklāt tiek norādīts, ka drošības apsvērumu dēļ uz tilta ir izvietotas augstas atvairbarjeras, kādas parasti izvieto uz šosejām. Papildus tilta daļā, kas šķērso dzelzceļu, vēl uzstādītas divus metrus augstas metāla restes. 

"Pilsēta cilvēkiem" pārstāvju ieskatā papildu drošību varētu nodrošināt ar estētiski daudz augstvērtīgākiem risinājumiem - piemēram, metāla vai betona stabiņiem. Arī pārvada Brasas pusē nesen uzstādītas divstāvīgas gājēju barjeras, kas satiksmes drošību neuzlabojot, bet avārijas gadījumā tikai paaugstinot traumu risku. 

Biedrība uzskata, ka izvietot šādus elementus 2023.gadā vairs neesot pieļaujams. Tā vietā vajadzētu paredzēt krūmus vai citus risinājumus.

Uz tilta netiekot paredzēta nodalīta veloinfrastruktūra, tikai apmēram trīs metrus plats kopīgs gājēju un veloceļš vienā tilta pusē.

Kā ziņots, ceturtdien satiksmei pilnībā tiks atvērts Brasas tilts, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Turpmāk Brasas tiltu varēs izmantot gan gājēji, gan velobraucēji, gan sabiedriskais transports un automašīnas. Iepriekš pakāpeniski pa Brasas tiltu tika atjaunota tramvaju satiksme.

Brasas tilts ekspluatācijai tika nodots 1959.gadā un līdz pat 2019.gadam tam netika veikti būtiski remonti, lai uzlabotu tilta tehnisko stāvokli.

Sākot Brasas tilta remontdarbus, 2019.gada pavasarī tika konstatēts, ka tilts ir ļoti sliktā stāvoklī un to nepieciešams pilnībā nojaukt, izstrādājot jaunu būvprojektu un uzbūvējot no jauna.

Vecā Brasas tilta demontāžu sāka 2021.gada vasarā, savukārt 2022.gada maijā sākās jaunā tilta būvniecība. Šī gada jūnijā viena no Brasas tilta pusēm tika pabeigta un pār to varēja atjaunot 11. tramvaja maršruta satiksmi, kas bija pārtraukta uz nepilnu gadu.

Šogad vēl paredzēts demontēt pie Brasas pārvada izbūvēto pagaidu dzelzceļa pārbrauktuvi, kas savieno Kluso ielu ar Gaujas ielu. Pārbrauktuve tika izveidota uz būvdarbu laiku, lai nodrošinātu satiksmes plūsmu būvdarbu laikā.

Jaunizbūvēto Brasas tiltu veido divi, blakus esoši un savstarpēji nesaistīti pārvadi. Viens no pārvadiem atrodas Duntes ielas pusē, bet otrs - Brīvības ielas pusē. Katra izbūvētā pārvada platums ir 22,9 metri.

Būvobjekta kopējais garums ir 400 metri, no tiem paša tilta garums ir 121 metrs. Brasas tiltam ir piecu laidumu nepārtrauktas sijas sistēmas konstrukcija. Brasas tilta būvniecību veica piegādātāju apvienība "CP - Rīgas tilti".

Brasas tilta būvniecība īstenota Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēta projektā "Satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Brasas stacijas". Projekta summa ir 16 miljoni eiro, no tiem 11,85 miljonus eiro no būvniecības izmaksām plānots segt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma, 418 000 - no valsts budžeta dotācijas, bet pārējo - no pašvaldības līdzekļiem.
 


 

 

 
 
Visi komentāri
 
0pis 9.novembris 2023 9:57
13 1 Atbildēt

Nu ar velo tak var braukt pa tilta brauktuvi. Kāpēc jāpakļauj riskam sevi un gājēji, mīcoties pa kopistisko ietvi?

0pis 9.novembris 2023 10:09
7 2 Atbildēt

Tāpēc jau tās joslas uz brauktuves ir tik platas - lai var braukt gan velo, gan auto.

O-Pis 9.novembris 2023 11:46
3 5 Atbildēt

Iemācies CSN: "200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai" un nelien uz brauktuves idiot!!!!!

0pis 9.novembris 2023 12:00
5 0 Atbildēt

"...ietves, gājēju ceļa, gājēju un velosipēdu ceļa, kopīga gājēju un velosipēdu ceļa vai nomales nav vai ja pa to pārvietoties nav iespējams, gājējiem ir atļauts pārvietoties pa brauktuves malu vienā rindā..."

Piem. es nekad nebraucu pa Vanšu tilta ietvēm, jo uzskatu, ka ar velo tām pārvietoties nav iespējams.

O-Pis 9.novembris 2023 12:07
4 2 Atbildēt

Man pilnīgi piedrāzt ko Tu uzskati. Es varbūt arī uzskatu, ka man būtu ērtāk braukt pa zālāju un gājēju celiņu, bet tomēr ievēroju CSN. Vienīgi žēl ka CSN neattiecas uz visiem un CēPē ir pilnīgi nespējīgi un negriboši uzlabot satiksmes drošību un izķert šādus rupjus pārkāpējus kā Tu.

0pis 9.novembris 2023 12:23
1 2 Atbildēt

Braukt pa brauktuvi nav rupjš pārkāpums. Tā ir atbildīga attieksme pret gājējiem uz ietves.

uupis 9.novembris 2023 17:45
3 3 Atbildēt

Uz vanšu tilta DRĪKST braukt ar velo pa brauktuvi!

O-Pis uzmanīgi izlasa noteikumus un tad apskatās ceļa ziīmes!

iJuris 11.novembris 2023 12:21
0 0 Atbildēt

Drīkst, bet vai vajag?> Vai tiešām cieņa pret savu dzīvību un cita dzīvi ir tik niecīga, ka tas jādara.

Man darbs saisīts ar bīstamību, katru dienu ir opcija kko darīt neivērojot drošāko variantu, bet vai es tā daru? Nē, jo gribas vakarā braukt mājās, nevis slimnīcā bez rokām un kājām skaidrot, ka tā taču drīkstēja darīt. Un kolēģiem nav jāvāc mans iekšējais saturs pa visu objektu, ērtāk visiem. Dŗikst arī tā nedarīt. Bet vai VAJAG?

O-Pis 9.novembris 2023 19:23
3 0 Atbildēt

"200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts:

200.1. braukt pa brauktuvi..."

Saprotu, ka Tu esi akls, bet vai tiešām tik akls, ka neredzi zīmi "gājēju un velosipēdu ceļš", Jeb tu uzskati, ka zīme "Kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš" ir izņēmums? Tad Tu esi stulbs kā spainis un ja kāda fūre braucot tur ar atļautajiem 70km/h sbrauks tevi kā spaini, ceru ka vadītāju pilnībā attaisnos...

uupis 9.novembris 2023 22:04
1 3 Atbildēt

Un kur 200. punktā ir vārdiņš KOPĪGS?

Lasi 59 reizes kamēr atradīsi!

Jeb tev ir sētas vīna konvencija kur tu divas atšķirīgas ceļazīmes ar atšķirīgiem numuriem un dažādiem nosaukumiem maini vietām kā pokera kārtis? Tad jau apstāties aizliegts un stāvēt aizliegts arī ir viena un tā pati zīme - nu un ka dažādi numuri un nosaukumi? Nu un ka atšķiras ar vienu strīpuņu?

Tiesības nevajag pirkt vai, vēl sliktāk, iegūt tās seksuālā ceļā! Tavs pienākums ir zināt CSN nevis izdomāt sētas noteikumus!

uupis 9.novembris 2023 17:57
3 3 Atbildēt

Izskatās ka pa Brasas tilta brauktuvi arī drīkst pedalēt - neredzēju uz tilta nodalūtu velojoslu! Tātad tur nebūs zīmes Gājēju un velosipēdu ceļš!

Savukārt tādi zābaki kā O-Pis jauc 421. ceļa zīmi ar 417.

Iesaku viņiem paņemt lielu lupu un izburtot katras ceļa zīmes nosaukumu un pēc tam salīdzināt ar 200. punktu un ielikt vajadzīgo. Ja prātiņš par īsu tad jānopērk grāmatiņa un šķēres un izgriežot ceļa zīmes nosaukumu vajag pielikt pie 200. punkta un sameklēt atšķirības - ja arī tad neaiziet tad ņemam alus mučeli un brauc pie ūpja kurš visu smalki izskaidros!

O-Pis 9.novembris 2023 19:28
4 1 Atbildēt

Iesaku tev deģenerātam nopirkt smadzenes un padomāt, ka CSN ir domāti lai pasargātu pat tādu mēslu kā ūpis un opis  dzīvības un viņi nepakļūtu zem fūres. Ja Tu meklē iespēju traktēt noteikumus pa savam tā lai nosprāgtu, tad labāk norauj sevi podā nevis veic suicīdu uz ceļa...

uupis 9.novembris 2023 22:08
2 2 Atbildēt

Nu tad parādi man kur 200. punktā ir vārdiņš KOPĪGS! Aplūko ceļa zīmju izskatu, numuru un nosaukumu! Un beidz pierādīt ka esi neizglītots un jauc 2 dažādas zīmes ar 2 dažādiem numuriem, nosaukumiem un izskatu! Neroc sevi dziļāk purvā - neesi palestīnietis!

... 10.novembris 2023 0:10
2 1 Atbildēt

Un smadzenes jau nevajag. Pat ja šajā CSN punktā ir nepilnība, kas ļauj to tulkot divdomīgi. Nu tad esi tik laipns dari tā - palien zem fūres un  nosprāgsti! Atbrivo zemi no idiotiem...

uupis 10.novembris 2023 8:19
0 2 Atbildēt

Divdomīgi ir tikai tavās fantāzijās! Noteikumi ir JURIDISKS dokuments! Tur nekas nav jāfantazē! Un ja šoferim ir pienākums 25.3 tad viņš ir jāievēro! Ja tev ir rakstīts ka nebrauc ātrāk tad nedrīkst braukt ātrāk! Ja tev ir rakstīts ka JĀDOD CEĻŠ tad tas arī jāpilda! Un nekas nav jāfantazē!

iJuris 11.novembris 2023 12:23
0 0 Atbildēt

Bet droši, paļaujies ka visi tā darīs, tiklīdz kkas ir uz papīra automātiski, bez variantiem ir kosmiska mēroga aksioma, nav citu variantu, nekad un nekur. Droši ej neskatoties visur ar csn grāmatu acīm priekšā un viss būs ok, vienmēr. Likums garantē.

!!!! 10.novembris 2023 18:28
2 0 Atbildēt

Tā arī ir.

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

ZZZZ 9.novembris 2023 10:18
1 1 Atbildēt

Jā velo pa labo malu, un tur vēl varētu pielabot, brauktuvē iestrādājot/izveidojot velo joslu atdalītu ar nedaudz izceltiem atstarotājiem. Auto braukt pa tiem izvairīsies jo vibrācija, bet citādas nepieciešamības gadījumā tie netraucētu.

ZZZZ 9.novembris 2023 10:20
7 2 Atbildēt

Un ja tiem velo nepatīk/bail, lai stumj pie rokas pa gājēju daļu. Pārdzīvos nabadziņi. Lai neatdzistu var rikšot.

Vernons 9.novembris 2023 10:24
8 0 Atbildēt

Riteņbraucējs, kas stumj velosipēdu pie rokas ir gājējs! Kur problēma?

Vernons 9.novembris 2023 10:42
2 4 Atbildēt

Motocikletists,kas stumj pie rokas motociklu ir gājējs ! Kur problēma ?

Vernons 9.novembris 2023 11:00
2 0 Atbildēt

Tu par to esi pārliecināts?

Pilsēta cilvēkiem paši ir brāķis 9.novembris 2023 11:42
10 2 Atbildēt

Brauktuvju platums esot gandrīz par metru lielāks, nekā būtu nepieciešams. Tiešām? Tie pedāļgalvas tagad noteiks cik plata brauktuve ir "par platu"? Protams, ka idioti kas paši nav braukuši ar neko platāku kā "smart" labāk zin cik platai jābūt brauktuvei, lai par to droši blakus brauktu piem. smagais un tramvajs? Un jautājums - kas visvairāk kauca ka nedrīkst tiltu projektēt platāku, jo tad būs jāizcērt daži koki. Vai tikai ne šie paši pamuļķi? Un gribētos jau lai ka policija šeit stāvētu un reāli sodītu tos ākstus kas šeit ar velo brauks pa brauktuvi un čakarēs satiksmi, neskatoties uz to ka ir veloceļs...

0pis 9.novembris 2023 11:46
0 2 Atbildēt

Uz kāda pamata tad sodīs tos velosipēdistus?

Pilsēta cilvēkiem 9.novembris 2023 12:09
4 1 Atbildēt

Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai.

0pis 9.novembris 2023 12:39
2 2 Atbildēt

Ja tas ir iespējams. Ja nav - lūgtum uz brauktuves.

uupis 9.novembris 2023 22:15
1 2 Atbildēt

KOPĪGS gājēju un velosipēdu ceļš NEUZLIEK par pienākumu to izmantot! 200. punktā nav 417. ceļa zīmes nosaukuma! Lasam uzmanīgi!

Lai būtu atrunāta ceļa zīme tad ir jābūt minētam PILNAM tās nosaukumam nevis daļai no nosaukuma! 200. punktā ir minēta 421. ceļa zīme! 

Ja nemākam atrast atšķirības tad kačājam spēlītes - meklēt atšķirības un trennējam redzi!

BMW 9.novembris 2023 12:10
21 1 Atbildēt

Pilsēta cilvēkiem tak vienmēr iestājas par satiksmes palēnināšanu, lai būtu drošāk! Kad RD palēnina satiksmi uz ietves, lai riteņbraucēji nenotriektu gājējus ar saviem transporta līdzekļiem, tad atkal bļaušana! Viss normāli, pa ietvi nav jālido, ja grib lidot, tad lai lido pa brauktuvi!

0pis 9.novembris 2023 12:22
4 4 Atbildēt

Pilnīgi pareizi! Riteņbraucējiem nav jāapdraud gājēji! Ietve ir gājējiem, bet velo jābrauc pa brauktuvi. Un uz jaunā tilta ir tikai viena ietve, iedomājieties, cik tur daudz gājēju.

es 9.novembris 2023 13:56
5 0 Atbildēt

Es tur nekad neesmu redzējis gājējus. Gājēji parasti tiltu šķērso braucot pa zaķi ar tramvaju.

0pis 9.novembris 2023 15:36
0 5 Atbildēt

Es tur nekad neesmu redzējis autobraucējus. Vai no tā seko, ka tiltu nešķērso automašīnas?

core 9.novembris 2023 12:31
25 0 Atbildēt

Pilsēta cilvēkiem ir lohi, viņu murgus nav jāuztver nopietni.

0pis 9.novembris 2023 12:39
4 7 Atbildēt

Argumenti beigušies 😃

uupis 9.novembris 2023 18:00
1 5 Atbildēt

šoferi ir lohi jo nezina CSN!

ro 9.novembris 2023 13:08
11 1 Atbildēt

Lašariku bars un nekas vairāk ir tā kopiena/nevarīgo sekta Pilsēta cilvēkiem..es piemēram dzīvoju centrā..man ir velo..auto..bet es neņaudu, ka man ar velo ir problēmas pārvietoties..ir ietves mums pietiekami platas..par kurām ir iepējams netraucēti pārvietoties ar velo..kautkā visus ntos gados velosipēdistiem nesagādāja problēmas kautkur nokļūt..tagad tirliņu bars samobilizējies, jo lašarikiem nav pašiem savs auto..nav naudiņas taxim vai teslai un īd kaukto par savām velojoslām..tad vēl pretim gadās gudrīši attiecīgajos amatos, kuri atņem brauktuvēm to joslu un atdod velosipēdistiem...bet neviens nepadomā, ka zaudējumi ir ir lielāki kā ieguvumi - rodas papildus sastrēgumi, attiecīgi smogs.. tikai dēl tā ka tie tirliņi nespēj pa ietvi pārvietoties..nemaz nerunāsim par to, ka daudzi velosipēdisti vispār neizprot ko nozīmē būt satiksmes dalībniekam...

0pis 9.novembris 2023 13:12
6 8 Atbildēt

Ja tu brauc ar velo pa ietvi, značit tu esi lašariks.

Kaut kā agrāk nevienam autobraucējam nekas netraucēja, tagad visi kļuvuši tik vārgi, tik jūtīgi....tak sēdi auto, klausies muzona un stūrē - par ko tur jāželojas.

es 9.novembris 2023 13:46
8 2 Atbildēt

Tā pilsēta cilvēkiem varētu uzsēsties uz tiem betona un metāla stabiņiem, tad viņi nerūsētu un nesadruptu mūsu klimatā!

Espis 9.novembris 2023 13:54
3 2 Atbildēt

Pilsēta bomžiem.

Veirons 9.novembris 2023 17:30
1 0 Atbildēt

Bembists, kas stumj savu BMW ir gājējs! Kur problēma?

Bils 9.novembris 2023 17:42
4 0 Atbildēt

Ir tiltu versijas ka tikai viena pusē ir celiņš gājējiem/velo, tad šī dir$&na par otru pusi vispār atkristu. Lai priecājās. Un varēja paplašināt abus paralēlos tiltus, nozāģējot liepas, bet tie paši PC pārstāvji protestēja un tagad nonak pretrunās pasi ar sevi.

Manam Rīgas mazajam dzīvoklītim, no loga smuki izskatās! 🤟😇

0pis 9.novembris 2023 17:46
0 4 Atbildēt

Ir tilti, kur automašīnām ir viena josla un reversā kustība. Neredzu nekādas problēmas. Ja deg sarkanais luksafors, pastāvi, pagaidi, iedegas zaļais - brauc pāri tiltam. Bombonga!

iJuris 9.novembris 2023 19:37
2 0 Atbildēt

ir arī Deli pilsēta... tev kā reiz tur patiktu, auto prakstiski nav uz ielām, ir tikai tuk tuki un mopēdi, velo, gājeji un govis... 

Nu īsta pilsēta cilvēkiem.

iAuto 10.novembris 2023 18:11
1 0 Atbildēt

Tak opis ir vecs bomzis, kādu viedokli tu sagaidi no sprāgoņa bez naudas, ne viņam hobiji ne kas, vienkārši eksistē, viņam arî govis pilsētā būtu labi, nabaga dvēsele un nabaga ciltskoks tā tas arī vienmēr būs.

Krotow 9.novembris 2023 17:44
3 1 Atbildēt

Koku apskāvēju sekta, kuri auto tiesības pa gabalu nav redzējuši, kur nu vēl dabūjuši, var neuztraukties. Ap to brauktuvi jau noteikti labu laiku siekalojas radaru uzstādītāji. Drīz tur kādu nakti tie s.... sry, verķi parādīsies - viens tilta vidū un otrs Čiekurkalna pusē.

uupis 9.novembris 2023 17:59
1 4 Atbildēt

A tu nepārkāp un nebūs agresijas...

0pis 9.novembris 2023 18:20
2 4 Atbildēt

Kāpēc tu mierini sevi ar domu, ka koku apskāvējiem nav ne tiesību, ne auto? Nav jau padomju laiki, kad auto bija kas rets un iekārojams. Tagad - tieši otrādi - daudzi pabrauc ar auto, saprot ka ja ikdienā baigi nevajag, tad ar auto ir tikai pisse un klapatas, brīvdienām noīrē un brauc kur vajag.

650 9.novembris 2023 18:20
3 0 Atbildēt

Cilvēkpislēta par katru cenu cenšas iegūt (atgūt) vismaz kaut/kādu Varu pār pilsētcilvēkiem/parastajiem (lohiem).

es 9.novembris 2023 18:27
3 0 Atbildēt

Tūlīt pieņems Stambulas konvenciju, velosipēdistiem būs visi vārti vaļā. Varēs gan uz ietvēm, gan velo, gan sabtransa joslās, gan tuneļos. Dzirdēju, pat lidosta Rīga taisās būvēt veloceliņu blakus skrejceļam.

Veirons 9.novembris 2023 19:16
1 0 Atbildēt

Tagad uz veloceliņiem varēs darīt TO? Tikai ar sava dzimuma pārstāvjiem vai tomēr ar pretējā arī varēs?

es 9.novembris 2023 19:25
2 0 Atbildēt

Stambulas konvencija ļauj darīt tikai ar sava dzimuma. Un ar velosipēdu...

650 9.novembris 2023 19:29
4 0 Atbildēt

Ceļu satiksme tiks aizstāta ar dzimumsatiksmi, tāds ir Plāns tuvākajai 5gadei.Uz brauktuvēm tiks veidotas īpašas Kabatas, kur varēs publiski nop/sties (izvēloties pārtneri un/vai (arī) vienkārši ar galvu pret assfaltu).Jā.

uupis 9.novembris 2023 22:17
0 2 Atbildēt

Noteikumus izlasi un neblamējies ka pie tiesībām tiki vai nu koruptīvā vai seksuālā ceļā!

650 10.novembris 2023 1:51
2 0 Atbildēt

--stambulĀ,stambulĀ,stambulĀ, rudens tāls vassarai piepi sies.. vēl ir laiks, vēl ir laiks

iJuris 9.novembris 2023 19:43
4 0 Atbildēt

nezinu kur sāpe, šodien beidzot pēc visiem šiem gadiem izbraucu, tīri ok, nu varēja salaiduma šuves likt modernākas, gan jau šis arī drīz sāks klapēt, bet kopumā ok. Nezinu kurā vietā par šauru tur kādam, kas, varēja vēl metru piemest, lai ziemā omulīgāk. Tāds moderns tiltiņš sanācis.

Te jau vairāk tas, ka sliktam dejotājam arī olas traucē, tādi man izskatās tie gaudotāji, nepatīk nebrauc, pa apakšu joprojām ir ceļš.

... 9.novembris 2023 21:01
3 0 Atbildēt

Tu nesaprati - par šauru ir pedālgalvām. Viņi uzskata ka brauktuve ir par platu un no katras brauktuves joslas pa metram esot jānoņem...

0pis 9.novembris 2023 22:33
0 2 Atbildēt

Nekas nav par platu! Min tik pāri tiltam! Velosipēdistam pietiek ar 2m platu joslu.

Dzanks 9.novembris 2023 21:29
0 0 Atbildēt

Vispār nesaprotu par ko cepiens. Veloceliņš iet pa apakšu, pār sliedēm. Es kā visu transportu, arī velo, izmantotājs tikai priecājos, ja ir iespēja lieku reizi nemīt augšā uz tilta.

0pis 9.novembris 2023 22:34
0 1 Atbildēt

Nav ne vainas uzmīt augšā, lai bulkas izkustās. Un pēc tam maukt lejā, vēl pieminot klāt. Kustība ir dzīvība!

uupis 9.novembris 2023 22:42
0 3 Atbildēt

Es tā saprotu ka lielākā daļa pusidiotu nemāk atšķirt ceļazīmes! Pusidioti tāpēc ka atšķir zīmi stāvēt aizliegts PĀRA datumos no ceļazīmes stāvēt aizliegts NEpāra datumos! Dažādi numuri zīmēm bet izskats atšķiras ar vienu strīpiņu un pļē ar tikai 2 burtiem nosaukumā! Bet tajā pašā laikā nav spējīgi atšķirt 417. zīmi no 421. Kuras atšķiras nosaukumā ne tikai ar izskatu bet ar veselu VĀRDU, kuru 200. punktā nav spējis vēl neviens atrast jau ceturtdaļgadsimta! WTF? Tiešām šoferi ir tik stulbi ka nespēj pat salīdzināt 2 dažādas ceļa zīmes?

... 10.novembris 2023 0:15
1 0 Atbildēt

Un tikai īsteni deģenerāti ar nosliecēm uz pašnāvību cenšas atrast nepilnības CSN, kas atļautu tiem veikt pašnāvību uz ceļa...

uupis 10.novembris 2023 10:23
0 1 Atbildēt

Tādi nezinīši ir pilns starp ceļu uzturētājiem - tāpēc jau ir haotiski un neprofesionāli saliktas ceļa zīmes un sazīmēti nevietā apzīmējumi!

!!!!! 10.novembris 2023 18:25
1 0 Atbildēt

Tā arī ir.

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

Vernons 9.novembris 2023 23:02
2 0 Atbildēt

Vispār CSN paredz, ja esi kādam citam priekšā uz ceļa, Garantē Drošību!

0pis 9.novembris 2023 23:28
0 3 Atbildēt

CSN saka arī - ja netiec garām, tad piebremzē.

uupis 9.novembris 2023 23:47
0 3 Atbildēt

Kādā veidā velosipēdistam būtu iespējams garantēt drošību aizmugurē braucošam dzērājšoferim? 

Var lūdzu ar reālu aprakstu, kas tieši ir jādara minoties lai aizmugurē braucošs dzērājšoferis ar ātruma pārsniegšanu varētu droši pārkāpt?  Kā tā sanāca ka vaina par pārkāpumu gulstas uz pārkāpēju? Laikam jau noteikumi ir nepareizi - tieši tāpat domā hamas teriristi un krievu fašisti!

650 10.novembris 2023 1:57
1 0 Atbildēt

-iebāzt viņam mutē tā dēvēto ceļa policista Zizli.  Galva,tāteikt, lai pareizajā virzienā noorientētos.

!!!! 10.novembris 2023 18:27
2 0 Atbildēt

Tā arī ir.

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

!!!! 10.novembris 2023 18:27
1 0 Atbildēt

Tā arī ir.

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

Bradypus 10.novembris 2023 8:37
3 0 Atbildēt

Redz kā izrādās... Uupis ir nevis burta kalps, bet autonīdējs un tagad gatavs locīt likuma burtu pēc patikas savās interesēs, nevis pieņemt jēgu. 

Tāds pat, kā tie motociklisti, kas gadiem brauca ar aizsprādzātu ķiveri somā, jo CSN bija piemirsies ierakstīt, ka tai jābūt uzliktai galvā.

uupis 10.novembris 2023 10:28
0 2 Atbildēt

Yess! Arī tu nezini CSN!!!

Vēlreiz priekš garīgi atpalikušiem! Ceļa zīmei ir jābūt minētai kādā noteiktā punktā vai pietiek uzrakstīt daļēju nosaukumu?

Ja pietiek ar daļēju nosaukumu, tad bingo - visas aizlieguma zīmes ir vienādas, jo visas aizliedz! Pietiek ar vārdiņu aizliegts!

Bradypus arī drīkst uzrakstīt vēstuli uz CSDD un un izvalbīt acis kad saņems atbildi!

!!!! 10.novembris 2023 18:26
2 0 Atbildēt

Tā arī ir.

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

RLaguna 11.novembris 2023 7:03
1 0 Atbildēt

Brāķis ir apvienība pilsēta cilvēkiem.

Ezis UK 16.novembris 2023 20:13
1 0 Atbildēt

Ir taču viens idiots kurš 100 **** cauri dabūjis ka ar velosipēdu var braukt pāri gājēju pārejai!!!Un sīkie nesas ar joni virsū! Labi ka var pamanīt,bet tas ir debilisms!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 21

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Cupra" pasaules pirmizrādē prezentē jaunos "Formentor" un "Leon" modeļus (+ FOTO) 1

Cupra atklāj modernizētos Formentor un Leon modeļus. Dzinēji ar jaudu no 150 līdz 333 Zs, tostarp dīzelis un lādējamais hibrīds. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 20% 2

Vācijas autobūves grupa "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 3,7 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina autoražotāja otrdien publiskotais paziņojums. Lasīt vairāk

 

Great Wall Motor uzlabo Ora 3 un samazina cenu 8

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor (GWM) uzlabojis kompakto elektriskās piedziņas modeli Ora 3 un iepriecinājis pircējus, samazinot cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti