Esot pie stūres, zvans vai īsziņa var pagaidīt 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 30.aprīlis 2020 8:25

Daudzi autovadītāji neievēro aizliegumu lietot tālruni braukšanas laikā. Atbildot uz telefona zvaniem, izvēloties numuru, lasot vai rakstot īsziņas, vadītājs atrauj acis no ceļa, kas vismaz divkārt palielina negadījuma iespējamības risku. Tikpat bīstami ir arī nepareizi turēt automašīnas stūri vai pazaudēt uzmanību telefonzvana dēļ.

Katrs autovadītājs vismaz reizi ir redzējis uz ceļa aizdomīgi braucošu transportlīdzekli, kas, piemēram, brauc zigzagā, pārāk lēni, vai strauji bremzē pirms gājēju pārejas. Ļoti bieži, tuvojoties šādai automašīnai, var pamanīt, ka vadītājs lieto telefonu. Kāpēc šādu ierīču lietošana braukšanas laikā tik lielā mērā ietekmē drošību?

Skatīšanās telefona ekrānā nozīmē, ka kādu brīdi nevērojam ceļu, radot risku, ka pēkšņa apdraudējuma gadījumā mūsu reakcija var būt jau novēlota. Pētījumi rāda, ka veicot pie stūres darbības, kas prasa vairāk nekā divas reizes atraut acis no ceļa, palielina sadursmes risku*. Arī tālruņa turēšana rokā rada papildu apdraudējumu satiksmes drošībai.

“Sniegšanās pēc telefona, numura ievadīšana vai atbildēšana uz īsziņu, liedz pareizi turēt stūri. Vadītājam šķiet, ka viņš kontrolē transportlīdzekli, bet, ja pēkšņi uz ceļa parādās šķērslis, tad stūres kontrolēšana tikai ar vienu roku var būt nepietiekama,” skaidro Renault Drošas braukšanas skolas treneri.

Saskaņā ar likumu telefona lietošana pie stūres ir atļauta tikai ar brīvroku sistēmu. Tomēr to vajadzētu izmantot tikai nepieciešamības gadījumā. Sarunas labāk atlikt līdz pārtraukumam braukšanas laikā.

“Lai arī bieži tiek runāts par uzmanības sadalīšanu, praktiski ir teju vai neiespējami koncentrēties uz vairākiem uzdevumiem vienlaikus. Automašīnas vadīšana prasa pastāvīgu modrību un ātru reakciju, bet runāšana pa telefonu to apgrūtina, jo prāts ir daļēji nodarbināts ar sarunām. Tāpēc optimālākais risinājums ir novietot tālruni neredzamā vietā, piemēram, cimdu nodalījumā, un pārbaudīt neatbildētos zvanus vai īsziņas tika pēc apstāšanās,“ norāda Renault Drošas braukšanas skolas direktors Adams Kņetovskis.

 

 
Visi komentāri
 
anonimikis 30.aprīlis 2020 8:41
0 0 Atbildēt

Ierīču biežā lietošana braukšanas laikā norāda uz autovadītāju prioritātēm. Ir pēc iespējas ātrāk jāievieš bezpilota automobiļi, kas ļaus izmantot viedierīces jebkurā brīdī braukšanas laikā.

gunbox 30.aprīlis 2020 9:50
0 0 Atbildēt

Un kuram tad mūsdienās neļauj arī pilotējot? Tiem, kuriem ir prioritāte, tie jau sen lieto kādu no iespējām. Pārējie ir vienkārši antiņi, kuriem tiesības nedrīkst dod.

kdqwn 30.aprīlis 2020 10:38
0 1 Atbildēt

Var vienkāršāk - telefonus taisīt tā, lai kamēr tas pārvietojas ar ātrumu, kas lielāks par 5km/st, tas nerāda nekādus paziņojumus un neatjauno epastu, izņemot navigācijas vajadzībām. Nav zvanu vai mesendžeru pīkstienu - neviens arī necentīsies pārbaudīt statusu vai atbildēt.

kasinsh79 30.aprīlis 2020 11:07
0 0 Atbildēt

Pareizi būtu vispār daudz ko nedarīt, utopija tas viss. Gan tiešām vēlams ar prātu to darīt (ja esi izlēmis tomēr vispār darīt).

650 30.aprīlis 2020 13:24
1 0 Atbildēt

Braukšanas laiks (būtu) jāvelta pašam braukšanas procesam.Atkarīgs no paša nostājas- vai (censties) izvairīties no liekām nodarbēm brauciena laikā, vai arī apzināti uzņemt pretējo kursu un apgūt žongliera un multimanipulātora iemaņas.

Brīvroku sistēma nav noteicošais, jo 80:20 nosaka tieši sarunas temats un runātājbraucēja smadzenu darbība sarunas laikā.Ja saruna ir Svarīga (emocionāla,strīdīga), skaidrs, ka braukšanas process atvirzīsies dibenplānā.

Slikti, ja nevar braukšanas laiku veltīt sev un vienmēr 25/8 jābūt ar atvērtu muti vai piesietam pie vada.

Braukšanas process 4.maijs 2020 11:27
0 0 Atbildēt

Braukšanas process pa sacīkšu trasi prasa 100% koncentrāciju. Visus testus arī taisa līdzīgos apstākļos.

Braukšanas process pa ceļu ar atļautajiem 90 km/h prasa koncentrāciju max uz 30%, sēdēšana korķos Rīgas ielās pīķa stundās - max 10%...

Un tad parādās gudrīši, kam apnīk vilkties plūsmā un sāk braukt uz 100%, taisot dīvainus manevrus un dzenot visus purns purnā.

Es nesaku, ka tas ir pareizākais, bet tad jau labāk runāt pa telefonu brīvroku režīmā un mierīgi braukt plūsmā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti