Latvijas federācija vēlas ieviest stingrākus atlases kritērijus pasaules čempionātam riteņbraukšanā

 
Nozare.lv | 17.oktobris 2013 16:12

Foto: uci.ch

Nākamā gada pasaules čempionātam Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) vēlas ieviest stingrākus atlases kritērijus, jo šogad tie bijuši ļoti demokrātiski, uzskata federācijas prezidents Igo Japiņš.

Septembra beigās Itālijā notikušajā pasaules čempionātā Aleksejs Saramotins elites sacensībās attiecīgi individuālajā distancē un grupas braucienā izcīnīja 23. un 27.vietu, bet U-23 vecuma grupā piekto vietu grupas braucienā izcīnīja Toms Skujiņš.

"Pirms čempionāta mēs likām cerības uz trim sportistiem, kuri mūsu cerības lielā mērā arī attaisnoja. Īpaši jāizceļ Skujiņa un Saramotina rezultāti, kas tik lielā konkurencē mazai valstij - kā Latvija - ir ļoti labs sasniegums," intervijā ar LRF izteicies Japiņš. "Pārējie vairāk vai mazāk nostartēja tā, kā jau bija gaidāms. Citi čempionātā guva pieredzi, bet citi varēja pārliecināties par savu pašreizējo meistarības līmeni."

"Nākamajam gadam noteikti izvirzīsim stingrākus atlases kritērijus. Šogad tie bija ļoti demokrātiski," izcēla Japiņš. "Elites vīriem trase bija pietiekami smaga. Tā vairāk domāta kalnu braucējiem, bet Aleksejs nostartēja ļoti labi. Viņš nav kalnu braucienu speciālists, tomēr ar raksturu parādīja, ka spēj tikt līdz galam un uzrādīt vērā ņemamu rezultātu."

"Skujiņš ir ļoti mērķtiecīgs riteņbraucējs. Viņš zina, ko vēlas sasniegt. Tam pamatā ir visi dotumi, kas dod pamatotas cerības, ka viņš jau tuvākajos divos gados izsitīsies pasaules riteņbraukšanas elitē. Pagājušie divi gadi Francijā viņam deva labu pieredzi, bet šogad viņš atguva pārliecību par saviem spēkiem," uzskata Japiņš. "Domāju, ka vēl vienu gadu viņam vajadzētu nogaidīt, uzlabot individuālajam braucienam vajadzīgās īpašības un tad droši doties uz kādu no profesionālajām komandām."

Japiņš uzskata, ka tuvākajos gados Latvijas sportistu pārstāvniecību "Pro Tour" līmenī varētu papildināt Skujiņš, Andžs Flaksis un Andis Smirnovs.

"Viņiem vēl jāattīsta dažas īpašības, kas palīdzēs sasniegt augstākus rezultātus. Tie ir trīs tuvākie kandidāti, bet noteikti būs arī citi," skaidro LRF prezidents.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti