Smukulis vēl divus gadu paliks Krievijas komandā "Katjuša"

 
Nozare.lv | 23.oktobris 2013 0:07

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis vēl uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Krievijas komandu "Katjuša".

Foto: katushateam.com

Smukulis ambiciozajai "Katjuša" komandai pievienojās pirms 2011.gada sezonas, noslēdzot vienošanos uz diviem gadiem, bet tagad kontrakts pagarināts vēl uz tikpat ilgu laiku.

Viens no Latvijas labākajiem riteņbraucējiem norāda, ka viņu "Katjuša" komandā viss apmierina - gan sacensību grafiks, gan arī darbs treniņos. Tāpat pozitīvu lomu spēlē tas, ka pirms nākamās sezonas "Katjuša" komandai vairs nebūs tādas problēmas ar licenci kā šogad, kad tā pie "ProTeam" kategorijas licences tika vien pēc vēršanās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Smukulis pagājušajā mēnesī slimības dēļ izlaida pasaules čempionātu, bet tagad jau sācis gatavošanos nākamajai sezonai. "Veselība ir atgūta. Sāku ar vieglatlētikas treniņiem un svaru zāli, bet novembra beigās došos uz Spāniju."

Jau pirms šī gada sezonas Smukulis izteicās, ka vēlas nopietni pievērsīsies treniņiem viendienas velobraucienos, lai pārliecinātos, vai nākotnē tieši šādas sacensības būs viņa specialitāte. Vēlāk gan viņam ar augstiem rezultātiem "pavasara klasikā" izcelties neizdevās.

"Nākamgad atkal prioritāte būs sezonas sākuma viendienas sacensības. Jāskatās, kā ies tajās, un tad skatīsimies tālāk," optimistiski noskaņots ir riteņbraucējs. "Tāpat 2014.gadā vēlos aizvadīt vienu vai divas no lielajām tūrēm."

Kā ziņots, profesionālo karjeru šobrīd 26 gadus vecais Smukulis uzsāka Francijas komandā "AG2R La Mondiale", kurā aizvadīja divas sezonas, bet pirms pārejas uz "Katjuša" viņš vienu gadu aizvadīja arī ASV vienībā "HTC-Highroad".

Smukulis pēdējos trīs gadus kļuvis par Latvijas čempionu individuālajā braucienā. Šogad viņš bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās prestižākajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā.

"Katjuša" komanda tika izveidota 2009.gadā, pārstrukturizējot līdz tam eksistējušo "Tinkoff" vienību.

"Katjuša" līderis ir spēcīgais spānis Hoakims Rodrigess, kurš šogad izcīnīja trešo vietu "Tour de France" kopvērtējumā un palika ceturtais "Vuelta Espana" tūrē. Tāpat viņš kļuva par pasaules vicečempionu grupas braucienā un triumfēja Pasaules tūres kopvērtējumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti