Talantīgais riteņbraucējs Skujiņš nākamsezon startēs "Hincapie Sportswear Development" komandā

 
Nozare.lv | 24.oktobris 2013 13:41

Talantīgais Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš šobrīd pārstāv Latvijas komandu "Rietumu-Delfin", jaunajā sezonā startēs ASV bāzētā "Hincapie Sportswear Development" kontinentālajā vienībā.

Foto: hincapieracing.com

"Hincapie Sportswear Development" komanda tika radīta tikai pērn ar mērķi attīstīt jaunās paaudzes sportistus, un tieši tas ir piesaistījis Skujiņa interesi.

"Bija vēl pāris piedāvājumi no citām komandām, taču izvēlējos šo, jo vienība tendēta uz jauno braucēju attīstību. Tajā startē 25, 26 gadus veci sportisti, kā arī jaunāki," atklāja Skujiņš, kuram līgums noslēgts uz visu nākamo sezonu, neslēpjot prieku par noslēgto vienošanos.

Skujiņš izvēlējies "Hincapie Sportswear Development" piedāvājumu, jo komanda spēj arī piedāvāt sacensības, kurās ir kāpumi. ""Rietumu-Delfin" sastāvā tomēr startējām vairāk līdzenākās sacensībās," sacīja Skujiņš, kuram tas esot traucējis parādīt viņa patiesās spējas. "Jaunās vienības sastāvā sacensībās varēšu spēkoties ar braucējiem, kas regulāri piedalās prestižajos "Tour de France" un "Giro d'Italia" daudzdienu velobraucienos. Par nākamās sezonas uzdevumiem vēl neesmu domājis, bet tie noteikti būs piedalīšanās Kalifornijas, Jūtas velobraucienos, kur būs iespēja sacensties ar spēcīgiem sportistiem."

Kā zināms, šogad Skujiņš ieguva bronzas godalgu Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā, savukārt pasaules čempionātā šī vecuma disciplīnā bija augstajā piektajā vietā.

Nākamgad šobrīd 22 gadus vecais Skujiņš pasaules čempionātā labprāt izmēģinātu spēkus elites braucēju konkurencē. Nākamā sezona viņam būs pirmā, kad sportists vairs nebūs U-23 grupā.

Šīs sezonas noslēdzošajā Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Eiropas rangā Skujiņš atrodams 35.vietā.

"Hincapie Sportswear Development" komandas prezidents ir pazīstamais, bet nu jau bijušais riteņbraucējs Džordžs Hinkapijs, kuram pirms gada tika piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija par dopinga lietošanu. Viņš bijis komandas biedrs slavenajam Lensam Ārmstrongam.

Šī nebūs Skujiņa pirmā pieredze kādā no ārzemju komandām, jo 2011. un 2012.gadā viņš brauca Francijas riteņbraukšanas komandā "La Pomme Marseille", bet pēc tam nolēma atgriezties Latvijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti