Štrombergs divreiz izcīna otro vietu ASV čempionāta sacensībās

 

Foto: craigdutton.com

Nozare.lv | 13.oktobris 2014 10:00

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs nedēļas nogalē ASV čempionāta sacensībās Kanādā divreiz izcīnīja otro vietu.

Elites klasē vīriem Štrombergs abās sacensību dienās piekāpās pasaules čempionam Semam Vilobijam no Austrālijas. Sestdien kā trešais ari latvieša finišēja amerikānis Konors Fīldss, bet svētdien aiz viņa trešo vietu ieņēma cits amerikānis Džereds Garsija.

Pirms šī posma Štrombergs čempionāta kopvērtējumā ieņēma otro vietu, par 55 punktiem atpaliekot no Vilobija. Austrālietis šajās sacensībās savas pozīcijas nostiprinājis.

Šīs sacensības, kas ir viens no gaidītākajiem BMX notikumiem Kanādā, bija iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) kalendārā. UCI šīgada rangā Štrombergs pirms šīm sacensībām atradās sestajā vietā. Arī valstu rangā Latvija atradās sestajā pozīcijā.

ASV čempionāta šīs sezonas kalendārā palikušas vien divas pieturvietas.

Jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī nāciju rangu. Tieši nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Pērn Štrombergs ASV čempionātā ierindojās piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts ir vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis pagaidām nav spējis kļūt par čempionu.

Štrombergs, kurš turpina pārstāvēt "Free Agent"/"Rockstar" komandu, šogad koncentrējas uz startiem ASV čempionāta posmos un Pasaules kausa izcīņā. Tāpat divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions šovasar trešo reizi kļuva par Eiropas čempionu, bet pasaules meistarsacīkstēs piedzīvoja tehnisku neveiksmi pusfinālā.

Latvietis iepriekšējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010.gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli - vēl vienu latvietis ieguva 2008.gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pasaules Gada auto titulu iegūst Kia EV9

Dienvidkorejas autoražotāja Kia elektriskās piedziņas krosovers EV9 ieguvis 2024 World Car of the Year (WCOTY) titulu, pie reizes uzvarot arī kategorijā 2024 World Electric Vehicle. Lasīt vairāk

 

Prokuratūra pērn par braukšanu reibumā iedzīvotājiem uzlikusi naudas sodus 682 000 eiro apmērā

Prokuratūra pagājušā gadā par braukšanu reibumā vai atteikšanos no reibuma pārbaudes iedzīvotājiem kopumā uzlikusi naudas sodus 681 990 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 3

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti